Ötórai tea! 4 rész.

Ma a leg kellemetlen napunkról, esetünkről beszélünk. Ha visszagondolunk az elmúlt éveinkre, hát akad olyan nap, eset, ami véletlenből adódott, váratlanul ért.
Most is lehajtom fejem, ha eszembe jut. Legszívesebben kitörölném emlékeimből. Mondta Judit.
Aztán harsány nevetésbe kezdett, mert amit elmond, rajtunk kívül senkinek nem mondta el. Számunkra ismeretlen történet. Évekkel ezelőtt történt.
Minden reggel munkába menet találkoztam egy magas, kisportolt jóképű fiúval. Nézegettük egymást, de soha nem közeledett. Mindig egyedül volt, nem láttam még senkivel.
Egy téli reggelen sietősen mentem dolgozni, a fiú, mint minden reggel ott áll a buszmegállóba. Amikor leszálltunk én ügetésbe mentem a 8 cm-es sarkú, divat csizmámba a macskaköves úton. Hogyan, hogyan se a tűsarok beakadt a macskakövek közé. Akkorát estem, hogy nem tudtam felállni. Gondoltam mögöttem jön a fiú majd felsegít. Igen a fiú mögöttem jött, de elkerült, szánalmasan ültem. A meglepetéstől elállt a szavam.
Miután sietősen elkerült, a fiú aki szembe jött vele nyakába ugrott és csókolt csókolta. Nem tudtam levenni róluk a szemem. Emlékszem úgy álltam fel, hogy felsegítettek, a csizmám sarka letört. A táskámból minden kiborult. Sántikálva mentem végig a főutcán, Magamban mosolyogtam. Kellett nekem a nyolc centis sarkú csizma tél idején?
Mártinak a fürdőbe volt egy felejthetetlen élménye.
Már jó ideje, készülnek dagonyázni, de sorra történt valami, ami miatt el kellett odázni a fürdőzést. Márti a túrkálóba nagyon szép fürdőruhára tett szert. Most felveszem, gondolta. Otthon kimosta, felpróbálta , szuper feszes, jól áll.
Végre eljött a nap, amikor elindultak. A család , minden tagja, máshova akart menni. Ki ide, ki oda! Szétszéledtek. Márti szaunába ült be, imádta a meleget. Nem voltak sokan , Márti felült a felső padra és várta, hogy gyöngyözzön a homlokán az izzadság. Mindenki kiment Márti egyedül ült, szeretett volna egy kisgőzt , leugrott meglocsolni a követ. Érezte, hogy reccs, a fürdő ruha elszakadt. Nem is akárhol, a lába között . Mivel nem tudta összefogni, a ruha mindig feljebb és feljebb csúszott. Volt nála egy kis törölköző, ám az nem takart semmit . Ha elé tette akkor hátul, ha hátra tette ,akkor elöl látszott ki mindene.
No most izzadt Márti, az egész testén gurultak az izzadás szemek. Hogyan menjen ki, azt sem tudja, hol van a család. Az ajtót kinyitotta, körül nézett, de senki ismerőst nem látott. Közeleg a záróra!
Most mi lesz? Szerencsére jött a fürdőmester neki panaszolta el , hogy nem tud kimenni , mondja be a hangosbemondóba, hogy férje jöjjön a szaunához, mert egy kis baleset érte . Férje ahogy meglátta harsányan kezdett nevetni. Várj, hozok egy törölközőt siess, mert nemsokára zárnak.
Jó kis fürdőzés volt, hazáig nevettek. A fürdőruhát Márti kidobta, úgy is fillérekért vette a turiba.
Gyöngyi. Év végi vállalati buli volt, a kabátokat nem tudták már a fogasra tenni, ezért egy asztalt használtak, amire rádobták ruhájukat. Gyöngyi, pár napja dolgozott a céhnél, nem régen váltott munkahelyet. Még igazán nem ismert senkit, csak azt, akinek helyére megy. A tulaj meg akarta fiatalítani létszámot.
Annának megköszönték a munkáját, és bemutatták Gyöngyit.
Anna gyűlölködve nézett Gyöngyire, ledobta kabátját az asztalra, a többi kabátra. Vacsora után, boroztak Anna, fejébe szállt a bánat és a bor, úgy érezte, hogy haza kell, hogy menjen. A kabátot nem tudta hova dobta le,. Meglátott a fogason, egy ugyan olyan mint az övé magára terítette és kért egy taxit. A kabát Gyöngyié volt. Másnap Anna bevitte, kereste a gazdáját.
-Te kabátod? Nem elég, hogy kirúgattál, még a kabátom is elvitted?
Gyöngyi zavarába nem tudott mit mondani, csak annyit, hogy nem vetted észre, hogy ez M-es kabát, a tiéd XXL-es .
Anna, aki rettentő hiú, nem jutott szóhoz, levegő után kapkodott. Elindult kifele, visszanézett oda szólt, hogy leszel te is ötvenen felül, te csitri!
Az én sztorim, a következő, egyforma táskám volt kolléganőmmel teljesen véletlenül. Valahogy egymás mellé kerültek, Klári megfogta az egyiket és elrohant, jöttek érte, moziba siettek. Beült az autóba és elmentek.
Táskám kis zipzáras részébe tettem a slusszkulcsom, szerettem volna kivenni, de egy rúzst találtam helyette. Kinyitottam a táskát, rájöttem, hogy nem az enyém, az irodából mindenki elment.
A telefonom, a táskámba volt, minden szám, akit felhívhattam volna benne volt.
Most mit csináljak? Klári mikor veszi észre, hogy összecseréltük a táskákat. Nem tudom hol lakik, nincs meg a telefonszáma.
Nem tudok bemenni a lakásba, most mit csináljak? Végre jött a takarítónő, akinek, elmondtam mi történt, felajánlotta, hogy aludjak nála, úgy is egyedül van. Elfogadtam Erzsike ajánlatát, segítettem takarítani. Aztán elindultunk, haza, Erzsikéhez.
Klári másnap hozta vissza a táskát , tegnap este későn értek haza ,otthon csörgött a telefon, ismeretlen csörgéssel, Klári akkor jött rá, hogy összecseréltük a táskákat. Nem tudott felhívni, mert az ő telefonját a kabát zsebébe rakta, hiába volt meg a számom a telefonom , nála csörgött .
Erzsikének nagyon köszönöm, hogy nem kellett szállást keresnem..

