Ötórai tea .3

Nem találkozhatunk a barátnőkkel, szeretnénk megúszni a vírust. Úgy döntöttünk, hogy konferenciát tartunk a neten. Eddig hetente mindig máshol találkoztunk, most otthonról, kényelmesen,/ minden rosszban van valami jó/, akár pizsamában is találkozhatunk. Ugyanis, ha elkezdünk beszélgetni, az hosszúnak igérkezik .
Most kitaláltam, hogy mivel karantén, és kijárási tilalom van, olvassunk, és adjunk egy kis ízelítőt, a tartalomból.
Sok a kedvenc könyvem , most olyat kerestem, amit még nem olvastam, valamiért mindig visszaraktam a polcra.
Végre kiválasztottam, Gustave Flaubert francia író könyvét az Érzelmek iskolája című írását.
Ezernyolcszázas évek elején játszódik az izgalmasnak tűnő regény. Én ezt választottam.
Judit. A 22-es csapdája című regényt választotta, Jozeph Helter Amerikai író tollából. Remek választás, olvastam, nagyon jó.
Gyöngyi . Az édes anyaföld Pearl S. B UCK könyvét olvassa. Ezt nekem is kellene olvasni, majd kölcsön kérem.
Márti , izgalmakban bővelkedő Robin Cooktól Akár az Isten című könyvet választotta, hát nem fog unatkozni az biztos. Olvastam, kíváncsi vagyok Márti véleményére. Szerintem nagyon gyorsan kiolvassa.
Flaubert könyve, szerintem a világirodalom egyik legjelentősebb írása.
Két barát életútját követi. Az 1837- 1867-ig . A két barát megpróbálja valóra váltani álmait. Frederick, érettségi után hajóra megy dolgozni. Ott találkozik élete szerelmével, Arnoux -al és feleségével. A hajóról leszállva elvállnak útjaik. Később, amikor a fiú örökségéhez jutott elutazott Párizsba, ahol elment , lóversenyekre, estélyekre, szalonokban. Főleg ott ahol szerelme is megjelent. Frederick viselkedése, feltűnt a férjnek ezért magával vitte bárokba, bálba. Ahol összeismerkedett Rosanettel a kurtizánnal, aki később gyereket is szült neki. Nem volt szerelem, egyik részéről sem . Frederinek egy szerelme van Arnouxné , aki számára elérhetetlen.
Édesanyja levelet írt, hogy Frederick menjen haza mert, kinézett egy gazdag lányt feleségnek, jó sok hozománnyal. Természetesen nem ment. Jobban tetszett neki az élet, szerelme közelségébe. Az írás tele fordulatokkal, izgalmakkal. Frederic és Arnoux-né szerelme soha nem teljesedett be. A szenvedély a vágyakozás , és a szerelem nagyon szépen leírva. Ajánlom mind azoknak , akik szeretnek olvasni.
Márti. Robin Cook Akár az Isten.
Biztosan ismerős az író és a könyv is. Robin Cook, orvosi trillereket ír. Izgalmas, elképesztő, micsoda fantáziája van az írónak mondja Márti.
Valami fura dolog zajlik a kórházba, amit nem mondanak el. A kórház mély csendben búrkólózott, a beteg, már egy hete itt van. Szívműtétre vár javasolták, hogy soron kívül meg kell műteni. Innentől kezdődnek a bajok, a furcsa történések, biztosítási csalások stb. amelyekre Thomas, az orvos és Vassi dr-nő nyomozásba kezdenek.
Judit A 22-es csapdája című könyvet olvassa.
Pianosa szigetén állomásozó Amerikai repülői és pilótái, várakoznak a bevetésre. Mindenki ideges, csak a főnök nem , a katonák gyűlölik, őt tartják igazi ellenségnek! Yossarian a pilóta, keresztül lát a parancsnok számításain, elhatározza, hogy kizárólag semmi másra csak az ő testi épségére, biztonságára fog figyelni. A következménye az, hogy valamilyen csapdába mindig belebotlik. Amit úgy hívnak 22- es csapdája.
Ez a vad szatíra, amikor hahotázik vagy káromkodik az ember.
Humoros történet. Kikapcsolódásra nagyon jó.
Gyöngyi Az édesanyaföld.
Az író Amerikai, szülei misszionáriusok, Így kerültek Kínában. Hihetetlen a Kínai kultúra, nem gondoltam, hogy egyszer falom a könyveket erről a hatalmas országról.
Tulajdon képen ez család regény, amin keresztül az író bemutatja az országot. Az embereket , hiedelmeket, szokásokat, ragaszkodásokat a földhöz, hiszen annak idején csak a föld volt, ami hosszú távon biztosította jövőjüket.
„ A földből születtünk, a földben fogunk feküdni, ezért a miénknek kell, hogy maradjon” szólt a mondás, amit nagyon komolyan vettek a Kínaiak.
Mindenkinek kellemes időtöltést a könyvek közelében!

