Öröm az ürömben… 1. olvasói levél

Összes megtekintés: 16 

A könyvben található olvasói levelek cselekménye kitalált történeteken alapul. Az epizódok szereplői kitalált alakok, mindennemű egyezésük a valósággal csupán a véletlen műve.
Önsegítő könyv
Az idézeteket válogatta, szerkesztette és összeállította: Árvay Mária.
Forrás: www.citatum.hu

1. Olvasói levél – Ne aggódj folyton!

Kedves Derűlátó!

Köszönöm, hogy soraimmal Hozzád fordulhatok. Egy olyan problémával állok szemben, ami rendszeresen ismétlődik, ezért nyomasztó. A feleségem olyan típus, hogy folyton aggódik valamiért. Ha eltervezzük, pl., hogy elmegyünk kirándulni, attól tart, hogy esni fog az eső, defektet kapunk stb. Ha színházba esetleg eljutunk, attól tart, milyen rossz lesz sötétben hazamenni az előadások után. Szeretteiért is folyton aggodalmaskodik, hogy történik velük valami. Ha kitör a vihar, retteg az áramszünettől. Sorolhatnám a problémákat, de ezekből is látszik, mire gondolok. Tulajdonképpen, ezek még nem is olyan súlyos dolgok! Mit szólna ahhoz, ha nem tudnánk kifizetni a számláinkat? Mi lenne akkor, ha másnap el kellene hagyni otthonunkat? Isten mentsen tőle!
Kérdezem én, mi van ebben örülnivaló?
Mielőbbi válaszodat várva, üdvözlettel: Aggodalmaskodó

Kedves Aggodalmaskodó!
Köszönöm, hogy felkerestél! Folyton aggódni valóban nyomasztó dolog, nem is ebben van az örülnivaló. Ha valaki aggódik, azonban azt is jelenti, hogy az illető nem felelőtlen. Ez már örömre adhat okot. Párod gondoskodik arról, hogy kiránduláskor vigyetek magatokkal esernyőt, nem hagyja, hogy az autóval pótkerék nélkül induljatok bárhova is. A késői színházlátogatást meg lehet oldani a kora délutáni előadásokkal, vihar esetén, pedig a feleséged lesz az első, aki mindent gondosan bezár.
Sajnos, vannak olyan emberek, akik nyitott ablaknál várják meg a vihar végét, sőt, nézik közben a televíziót! Milyen jó, hogy a nejed nem ilyen személyiség!
Annak lehet örülni, hogy nem vagy túlságosan aggodalmaskodó típus. Tanítgathatod a párod! Magyarázd el neki, hogyan tudja könnyebben fogadni a problémákat, hogyan csinálod, ha gondotok akad. Kínálj fel megoldásokat, így át tudod adni tudásodat. Ez már jó dolog, hiszen más gondolkodású vagy, így megoszthatod nejeddel tapasztalataidat.
Remélem, tudtam segíteni!
Üdvözlettel: Derűlátó

Gyógyító gondolatok

“A jövő miatt aggodalmaskodni annyit ér, mintha rágózással próbálnál megoldani egy algebraegyenletet.” (Időről időre c. film)

“Aggódni butaság. Olyan, mint esernyővel sétálgatni, esőre várva.” (Wiz Khalifa)

“Öröm az ürömben… 1. olvasói levél” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Köszönöm a kedves szavakat! Mindenkit csak bátorítani tudok a pozitív gondolkodásra, még ha nem is könnyű! Több olvasói levelet állítottam össze, hetente jelentkezem a folytatásokkal. Remélem, ide látogattok páran!

 2. Jó kis történet volt. Igen, az aggodásban is fellelhető valami pozitív, nem szabad lehengerelni azt, aki kevésbé optimista, de fel lehet hívni a figyelmét mindazokra az alkalmakra, amikor nem következett be az, amitől tartott. Természetesen ezt is kedvesen.

  Szeretettel: Rita💐🌷🌹

 3. Kedves Éva!
  Magam is aggódó típus vagyok, de egyben igyekszem pozitívan is gondolkodni. Ezért is írtam meg ezt a könyvet, hogy segíthessek másoknak!
  Szeretettel: Marika

 4. Kedves Marika!
  Családom szerint én is hajlamos vagyok az aggódást túlzásba vinni, miket fent felsoroltál még be is villantak, hogy ez rám is jellemző. Nyilván nem vagyunk egyformák, illetve ha idősebbek leszünk – mint én – vannak olyan élethelyzetek, melyek sajnos valóban az embert kicsit aggályosabbá teszik. Én igyekszem ezeket levetkezni, de azt hiszem, hogy pl. a családomért életem utolsó percéig aggódni fogok, még ha nem is lesz rá különösebb okom. Szeretettel olvastalak: Éva 🍄☔️🌈

Szólj hozzá!