A varázstó ajándéka–2.része[ Elnézést mindenkitől,valami ókból kimaradt a 2.resz]

-Honnan vannak ezek a szegény sovány gyermekek?
Abban a hitben élt hogy valami vészes betegség ütötte fel a fejét a királyságában.Megijedt ,hogy az ő gyermeke is elkaphatja a szomorú kort így elrendelte ,hogy különítsék el a beteg gyerekeket.
Már a királyfi is kezdett betegeskedni ,ami nagy aggodalmat okozott a császár házaspárnak.
Az orvosok, akik minden honnan érkeztek nem tudták, milyen betegségben szenved. A szülők még a holdat is lehozatták volna az égből, de most úgy nézett ki, mintha impotensek lennének, mivel semmi gyógyszer nem segített a gyermekeken.
Egyszerűen , nem tudva mit tegyen, a császár felöltözött paraszt ruhába , és lement a királyságának első falujába, egy sok emberekkel lakott területére,hogy megérdeklődje mi is történhetett.
– Talán tudok valamit az egyszerű emberektől.
Találkozott egy nővel, akit egy gyerek kezét fogta.
– A királyságban élsz ? -kérdezte az asszonykát aki a gyermeke mellet álldogált.
-Igen- mindig itt laktam a Jó Császár területén.
– Kié ez a gyermek -kérdezte a Császár.
-_Az enyém-kegyelmes uram.
— Nem valami vidám a gyermeked -mondta a Császár.
Ó, jó ember – mondta a nő. Rájössz, hogy nem könnyű enni adni annyi szájnak. De nem panaszkodunk …
– Mi a királyunknak teljes hitet adunk.
– Mivel Isten most adott Neki egy babát – most nincs ideje másokra.
Igen, igen … tudom …
-És mi, is aggódunk egy …a Császár gyerekéért meg a többi gyerekekért is-és szinte elszólta magát ,hogy kicsoda.
Ekkor a nő elpanaszolta a nagy bajt.
-Egy idő óta a varázs víznek nincsen semmi hatása!
– -Hiába megyünk a Ligetbe ,mert a víz elveszítette erejét.
— Nem hallottam … Milyen vízről beszélsz?-meresztett nagy szemeket a Császár!
— Figyeljen arra, hogy mit mondok magának! Királyságunk szélén van egy Liget. A Ligetben van egy csodálatos tó- varázsvízzel ami az Erdei Tündéré.
-Az év elején mindenki aki kisbabát szült elmegy oda -és bedobják a csecsemőiket a vízbe, a kisgyerekek úsznak, amíg a szívük bírja őket, majd az egész évben boldogok, egészségesek jól alszanak és jó étvágyúak..
– Egy másik dolog az, hogy nincs mit enni …
-Hogy-hogy bedobjátok a gyermekeiteket-nem fulladnak be?
-O, uram hogy gondolja,hiszen ez volt eddig is az éltető víz ami a Császár Ligetében van.
— Csak azóta a mi gyerekeink ,nem esznek, nem alusznak amióta nincs varázsvizünk.
– – Hirtelen eltűnt a varázsereje-mi sem tudjuk mi az oka?

Másnap, egy ajtón keresztül, a palotából elindult egy hintó, de senki nem tudta hogy benne ült a Császár a Császárnő meg a gyermeke. De a sors azt akarta, hogy a császár egy nappal később érkezzen, mint a boszorkány és hét lánya. A császárnak nem volt módja tudni, hogy ahogy a kis boszorka lányokat a tóba dobták, a víz lehúzta őket. A felszínen most nyolc ronda béka feküdt .A Császár egyedül hagyta királynőjét, és elment ,hogy megkeresse az Erdők Tündérét/
De hiába kiáltotta mert nem válaszolt.Amikor visszajött nem találta sehol a királynőt meg a kis herceget sem,akkor vette észre hogy a vízben vannak megfulladva. A Császár úgy látta, mintha a fia integetett volna kis kezeivel.Borzalmas volt látni a helyzetet.
Az Erdei Tündér, aki mindent tudott , sietett hogy megmentse a helyzetet és ahogy minden év elején megtörtént, megújítsa a tó vizét. Megdöbbent, amit látott. Mágikus botjával megérintette a víz felszínét. A tragédia okának megőrzésével ugyanazzal a pálcával nyolc béka hamu szétestek. Néhány perc múlva a Császár, Császárnő és fia feléledtek és még szebbek voltak mint azelőtt.. A Jó Császár és felesége most fiatal, szép, fényes fekete hajú volt, mint amikor éppen az esküvőjükön látná.. A kisgyereknek a szép kerek arca ragyogott nevetett és amikor a Császár a szívéhez szorította,akkor mondta először hogy –Apa.
A Császár köszönetet mondott Istennek és a Tündérnek hogy minden jól sikerült. Otthon azonban új csapást várt rá. Hiányában a szomszédai háborút hirdettek. Még azokban a pillanatokban is heves harcok voltak a Királyság határán. A császár azonnal megerősödött és a sok gyerekekkel együtt akiket , régóta szeretett és jó szándékkal gondoskodott róluk kiszorította az ellenséget, az országából mindörökre.

Csak ezután értette meg, hogy a Jó Császárt a népe akkor szereti, ha ő is szereti királyságát és annak gyerekeit ,akár a saját gyerekeit . De ha király vagy, és szereted az országodat, ahogy szereted a fiaidat, akkor szeretnek ők is téged.

“A varázstó ajándéka–2.része[ Elnézést mindenkitől,valami ókból kimaradt a 2.resz]” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Drága Babu! Minden jó, ha a vége jó! mondjuk mi magyarok, és ez valóban így is igaz. Tetszett meséd, örülök, hogy olvashattam. Szeretettel: Éva❤️🕌🦄🌞🌈

Szólj hozzá!