“Ötórai tea! 4 rész.” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Kedves Kata!
  Óriási öröm számomra hozzászólásod, igen folytatom az Ötórai teát, nem friss beszélgetésből, van olyan jegyzetem, ami évekkel ezelőtt volt téma.
  Köszönöm szépen, hogy olvasol. Legyél továbbra is vendégem.
  Ölellek szeretettel Rózsa🌹

 2. Kedves Rózsa!
  Remélem még jó sok ilyen teadélutános történet van a tarsolyodban, mert bizony mondom, ma csak azért néztem be, mert reméltem, hogy lesz egy folytatása ennek is! 🙂 Nagyon szívesen olvasom, nekem nagyon tetszik, ahogy megírod!
  Szeretettel:
  Kata

 3. Kedves Éva!
  Igen abban a pillanatban, amikor történik valami, azt érezzük, hogy pechesek vagyunk, dühösek vagyunk. Ám ha visszaemlékszünk, akkor humornak fogadjuk el.
  Szeretettel Rózsa🌹

 4. Szia Rita!😍
  Jót derültem, azt hiszem mindenkinek van olyan esete, amit akkor szégyelünk amikor megtörtént. Aztán hosszú évek után , jót nevetünk ha eszünkbe jut.
  Szeretettel Rózsa😍

 5. Drága Rózsám!
  Jót derültem a történeteken. Tudom, más kárán nem illik nevetni… de gondolom, ezek már régebben történtek.
  Nekem is voltak hasonló élményeim, melyeken ma már jót mosolygok.
  Ölellek szeretettel: Kata
  😀

 6. Kedves Rózsa! Történeteiden jót mulattam, és megállapítottam magamban, na végre, talán mégsem én vagyok a legpechesebb a világon. Szeretettel olvastalak: Éva🍄🐻🍄🐨☔️

 7. Kedves Rózsa!

  Az élet produkálja a leglehetetlenebb helyzeteket. Tetszéssel olvastam írásod. Fürdőruha ügyben már nekem is volt kellemetlen helyzetem. Az enyém vadi új bikini volt, amin a felsőrészt tartó egyetlen egy gomb, miután széttártam a karom lepattant. A víz tetején lebegett a felsőm a hónom alatt a két pánttal. A tesi tanárnő meg ordított, hogy mit képzelek. Azt se tudtam, hogy ússzak, vagy a melltartom fogjam, hát iszonyúan kínos volt.

  Szeretettel: Rita🌷

Szólj hozzá!