A tűzijáték 12/3. rész

Noémivel délután prospektusokat nézegettünk, merre induljunk bútorokért? Végre találtunk egy boltot, ahol, amit csak szerettem volna mindent megtaláltunk. A szállítást is intézték, másnapra elhozták a lakásba. Hívtam egy lakberendezőt, segíteni. Két hét múlva a festők elköszöntek. Megbeszéltük , hogy a lakberendező hozza magával a személyzetet, akikkel minden utó munkát elvégeztet. Arra kért, hogy egy hét múlva jelentkezzek, addig kész lesz-nek. Ha valami hiba lesz, utána kijavítják.
Tamás, és András, naponta felkeresték a lakást és ellenőrizték, rendben mennek e a mun-kálatok.
Nagyon hálás voltam nekik. Esténként találkozgattunk, beszélgettünk, a fiúk humorizáltak, kikapcsolták az agyam, gondolataim más irányba terelték. Ez a sok új ami történt velem felszabadít, újra nevetek, vannak napok, hogy nem gondolok a depressziómra. Eltelt egy hét, már nagyon kíváncsian vártam, a lakásom megtekintését. Nem vállaltam be egyedül, Noémit kértem jöjjön el velem az átadásra. Legnagyobb meglepetésemre nem csak ő, a fiúk is eljöt-tek. Bekötötték a szemem csak a nappaliban vették le a kötést a szememről.
Valami csodaszép látvány tárult elém, mint egy prospektus, tiszta, ízléses, világos, modern. Lerohantam a kertbe, már csak pár száll virágot találtam, leszakítottam, és betettem egy kicsi vázába. Ezzel kiegészítettem mindent. Otthon, édes otthon. Hálásan megköszöntem a lakásberendezőnek munkájukat, kifizettem, ami még járt, és elköszöntük egymástól. Négyen maradtunk, kitaláltam, hogy rendeljünk Kínait, és igyunk a lakás átadására.
Következő nap kiköltöztem a szállodából, Tamás felajánlotta segítségét, egy kicsit örültem is neki. Holnap hét vége, berendezkedhetek, hiszen késznek kell, hogy legyek, mert vendége-im jönnek. Végre, végre láthatom Maryt. Semmit nem tud rólam, most szembesül azzal, hogy letelepedtem Budapesten. Izgatottan vártam a hétfőt, csak egy órám volt az iskolában, aztán irány a repülőtér kettőkor landol a gép. Még vártam egy órát, mire végre megérke-zett a legkedvesebb barátnőm, aki nagy örömöt jelent nekem. Mary megjelent, mint egy királynő, szép alakja, csinos ruhája, szép arcára sokan felfigyeltek . Ledobta bőröndjét, felém rohant, úgy öleltük egymást, alig kaptunk levegőt. Végre, végre, hogy itt vagy.
– Paul hol van? Miért nem jött ?
– Sajnos, csak két hét múlva kap szabadságot, akkor csatlakozhat.
Jobb is így gondoltam magamban. Mi ketten két hétig. Olyan sok mindent kell elmondani Mary, meglepetések várnak rád, készülj fel félek ,hogy sok mindenben nem fogsz velem egyetérteni. A taxi a házhoz vitt minket, Mary kiszállt és azonnal rá jött, hogy egyszer már jártunk itt a szomszéd házban, ahol Paul barátja lakik, nem emlékszel Ann, ti is itt voltatok Roberttel. Akkor esett le, hogy innen néztük a város éjszakai fényeit . Új barátaim a lakás-ban vártak bennünket, a villanyt felkapcsoltam, ők meglepetést kiáltottak, és rohantak be-mutatkozni Marynek. Csak eddig maradtunk, majd még fogunk találkozni. Mary marasztalta őket még egy pár mondat erejéig maradtak, aztán elmentek.
– Ann, milyen helyes ez a Tamás, udvarol neked?
-Nem, nem soha lennék rá képes, hogy vele járjak.
– Miért? Szemmel láthatóan tetszel neki.. Nem akarok róla beszélni, kérlek, ne hozd szóba.
Először az ideutazásomról, aztán a hirtelen jött ötletről a tanításról, és végül a lakás bérlé-séről beszéltünk.
Mary nem haragudj, de nem tudok otthon élni, ahol Robert meghalt, a közelében kell, hogy maradjak. Bocsáss meg nekem, és add meg ezt a fél évet arra, hogy megnyugodjak, és el-dönthessem, hogyan tovább.
– Mary, szomorú lett, pedig bíztam benne, hogy együtt megyünk vissza Londonba. Mindenre számítottam, csak arra nem, hogy itt maradsz és az összes megtakarított pénzed elköltöd.
– Még van a biztonsági számlámon, az marad is, ahhoz csak vész esetén nyúlok hozzá
