Lábad nyomát keresem 3. Az álom

Összes megtekintés: 32 

S most itt ülnek az orgonabokrok alatt. Laci még egy csókot adott menyasszonya ajkára, majd felpattant, és mint a kilőtt nyíl futásnak eredt, mert az éjféli vonat füttyét valahol messziről idáig sodorta a szél.

Margit óvónő volt, reggel vidáman indult munkahelyére, az éjszakai szerelmes csókoktól álmodozó mosollyal arcán. Szemei előtt Laci képe lebegett, amint a nyurga fiúalak belevész a sötétségbe. Furcsa érzés kerítette hatalmába. Hiába győzködte magát, hogy ez attól van, ideges az esküvő miatt, ideges, mert esküvő után Lacihoz költözik. Ott is van óvoda, két sarokkal arrébb, lesz munkahelye. Kíváncsi volt jövőjükre, de picit félt is, vajon hogyan szokja meg a városi életet. Otthon anyja minden nap a stafírungját számolgatja. Hiába mondta, nem kell annyi, szülei egyszem lányuk lévén a lehető legjobbat, legszebbet akarták neki adni. Az ólban a disznó már két mázsásra hízott, és a csirkék is szépen növögetnek. Igaz, Lacinak nincs családja, de annál több a sporttársa, a kollégái. Háromszáz személyes sátrat foglaltatott le apja…
Délután hazafelé tartott, mikor Szekeres Józsi szaladt utána. A férfi hangosan szuszogott, mint ki a vasútállomásról futott egészen idáig a két kilométeres úton.
– Margit, Margitka nagy a baj… – hadarta, miközben reszkető kezekkel cigaretta után kutatott zsebében.
– Laci, Laci nem jött be dolgozni ma, és mondták….
Szavai itt elakadtak, szemében könnyekkel nézett a lányra.
– Meghalt? – sikoltotta az, kezét szájához kapva, így fojtva el a jajszót, mi kifelé igyekezett torkán. Mindig attól félt, az éjszakai vonatnál valaki rátámad vőlegényére.
– Nem, nem halt meg Margitka! – kapta el karját a férfi, miközben homlokán kidagadtak az erek, és szája reszketett –, mindkét lábát térd fölött levágta a vonat, mikor éjszaka ment haza…. innen…
A lány érezte fülei bedugulnak, és a férfi hangja valahonnan egy üreg mélyéből jön.
– Jól vagy, Margitka?

A vonat elringatta Lacit. Furcsát álmodott, menyasszonya hegyen állt, és ő két kezével nyúlt felé a magasba, de nem érte el csupán lábait, melyek hidegek voltak, mint a jég. Ijedten rezzent össze. Felriadt. Elaludt…Ez a hét nagyon nehéz volt, versenyre készült, és két nap túlórázott is. Kell a pénz.. Talán mégis csak sportolnia kellene főállásban, igaza van Mihály bának… Pislogva nézett ki a sötétségbe, s annyit látott, az állomás ismerős épülete távolodik. Tépte fel az ajtót, és dobbant az egyre gyorsabban zakatoló vonat lépcsőjéről. Ott ugrott, hol a peron véget ért, és a korlát széléhez csapódott teste, honnan azután mint egy rongybaba visszapattant a kerekekhez. Furcsa volt a csattanást hallani. Fájdalmat nem érzett, sötétség borult rá. Nem láthatta, hogy a halvány világításban emberek rohannak hozzá, és két fiatal férfi nadrágszíjjal szorítja el combjait, a két csonkot, mi lábából megmaradt…. Nem hallotta a mentő érkezését sem, mely az éjszaka sötétjében szirénázva robogott vele a kórház felé.

“Lábad nyomát keresem 3. Az álom” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Drága Barátaim! Szerintem is szörnyű egy ekkora trauma fiatalon, és hogy Kitti szavaival éljek, attól a Laci még Laci maradt. De nem szabad elfelejtenünk, nem minden ember gondolkodik egyformán, ahogy majd tapasztaljátok is a következő részben. Mindenesetre nagyon nehéz ilyen dologról írni, de most már készen vagyok vele, és remélem szeretni fogjátok a történetet. Köszönöm megtisztelő figyelmeteket. Szeretettel: Éva😍😍😍😍

 2. Jaj, Évi, micsoda tragikus fordulat! De hát ez a Laci láb nélkül is Laci marad. Vagy nem?
  Rémes kép az élet és a szerelem szép kék egén. 🚃🚑

 3. Drága Éva!
  Nagyon szomorú a 3.része.Megrendítő helyzet főleg a fiatalembernek.
  Szép , gördülékeny írásodba most beállt a vész. Nem lesz könnyű megbékélni a helyzettel a továbbiakban.
  Kíváncsian várom a következő részét.
  Szeretettel…Babu😘😘😘

 4. Kedves Évi!

  Szépen induló történet, szerelem boldogság és elég egy pillanat vége, szomorú, de az eletben is sajnos van ilyen.
  Kiváncsian várom a folytatást,
  Szeretettel olvastam.
  Magdi

 5. Kedves Évike, innen lesz érdekes nagyon a történet.. izgalmas, különleges…
  …megszerethettük már a szereplőket, és ami most vár rájuk, az a legnehezebb és legembertpróbálóbb életszakasz ami valakit érhet..
  .. kíváncsian várom a folytatást, mindenképpen érdekes lesz a te prezentálásod által megismerni Laci és Margitka szomorú , nehéz de példaértékű életét..😍😍😍😇😇💓💓

 6. Kedves Éva!

  Borzalmas és megrendítő ez a rész. Nem is tudom, hogy lehet túlélni, ha valaki fiatalon, egészséges emberként veszíti el a lábait. Megrázó történet.

  Szeretettel: Rita🌷

Szólj hozzá!