A függöny legördült 1. rész

Összes megtekintés: 63 

A fiatal fiú minden filmet , színdarabot megnézett, amibe a díva játszott. Meglátta, és halálosan beleszeretett. Első szerelem életében, ami beteljesületlennek látszott.
Hiába voltak lányok beleesve, a jóképű fiúban nem érdekelte őt. A fiú barátai többször figyelmeztették, hogy őrültséget csinál. Hiszen a középkorú színésznő, egy rendezővel él együtt hosszú évek óta. Nincs esélye , ne is próbálkozzon.
Ám a fiú elhatározta, hogy színész lesz, hogy közelébe legyen színésznőnek. A főiskola mellett vállalt statiszta szerepeket, hogy egy színpadon lehessen élete szerelmével. Minden előadáson vágyakozva, sóvárogva nézte Lilit, de ő észre sem vette.
Minden szerepet megtanult, arra számítva, hogy valaki, aki főszerepet kapja, lebetegszik, vagy valamilyen oknál fogva nem tud színpadra lépni. Ő jelentkezik a szerepre. Sok előadásnak kellett lemenni, mire a fiú terve sikerült.
Történt, hogy a főszereplőnek színházba jövet eltört a lába. A rendező tajtékzott, hogy most mi lesz! Elmarad az előadás!
A statiszta fiú előlépett és kérte a rendezőt hallgassa meg. Akinek leesett az álla a fiú előadásától.
Ki vagy te ? Hogy hívnak? Hogy kerültél ide? Miért tanultad meg a szöveget? Még számtalan kérdéssel ostorozta a fiút.
-Ez mind rendbe van, de mit szól hozzá a főszereplő Lili?
A rendező rohant Lili öltözőjébe, hogy elmondja a hírt. Van egy fiú, aki megmenti a darabot.
– Ki az? Honnan szedted össze? Mi akarsz, hogy megbukjon a darab? Nem ezt nem vállalom fel.
– – Lili, hallgasd meg, ez a fiú remek, megtanulta az egész szöveget. Statiszta, lehet, hogy már láttad
– itt a színpadon.
– – Nem nézem a statisztákat, taknyosok, beképzeltek! Azt hiszik ha már statisztálnak akkor mindjárt művészek is.
– Meglátod, jó ez a fiú! Nézett könyörögve a rendező Lilire.
– Lili nagy nehezen, bele egyezett .
– -hozd ide azt a fiút! Majd meglátom.
A rendezőnek, egy malomkő esett le a szívéről. Rohant a fiúért, aki izgatottan várta a színésznő válaszát.
Bekísérték Lili öltözőjébe, nem hitte el, hogy az imádott nő előtt áll.
– Lili ingerülten, szerepe közepéből választott szöveget, és a fiúnak folytatni kellett a szöveget . A művésznő, még pár próbát tett a fiúval, belátta, hogy valóban a fiú tudja a szöveget. Eddig rá sem nézett. Amikor eldöntötte, hogy rendben van legyen, játsza el ez a taknyos a férfi főszerepet.
– Ránézett és beleremegett. A fiú fekete göndör haja, hatalmas kék szemei, hosszú szempillái, hófehér fogai kisportolt teste ámulatba ejtették. Nem tudta mi történt vele, megfordult a világ. A fiú olyan szerelmesen nézett rá, hogy a díva legszívesebben oda rohant volna, hozzá.
– Még nem tapasztalta ezt az érzést, szíve sebesen vert. Érezte, hogy megtalálta ebbe a fiúba azt, amit egész életében keresett.
– Az előadás egy szerelmi háromszögről szól, a fiúnak a férjet kellett alakítani, megtette, nagy örömmel, ám amikor korholni kellett a feleséget, nem kiabálva, hanem könyörögve tette, ami a darabot más irányba terelte. A férj nem durva, hanem érzéki, szerelmes az asszonyba. Esdekelt, hogy ne hagyja el.
– Lili érezte a kisugárzást, nagyon óvatos volt, ha bele gondolt, elismerte, hogy első látásra bele habarodott a statiszta fiúba.
– Az első felvonás után, amikor legördült a függöny hatalmas taps, a közönség követelte, hogy újra és újra jöjjenek vissza.

“A függöny legördült 1. rész” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Kedves Rózsa!
  Nagyon jó témát választottál!
  Kedved szerint tudod alakítani!
  Kíváncsi vagyok ,hogy mi is lesz ebből a
  közös szereplésből!
  Szeretettel olvastam…Babu😍😍😍

Szólj hozzá!