Öröm az ürömben… 4. olvasói levél

Összes megtekintés: 61 

4. Olvasói levél – Április bolondja?

Kedves Derűlátó!

Gondjaimmal, lehet, nem vagyok egyedül, mégis zavar, s Hozzád fordulok jótanácsért és egy kis derűért.
Képzeld, április 1-jén születtem, s ez örökre megbélyegzett. Már gyerekként is csúfoltak, persze, hogy április bolondjának neveztek. Sokkal többet ugrattak, mint bárki mást. Ha a szeretteim nem támogattak volna, teljesen megkeseredtem volna a szülinapom miatt. Most, felnőttként is előfordul, hogy gúnyolódnak rajtam, pedig már nem vagyunk gyerekek!
Segíts, hogy egy kicsit kedvezőbb színben lássam a dolgokat!

Üdvözlettel: Áprilisi tréfa

Kedves Áprilisi tréfa!

Másokon gúnyolódni arról, amiről az illető nem is tehet, egyáltalán nem szép!
A születésnap az egyik legnagyobb öröm, főleg a szülők számára, s ha ők széppé teszik gyermeküknek ezeket az évente ismétlődő alkalmakat, fontosnak érezheti az ünnepelt az életét.
Az év folyamán akadnak szokatlan, furcsa dátumok. Jó, hogy nem esik egybe a névnapod a szülinapoddal! Ha karácsonykor születtél volna, esetleg kevesebb ajándékot kapnál. Vagy, ha történetesen február 29-én születtél volna?
Ez csak pár példa a sok közül. Van egy ötletem, hogyan teheted békéssé ezt a napot. Böngéssz olyan honlapokon, ahol részletesen írnak olyan hírességekről, akik ugyanazon a napon születtek, mint te! Mennyi, de mennyi szép dolgot vittek véghez, születési dátumuktól függetlenül! Nézd meg, kiknek a táborába tartozol!
Azt is tanulmányozhatod, milyen évfordulók kapcsolódnak ehhez a naphoz, mert az áprilisi tréfán kívül is ünneplünk számos, ehhez a naphoz fűződő nevezetességeket!
Szép hónap kezdete az április 1-je. Már beköszöntött a tavasz, vége a télnek, jön a nyár!
Remélem, sikerült egy kicsit felvidítani!
Üdvözlettel: Derűlátó

Gyógyító gondolatok

“Így van ez rendjén a Bolondok Napján: az erény megbűnhődik, a restség diadalmaskodik.”
(Dina Kaminskaya)

“Április 1. Ez az a nap, amelyen emlékezetünkbe idéztetik, hogy micsodák vagyunk az évnek többi háromszázhatvannégy napján.” (Mark Twain)

“Az ünnep nem naptól függ. Nem dátumtól, nem csillogástól, nem ajándéktól. Az ünnep egészen mástól függ. Tőled. Mert az ünnep nem kívül van. Nem díszekben, csillogásban, ajándékokban. Hanem benned. A te díszeidben, csillogásodban, ajándékaidban. Igen, az ünnep benned van. Az ünnep te magad vagy.” (Csitáry-Hock Tamás)

“Öröm az ürömben… 4. olvasói levél” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Kedves Marika! Elárulom, van ismerősöm ki április 1-jén született, olyan is, ki február 29-én. Jómagam december 24-én. Míg gyermek voltam nem a karácsonyi ajándékaimra voltam büszke, mert olyan nagyok sosem voltak, hanem arra, hogy Jézussal egy napon születtem. De az utolsó idézet különösen szép ebben az írásban, nagyon találó, örülök, hogy olvastam soraidat! Szeretettel: Éva

  2. Kedves Marika!
    Elismeréssel olvasom bölcs, gyógyító gondolataid. Hasznosak, elgondolkodtatóak.
    Szeretettel gratulálok. Rózsa🌹

Szólj hozzá!