 

“Ötórai tea .3” bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. Kedves Margitka!
  Köszönöm szépen, hogy olvasol.
  Szeretettel Rózsa🌹

 2. Drága Rózsa!
  Nagyon ötletes a könyvbemutató, így legalább kedvet kapunk mi is hozzá!
  Remek írás!
  Szeretettel gratulálok!
  Margit
  🌹🌷🌹

 3. Kedves Kata!
  Köszönöm szépen, hogy olvastal.

  Szeretettel Rózsa🌹

 4. Szia Rózsám!
  Örömmel olvastam az ötórai tea legfrissebb történeteit. Jó, hogy röviden bemutattad az éppen olvasott könyvek tartalmát.
  Szeretettel: Kata
  📚📖😘

 5. Drága Babu!
  Kell a kikapcsolódás, nagyon jó, várni a napot, hogy találkozhassunk. Tartalmas időtöltés. Most egy kis humorral vegyitve készül a következő rész, amit ma délután beszéltünk meg. Még lesz pár része, az Ötórai teának,kérlek tarts velem. Örülök, hogy olvasol.
  Szeretettel Rózsa🌹

 6. Kedves Kata!
  Korábban én is szerettem a trillereket , krimiket, ahogy mennek az évek , úgy vágyom a szépre jóra. Örömmel láttalak nálam. Még lesz pár rész, tarts velem.
  Szeretettel Rózsa🌹

 7. Gratulalok szeretettel kedves Rozsa
  az ujabb ot orai teadhoz. Kedves meglepetes a regeny ismertetes!
  Erdekes elfoglaltsag !Orvendek ,hogy mindig ujabb es ujabb jatekot talaltok ki!
  Sok szeretettel olvastam….Babu
  😘😘😘

 8. Kedves Rózsa!
  Velem nem járnátok jól. 🙂 Katonai akcióthriller, akcióregények, krimik… Mostanában ezeket olvasok, vagy dokumentarista műveket, mint például a Narcoamerica…
  De most gyűjtöttem tippeket, hogy mit lehetne még olvasnom 🙂
  Szeretettel olvastalak:
  Kata

 9. Kedves Évi!
  Nyugdíjasok vagyunk ráérünk beszélgetni. Amíg dolgoztunk rohantunk, nem értünk rá barátságokat ápolni.
  Szeretettel láttalak. Rózsa🌹

 10. Mindegyik könyv jó, bevallom volt idő, hogy Robin Cook könyveiből rengeteget olvastam, még néhány megvan a könyvespolcon. Jó ötlet ez a net-es csevegés, aki egyedül él az sem érzi magát magányosnak. Szép a barátságotok, példaértékű! Szeretettel olvastalak! Éva🤗🤗

 11. Kedves Rita!
  Köszönöm szépen, hogy olvastál.
  Szeretettel Rózsa🌹

 12. Érdeklődéssel és tetszéssel olvastam az újabb részt, bár első blikkre megzavart, hogy kibe is szerelmes a főhős “Ott találkozik élete szerelmével, Arnoux -al és feleségével.”, de aztán egyértelművé vált, hogy Arnoux feleségébe. A beteljesületlen szerelem mindig szebb és tisztább, különösen, ha az egyik fél már házasságban él.

  Szeretettel: Rita🌷

Szólj hozzá!