Öröm az ürömben… 3. olvasói levél

3. Olvasói levél – Ajándék lónak…

Kedves Derűlátó!

Furcsa problémával fordulok Hozzád, lehet ki is nevetsz ezért. Ajándékot kapni jó, mégsem tudok örülni neki. Legyen név- vagy születésnap, karácsony, vagy egyéb, ritkán kapok olyan ajándékot, aminek igazán tudnék örülni. Már a sokadik gyertyatartó található a birtokomban, csupa olyan tárgyat kapok, amiből már több is van. Adtak már olyan parfümöt, aminek az illatát nem bírom elviselni. Sorolhatnám, de nincs értelme. Nálam van a hiba? Hogy lehet mindebből optimistán kijönni?
Üdvözlettel: Ajándékozás

Kedves Ajándékozás!

Tényleg nem mindegy, mit kapunk ajándékba! Ismernünk kell ahhoz a másikat, hogy tudjuk, mivel lephetnénk meg.
Ha már olyan ajándékok vesznek körül, amik nem töltenek el örömmel, gondolkodj el azon, kiknek lehetne továbbadni! Olyanoknak kedveskedj, akik szeretik a gyertyatartót, vagy azt a bizonyos illatú parfümöt. Legalább nem fő majd a fejed, mit vegyél nekik névnapra, vagy karácsonyra.
Érdemes finoman az emberek tudtára adni, mire vágysz. Írok egy példát.
„Nemsokára itt a karácsony, minek örülnél a legjobban? Mi az, amire már régóta sóvárogsz?
Tudod, már egy ideje kinéztem magamnak egy fantasztikus szakácskönyvet!”
Tudd meg, mi a másik vágya, utána a tiedet is közölheted. Persze, ne legyen túl nagy az értéke, ez nem illő!
Ha ajándékot kapsz, elvileg azt jelenti, szeretnek, fontos vagy másoknak, ez jó hír. Ha igazán tudják, mivel járhatnak a kedvedre, valóban a szeretetüket akarják kifejezni irányodban.
Ha látod a másik tekintetét, arckifejezését, amint az ajándékát átadja neked, akkor is észlelheted a szeretet minőségét. Ennek is lehet örülni.
Kívánom, hogy mostantól minőségi ajándékokat kapj!
Üdvözlettel: Derűlátó

Gyógyító gondolatok

“Évekig rettegtem a csomagolástól, de amióta van díszzacskó, csak a belevalóval van gondom.” (Gálvölgyi János)

“Ajándék az, ha olyat adsz, amit akar valaki, nem olyat, amiről te gondolod úgy, hogy adnod kell, vagy amit kötelezőnek érzel. Az az ajándék, amit akar valaki, te pedig képes vagy adni. (…) De nemcsak ennyi. A te élményed befejeződik az adással, a másik ember élménye viszont az elfogadással kezdődik.
Ha bárminemű érzelmi kapcsolatban állsz azzal, amit adtál, ha feltételhez kötöd, akkor az nem igazi ajándék. Az ajándék azé, aki kapja, és ő azt teheti vele, amit akar.” (Marlo Morgan)

“Öröm az ürömben… 3. olvasói levél” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Kedves Marika!

  Ez is jó téma. Van, aki úgy ad, hogy kipuhatolja a másik igényét, azt, hogy mit szeret, minek örülne, a másik ember meg leemel valamit a polcról és részéről letudta az ajándékozást. Ez utóbbiban azért van némi szeretetlenség, mégsem illik megbántani. Ő ilyen, lehet, hogy más dologban lehet rá számítani.

  Szeretettel: Rita🌷

 2. Kedves Marika!
  Ez is egy nagyon érzékeny téma. Én is vagyok így többször, hogy fogalmam sincs mihez kezdjek a kapott ajándékkal.
  Fő szabály nálam: az ajándékozót soha nem szabad megbántani ill. tovább is adhatom. Ebből már sok öröm származott,
  ilyenkor én csak közvetítő voltam. Szép napokat kívánok Neked: gyöngyi

 3. Kedves Marika!
  Mennyire igaz! Nehéz ajándékozni, éppen ezért, mielött vásárolok, megkérdezem mit is szeretne, mire van szüksége az ünnepeltnek. Előfordul, hogy úgy sem tetszik. Írásod utat mutat, arra kell gondolni, hogy örömszerzés az ajándék, mert szívből szeretettel adják.
  Szeretettel Rózsa 🌹

 4. Kitti!
  Köszönöm, hogy ide látogattál! Tudom, hogy az ajándékozás maga is öröm, azonban ha valaki jól ismeri azt a személyt, akit meg szeretne ajándékozni, még nagyobb örömöt szerez azzal, ha a kedvében jár. Nehéz kitalálni, mire vágyik, de érdemes próbálkozni, hogy a boldogság kettős legyen.

 5. Olvastam néhányszor ezt az írásod, és olvasás közben mindig felmerült egy gondolat. Hiszen az ajándék örömszerzés gyanánt létezik. Örömet okozni pedig bármivel lehetséges, ha azt önzetlenül és valóban örömmel adjuk. Természetesen mindig az ajándékozott számára célzottan érdemes ajándékozni, ha tudjuk mire vágyik. Kitalálni viszont nehéz, és ilyenkor maga a kedvesség a lényeges és annak éreztetése, hogy a másik mennyire fontos nekünk. 🌺🌺🌺

 6. Kedves Marika!
  Valóban megesik, hogy az ember olyan ajándékot kap, aminek nem igazán örül. S hogy ilyenkor milyen nehéz álarcot ölteni, örülni az adott dolognak, az csak az tudja, ki volt már hasonlóban. Viszont ez nagyon tetszik, hogy úgy kell felfogni, fontos vagy az ajándékozó számára, tehát nem a gyertyatartónak kell örülni, hanem az ajándéknak. Megszívlelendő!

Szólj hozzá!