Matilda sorozat 8, közjáték

Matilda kudarcélményét, szinte elcsábulását a patikussal csak Baba nevű barátnőjével osztotta meg.
Különös színfoltja volt társaságuknak Baba. Fejét dús, hollófekete haj díszítette, csábosan karcsú alakja vonzotta férfi tekinteteteket, mégsem akadt párja Nem járt senkivel. Szívesen forgolódott férfiak társaságában, jól és sokat táncolt, ha alkalom adódott rá, de a közeledéseket mindig hárította. Titkárnőként dolgozott a pártirodában, és tekintve, hogy anyanyelvi szinten beszélte a hatalom jó néven vette, ha magyarokkal barátkozik. Nem is volt ezzel semmi baj, tudták mind, hogy mit beszélnek vele, előtte. Tudták a napi jelentésekről, de ez is beletartozott a mindennapokba.
Érdekes módon vele tudott Matilda bizalmasan beszélgetni, \”lelkizni\”. Barátságuk azzal kezdődött, hogy meglátta a fodrásznál, hova hajat vágatni tért be, Babát a bura alatt. Beszélgetés közben derült ki, hogy míg ő vágatni jött, Baba festetni.
– Ó, én naiv! – kiáltott fel Tilda-Matilda. – Én meg azt hittem, természetes a szép hajszíned!
Ezen aztán mindketten jót nevettek, s azóta barátok.
Jól megértették egymást, talált a szó. Összedugták a fejüket és megbeszéltek mindenféle aprócseprő dolgot, ami körülöttük megesett. Hogy milyen frizurát, ruhát, cipőt hordott egyik vagy másik ismerősük a társaságban, az utcán, a sétatéren. Sokat emlegették a \”fiúkat\”, a társasághoz tartozó férfiakat – kinek milyen bűnöket lehet felhozni. Matilda elmesélte az életét, a gondjait, örömeit, s Baba is sokat mesélt a munkájáról, munkatársairól, de a saját életéről, családjáról egy szót sem. Mindig kitért, hárított, ha szóba került.
Neki regélte el majdnem elcsábulását. Aladárnak csak tova évek múlva, mikor már semmi jelentősége nem volt.

“Matilda sorozat 8, közjáték” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Kedves Szabolcs !
  Érdeklődéssel olvastam a folytatását ,már csak azért is ,hogy
  megtudjam ,hogy honnan van ennyi ismereted a nők
  fodrászati titkairól. Sok minden súgnak egymásnak a nők !
  Ime itt a bizonyiték !

  Szeretettel….Babu:]

 2. Kedves Rita!
  Baba alakja majd még felbukkan egy pillanatra a későbbiek folyamán.
  Köszönöm az olvasást!
  Szeretettel: Szabolcs

Szólj hozzá!