. Sokáig beszélgettünk, már talán éjjel két óra is elmúlt. Holnap szombat, sokáig aludha-tunk, lustálkodhatunk. Mind ketten bele zuhantunk az ágyba, és reggel kilenckor arra ébred-tem, hogy Mary egy bögre kávéval áll az ágyam előtt.
Ezt nekem kellett volna elkészítenem, gyere, van egy kis meglepetés számodra. A konyhá-ban terített asztalon reggeli. Jó étvágyat, és most arról beszéljünk hogyan tovább? Mi a célom a cégünkkel, ami nagyon jól működik, elismert nagy cég lett belőle. Megbeszéltük, hogy fél év múlva vissza térünk rá, addig minden elrendeződik. Mary elmondta, hogy Paul és ő összeházasodnak, gyereket szeretnének. Arra számítottak, hogy vissza megyek átve-szem a cég irányítását, és ők egybe kelnek. Várjatok fél évet, adjátok meg nekem azt a san-szot, hogy rendbe tegyem az életem. Mary gondolkodás nélkül rá vágta, hogy fél év nem a világ annyit tud várni. Nem tudom, Paul mit szól hozzá, de gondom lesz rá, hogy tegye meg ezt értem. Aztán jött a céges beszámoló. Ragyogóan teljesítettetek, természetesen a nyere-ségből neked is jár. Időarányosan, mondtam, a többivel te rendelkezel. Mary nem szólt egy szót sem csak lehajtotta a fejét láttam, hogy potyognak a könnyei. A hivatalos dolgokon túl vagyunk, már tizenhárom óra, még mindig pizsamában ültünk a konyhában. Nem kéne felöltözni? De én is gondoltam rá.
Megszólalt a telefonom, Noémi volt . Nem akarlak benneteket zavarni, nincs kedvetek ki-jönni a meccsre? A fiúk itthon játszanak, a lelátón foglaltak nekünk helyet. Egymásra néz-tünk, menjünk, mondta Mary, nekem van kedvem hozzá. Noémi értünk jön, két óra múlva. Helyes, kezdjünk el öltözni.
Mit szokás ilyen helyre felvenni?
– Egy délutáni ruhát, tudod, amit otthon, teázáshoz vettünk fel.
Csinosan felöltöztünk, átöleltük egymást, mindketten arra gondoltunk, de jó újra együtt. A stadion csak félig telt meg, bennünket elvezettek a foglalt helyünkre , kényelmesen leül-tünk, és vártuk a bevonulását a csapatoknak. András volt a csapatkapitány, a nézők üvöltöt-tek, mikor a csapat kivonult. Egy jól teljesítményt nyújtó, csapattal játszottak. Szemem-mel Tamást kerestem, de nem láttam.
-Noémi Tamás hol van?
– A kispadon, mondta Noémi .
– Nem fog játszani?
-De igen , majd később, ma csere játékos.
A mérkőzés elkezdődött, az ellenfél, mint az őrültek, erőszakosan kezdték a játékot, a tíze-dik percben már sérülés is volt. A játékost levitték a pályáról, Tamás, jött fel helyette . Az erőszakos ellenfelet meg hazudtolva még erőszakosabban ment előre, és megvan az első gól.
A szurkolók magukon kívül skandálták a nevét, az edző nagyot ugrott örömében. Tudtam, hogy neki kell felmennie a pályára, csak lenne sportszerűbb, és kevesebbet szabálytalankod-na, Ha be lendül a játékba az Isten tudja csak megállítani. A mérkőzés további része in-kább gagyi volt, mint futball. A meccsnek vége, nagy ováció, más nem számít, csak az eredmény, az pedig győzelem, és az a fontos.
A fiúk kérnek benneteket, hogy este gyertek el vacsorázni velünk. Hívjatok fel minket, majd eldöntjük. Maryvel , beültünk egy eszpresszóba, ittunk egy kávét, és ettünk egy finom süteményt. Kiengedtük a gőzt, nekem nem való ez a futball, nem tudtam élvezni a játékot, mennyire más, mint otthon.
Voltak Londonban mérkőzésen. Világi meccs volt , nem is lehet összehasonlítani sem a csapatot, sem a nézőket, sem a stadiont. Amikor ide fele repültem, akkor volt repülőn a csapat tele élménnyel.
Hazamentünk, és egy kicsit lepihentünk. Csörög a telefon, Noémi telefonjáról, egy férfi hang András, lányok szeretettel hívunk benneteket a győztes bulinkra, megy értetek egy taxi egy óra múlva. Miért ne vállaljuk be ? Menjünk bíztatott Mary. Nem nagy kedvvel, de öltözni kezdtem. A taxi egy óra múlva ott volt értünk.
Egy egész csapat várt bennünket, edzővel, barátnőkkel, feleségekkel. Noémiék , összebúj-va táncoltak, amikor odaértünk. Élő zene Tamás rohant hozzánk, itt van mellettem a helye-tek gyertek üljetek le. András és Noémi is abba hagyták a táncot és leültek az asztalhoz. Hamarosan hozzák a vacsorát, még a vacsora előtt szót kért az edző.
