Öröm az ürömben… 5. olvasói levél

Összes megtekintés: 40 

5. Olvasói levél – Borús hangulat

Kedves Derűlátó!
Nagyon bosszant, ami mostanában többször is megtörtént velem, nem tehetek róla!
Akárhányszor elmegyek szabadságra, szinte minden nap esik az eső, valamikor naphosszat zuhog! Egy irodában dolgozom, s szabi alatt jó lenne szabadtéri programokat szervezni! De mindig közbeszól az eső! Igyekszem előre megnézni az időjárás-jelentéseket, hiába, peches vagyok! Hogy lássam ezt a helyzetet derűsen?
Üdvözlettel: Esőcsepp

Kedves Esőcsepp!

El tudom képzelni, mit érzel! Dühítő és elkeserítő! Mégis, szabin vagy, nem kell a munkádra koncentrálnod! Gondold végig, mi az, amit már rég csináltál. Mikor voltál utoljára moziban? Esetleg színházban? Mikor látogattad meg legkedvesebb barátaidat? Szeretsz múzeumba járni? Könyvtárakat felkeresni? Esetleg bámészkodni nagy bevásárló központokban?
Sok helyen találhatók már fedett, wellnessezésre alkalmas pihenőhelyek, akadnak kedvezményesebb lehetőségek, olcsóbb helyek is. Voltál már ilyen helyen?
Mikor próbáltál ki finom sütirecepteket? Megszépíti borongós napjaidat, ha finomakat sütsz.
Lehet jókat társasozni – Activity, Monopoly, kártyajátékok. A rejtvényfejtés sem utolsó!
Ha megteheted, érdemes júliusban, vagy augusztusban szabira menni, akkor még hőség, kánikula is gyötör minket. Szabadtéri rendezvényekre ilyenkor el tudsz látogatni, sőt, strandolhatsz is.
Szereted a paprikát, paradicsomot – epret, málnát, barackot? Még sorolhatnám a sok finomságot! Ezeknek a zöldségeknek, gyümölcsöknek mind kell az eső, különben tönkremennek, vagy, ami még rosszabb, drágább lesz!
Azért drukkolok neked, hogy a közeljövőben több napsütéses időt tölthess szabadtéri programokkal! Remélem, sikerült egy kis napsugarat csempésznem köréd!
Üdvözlettel: Derűlátó

Gyógyító gondolatok

“Örülj, ha esik az eső, mert ha nem örülsz, akkor is esik!”
(közmondás)

“Legyen előtted mindig út,
Fújjon mindig hátad mögül a szél,
Az eső puhán essen földjeidre,
A nap melegen süsse arcodat,
S amíg újra találkozunk,
Hordjon tenyerén az Isten.”
(közmondás)

“Öröm az ürömben… 5. olvasói levél” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Kedves Marika!

  Én is gyakorta így jártam, bár alapvetően szeretem az esőt, na nem azt, amikor napokon át hullik alá a szürke égből, hanem a frissitő záport, ami lemossa a port, megtisztítja a levegőt, és amit követően ismét kisüt a nap. Viszont így igaz, hogy ha tetszik, ha nem, akkor se tudunk változtatni az időjáráson, legjobb, ha a hozzáállásunkon változtatunk.

  Szeretettel: Rita🌦🌧⛈

 2. Kedves Marika!
  Nem ismert a közmondás, nagyon jó! Derűlátó írásaid szeretettel olvasom. Várom a következő részt .
  Gratulálok Rózsa🌹

 3. Kedves Marika!
  Az eső áldás is lehet, nélküle nem teremnének a fák, növények.
  Örülök, hogy ilyesmikre is ráirányítod a figyelmünket.
  Várom már a következő részt. Szeretettel: gyöngyi

 4. Ezt a közmondást kedves Marika még nem olvastam sehol, örülök, hogy ide tetted írásod végére. Tetszettek gondolataid… Szeretettel: Éva🤔🤔🤔

Szólj hozzá!