Anya 2. rész

Rúzsok és receptek

Elkezdtem rendet tenni a szobánkban, meg a fejemben. Rendszerezni kellett pár dolgot, kaotikus helyzet uralkodott körülöttem, mintha egy hurrikán söpört volna végig, és a földön hevert rengeteg recept, tőled, utánad, masnak semmitmondó, de nekem kincs. Kicsit szelektáltam. Ami kezed nyomán iródott le papírra, kiválogattam. Egy egy étel, sütemény ízét elkezdtem érezni a számban. Találkoztam remegő kézzel írt sorokkal is, láttam ahogy lassan, bizonytalanul, néhol elhibázva a helyesirást, mérgesen káromkodva átírod a tollal újra a betűt. De láttam ahogy olvasás közben lele csukódik a fáradtsagtól a szemed, az újság kiesik a kezedből, kezed magad mellé csúszik. A muffin receptjeidet meg fogom csinálni, a szalonnásat mindenképpen, egyszer a szőlőben kínáltál belőle, nagyon izlett. Csokis is finom volt. Citrom varázs, papa kedvence a hatlapos. Almás csokis kevert, gyümölcs tál, Sport szelet, krémes, zserbó, gyümölcs torta, grizes krémes. Palóc leves, sved gomba…..
Este nézegettem az újságot.Egy ideje gyakran használok rúzst. Milyen jól állt neked az a rózsaszín rúzs, kékkel szeretted kihuzni a szemed alatt a szemhéjadat. Csinosan álltál a fürdőszobában, neztelek ahogy besütöd hosszú szőke hajadat.
Vagy festetted, de azt nem szerettem, mert lenyalt fejjel járkáltál a lakásban, és rendesen ijesztően neztél ki. De a ruzsod, a rúzsod kiemelte a szádat, vitted mindig magaddal hogy útközben tükör nélkül is gyorsan ujra tudd kenni.

Szólj hozzá!