Amint az öltözőben is elmondtam, örülök a győzelemnek, szerencsénk volt. A visszavá-gón, saját pályán megesznek, felfalnak benneteket hétfőtől edzőtábor, komoly edzéssel, készüljön mindenki a legnagyobb fegyelemmel és tudásával.
Továbbá még egy bejelenteni valóm van, Andrást egy külföldi csapat szerződteti, ha a felté-telek megfelelnek, András a jövő évadot már nem itt folytatja. Halálos csend lett a terem-ben, nem akartam ünneprontó lenni, ezekről a csapatban való változásokról, úgy érzem, tudnotok kell.
Nagyon csalódott lettem, megszerettem Andrást és Noémi t, csak ők vannak nekem itt eb-ben az országban.
Vacsora után, jó hangulatba került a csapat. Tamás , felkért bennünket , de a csapat töb-bi tagjával is táncoltunk. Jól éreztünk magunkat. Tamás nagyon kedves, udvarias volt. Éj-szaka három óra, a társaság fele már lelépett mi is készülődni kezdtünk. András Noémi , és Tamás hazavittek minket. Még egy italra meghívtuk őket, amit örömmel fogadtak . Ta-más nem volt túl beszédes, viszont az ital hatására, jó humorát előszedte. Sokat nevettünk, majd hat óra körül a társaság elment. Ketten maradtunk Maryvel, nem jött álom a szemünk-re. Jó kibeszéltünk mindenkit.
– Tamás, a legjobb formáját adta, megnyerő volt. Mary mindenáron, azt fejtegette, hogy összeillenénk. Persze ő nem ismerte annyira, mint én. Az agresszív viselkedését még nem látta igazán. Én attól féltem leginkább . Lehet, hogy csak a pályán gyakorolja, úgy érzem, uralni akarja a játékosokat, leckéztetni, hogy tartsanak tőle.
Már a kertben csicseregtek a madarak, a nap is ragyogóan sütött, szép idő van, alszunk egy jó nagyot, és menjünk ki a temetőbe délután, javasoltam. Mary helyeselt és belebújt a puha ágyban, abban a pillanatban el is aludt. Még egy darabig forgolódtam, arra gondoltam mi lesz velem, ha elmennek Noémi ék? Aztán mély álomba zuhantam.
Délután öt órakor arra ébredtem, hogy Mary már szorgoskodik a konyhában. Ettünk salátát sok sajttal, és taxiba ültünk kimentünk a temetőbe. Megtaláltam azonnal a huszonhetes parcellát, és a sírt is. Mély fájdalom, szorítás nyomja a szívem, szótlanul álltunk Maryvel, hiszen mi szavak nélkül is megértjük egymást. Elidőztünk egy órát , aztán belekaroltam Marybe és elindultunk haza
. Repültek a napok, Paul holnap érkezik, lepjük meg, menjünk elé a reptérre. MARY kitalál-ta, hogy béreljünk autót, milyen igazad van. A taxizást, már úgy is unom.
Netten találtunk, képekről kilehet választani a megfelelő autót, és helybe hozzák, kiszál-lási díjjal. Rendeljük meg, kis idő múlva, egy kedves férfi, hang, kért pár biztosítékot, a személyünkkel kapcsolatban. Két óra múlva a ház előtt állt az autó, amit a képen láttunk. Sötét, szürke kis BNW , kék bőr üléssekkel. Ezt már előbb is megtehettük volna. Aláírtuk a papírokat és a jóképű ember, annyit tett hozzá, hogy bármi probléma lenne az autóval, azonnal értesítsük őket. Balesetmentes közlekedést kívánt, és a kísérő autóval elment.
Ma pihenés nem megyünk sehova, sok- sok megbeszélni való van még hátra. Kényelmesen tréningruhát vettünk magunkra, elnyújtózkodtunk az ágyon, és folyt belőlünk a szó. Más-nap délután , ötkor érkezik Paul, kicsi izgalommal vártam, nem tudom, mit szól, dönté-semhez.
A reptér tele utazó emberekkel, de több volt a kísérő és a várakozó, mint az utas. Milyen izgalom, minden arcon. Mary nem is tagadhatta volna le, mennyire várja Pault. Kezeit tör-delte, és mikor meglátta, rohanni kezdett elébe. Hosszan megcsókolták, simogatták egymás arcát, könny szökött a szememben. Nagyon örültem, hogy legalább ők boldogok. Egymás szavába vágtunk, mindent egyszerre akartunk elmondani. Paul az autó mellett megállt, szép, mondta röviden, de most én vezetek. Mind a hárman tudtuk, hogy miért ragaszkodott hozzá.
-Ugye , nálam szálltok meg? Kérlek benneteket legyetek a vendégeim.
– Ma még igen, holnaptól a családommal szeretnék maradni. Mary pár napot tölts velünk, a többit pedig Ann-nal.
Úgy történt, Paul és Mary másnap elment Paul családjához , én pedig bementem az iskolá-ba, leadtam az óráimat, és elmentem vásárolni. Eszembe jutott, hogy nem tetszik a teraszon a bútor, elmentem és, meg rendeltem. Két nap múlva meg is kaptam.
A teraszon teáztam, Tamás autója állt meg a ház előtt, csak beugrottam mondta, látni akartalak. Kissé meglepett, két puszit adott az arcomra, edzőtáborba megyünk a héten, szombaton itthon játszunk, szívesen látlak benneteket . Elmondtam, hogy megérkezett Paul, örülök neki, mondta, őt is szívesen látom. Megkínáltam egy teával, láttam az arcán, hogy majdnem elneveti magát, teeeea ? Nem vagyok beteg, ez nem Angol felfogás. Kedves volt, és megnyerő, látszott raja, hogy türelmetlen, ehhez a távolságtartáshoz nincs hozzá szokva.
-Andrásnak , csak négy meccse van nálunk. Utána máshol folytatja. Mi lesz Noémivel, egy darabig marad, aztán eldönti, hogyan tovább. A művészeti szakkör nagy népszerűségre tett szert, szerették, nagyon értett a gyerekekhez. Az iskola biztosan hiányolja majd. Tamás azért megitta a teát, és megdicsérte. Igen jó ízű ez a tea, Mary hozott, több dobozzal .
Mit segíthetek neked, látom, átrendezed a teraszt. Igen, holnap hozzák az új bútorokat, eze-ket le kéne vinni a szuterénba. Tamás, mint a gép felkapta az asztalt, mutasd az utat hova kell rakni, előre rohantam, ajtót nyitottam. Tamás, szinte futva hozott le mindent, pillana-tok alatt. Látom a gyorsaság az erényed. Kell még valamit lehozni? Igen ezt a régi álló lám-pát egyenlőre ennyi. Köszönöm a segítséget nagyon jól esik. Szólj csak nyugodtan, bármi-ben szívesen segítek. Holnap délután öt órakor indulunk , és délelőtt van pár órám szabad, ha hozzák, a bútort szólj. Csak egy szavadba kerül. Sajnos most mennem kell, kezet csókolt, és lefutott a lépcsőn villám gyorsan. Hát ez most jókor jött, letakarítottam a teraszt izgatot-tan várom az új bútorokat.
Mennyivel más lesz, vettem még pár pálmát, nagy cserepekben. A kertben nyílottak a bok-rok, korai virágok, tele apró színes szirmokkal, amelyek, szebbnél szebb színekben pom-páztak.
Másnap délelőtt , egy órám volt csak, a bútorokat tizenegy órára kértem. Tamás már két-szer telefonált, hogy hány órára jöhet, tizenegyre, mondtam, nem jó, ha egyedül várod a szállítókat. Kellek én melléd hidd el. Kicsit tetszett, hogy nem hagy egyedül. Megjelent szinte egy időben a szállítókkal, mint aki otthon van, úgy intézkedett, kibontotta, összerakat-ta, helyére rakatta a bútorokat, virágokat. Ez a szívem csücske lesz ez a terasz.
Maryék-kell , már este itt foguk beszélgetni. Tamás, még a világítást is ellenőrizte, hogy minden rendben legyen. Jól esett a gondoskodás. Újra egy kézcsók, jelezve, hogy ennyi ideje volt. Már száguldott is lefele. Még meg sem köszöntem, szóltam utána. Még lesz mód, majd figyelmeztetlek. Szombaton délután ötkor a stadionban, találkozunk. Igen mondtam, és elgondolkodtam azon, mi történik velem, nem akarok kapcsolatot, főleg ilyet nem.
Egy sportoló, akinek csak a sport számít, nem beszél a családjáról, titokzatos, nem mond semmit magáról, tulajdonképpen nem is tudom, hol lakik, egyedül él –e, van e- barátnője. Majd Noémi re rá kérdezek. Noémivel gyakran beszélünk külön , a fiúktól távolabb a nem tetszésükre . Tamás , nagyon hadart és nem irodalmi nyelven, hanem egy kis tájszólással beszélt. András nagyon szépen beszélt , és választékosan.
Estére salátával, borral egy kis hidegcsirkével készültem, vacsorára. Kinn terítettem a teraszon, nagyon tetszett, a berendezés, sötétbarna vízálló fonott garnitúra. Hatalmas drapp párnákkal, egy három, egy kettő személyes ülőgarnitúra, egy asztal, és egy zsúrkocsi. Na-gyon elegáns. Feldobták a nagy cserép pálmák, a teraszt, úgy nézett ki mint egy kis nyara-ló. Londonban, belvárosban van lakásom , nincs lehetőség, hogy kiüljek egy kicsit az er-kélyre, mert akkora a szmog, hogy a szellőzést is berendezéssel oldom meg. Maryt megké-rem adja ki fél évre, amíg ezt bérlem. Izgatottan várom a nyolc órát.

“A tűzijáték 12/3. rész” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Kedves Éva és Marika!
  Köszönöm, hogy olvastok. Örömmel látlak benneteket. Rózsa🌹💐🌷

 2. Kíváncsi vagyok, hogyan alakul tovább Anna és a többiek sorsa. Jó volt olvasni!

 3. Túl tökéletes ez a pasi, ilyenkor üt be valami! Szeretettel olvastalak Éva

 4. Kedves Rózsa, szépen szövöd a történetet, jó volt olvasni ezt a részt is!
  Látom, már megjelent a következő is, holnap azt is elolvasom.

  Szeretettel: Margit (l)(f)

 5. Kedves Magdi!
  Köszönöm szépen, hogy nálam jártál, tarts velem a többi részben is. Szeretettel Rózsa(f)

 6. Kedves Rita!
  Jól érzed, "Tamás nagyon nyomul", ebböl lesznek félreértések.
  Köszönöm, hogy olvasol Rózsa(f)

 7. Kedves Rózsa!

  Jó volt olvasni érdekes írásodat,kíváncsian várom az új részeket
  Szeretettel,
  Magdi

 8. Kedves Rózsa!

  Ez a Tamás nagyon nyomul, nem biztos, hogy az erőszakos természete hosszú távon is bejön, bár van aki kezelni tudja az ilyent is.

  Szeretettel: Rita(f)

Szólj hozzá!