Öröm az ürömben… 6. olvasói levél

Összes megtekintés: 70 

6. Olvasói levél – A szemüveggel csak a baj van?

Kedves Derűlátó!

Kérlek, segíts! Nem magam miatt, hanem a kislányom érdekében írok Neked. Tudod, most harmadikos és szemüveget kell hordania, anélkül, nem látja a táblát. Mondanom sem kell, osztálytársai csúfolják, kinevetik. Sokszor sírva jön haza az iskolából, alig tudom rábeszélni, hogy hordja a szemüvegét. Egyszer el is dugta, de rájött, hogy így végképp nem boldogul a suliban, s nem csak az osztálytársai, hanem a tanárai is rászállnak. Nem tudom megvigasztalni, adj tanácsot, kérlek!
Üdvözlettel: Szemüveges

Kedves Szemüveges!

Sajnos, a diákok heccelődése, csúfolódása nem halt ki az évszázadok során sem. Nagyon sajnálom, hogy a kislányodat kipécézték. Remélem, már ő is tud olvasni annyira, hogy soraimat böngészgesse.
Nagyon sok olyan gyerek él a világon, akik egyik szemükre sem látnak semmit, s boldogan viselnének szemüveget, ha csak egy kicsit is láthatnának vele. Valakinek azért kell hordania, hogy eltakarja a beteg, sokszor kellemetlen látványt nyújtó szemet. Erről senki sem tehet, kell a szemüveg.
A leánykádnak pedig orvosság is lehet, hiszen jobban lát vele, mint eddig! Ha belenéz a tükörbe, egy okos kislány néz vissza rá. Gondolkodtatok-e azon, hogy sok híres ember, tudós, vagy professzor is visel és viselt szemüveget? Tudást, intelligenciát, műveltséget kölcsönöz. Egy igazi kincs, ami megóv a vakságtól. Akinek több szeme van, többet is láthat. Ha a gyermeked szeret olvasni, jól, sőt nagyon jól jön a szemüveg.
Aki pedig csúfolódik, lehet, maga is hamarosan szemüveges lesz, ha sokáig bámulja a számítógépe monitorát, telefonja kijelzőjét!
Remélem, a leányzód alapvetően vidám, derűs természetű.
Fel a fejjel!
Üdvözlettel: Derűlátó

Gyógyító gondolatok

“A derűs embereknek nem könnyebb a sorsuk, csak más szemüveg van rajtuk. Azt szoktuk mondani: jó természetük van. A jóra vannak hangolva. Életörömre. (…)
Tedd csak fel az “áldott szemüvegedet”, s máris látod, hogy süt a nap, hogy sok öröm és emberi jóság van.” (Müller Péter)

“Ha (…) olyan szemüveget hordasz, amelyen keresztül azt látod, hogy “meg tudom tenni” vagy “fontos vagyok”, ez a meggyőződés minden másra pozitívan hat az életedben.” (Sean Covey)

“Öröm az ürömben… 6. olvasói levél” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Kedves Marika!

  Valamikor nagyon is jó volt a szemem, mégis a szemüveges gyerekeket irigyeltem, mert olyan komoly, okos pofijuk volt. Sajnos már rég óta belekerültem a közelre rosszul látok széles csoportjába, azóta utálom a szemüveget, itt nyom, ott nyom, bepárásodik, stb., viszont szükség van rá.

  Szeretettel olvastam bölcs gondolataid: Rita🌷

 2. Kedves Marika!
  Én is szemüveges vagyok jó pár éve. Ez a dolgok fizikai része, viszont az nem mindegy, hogy reggelente melyik lelki szemüvegünket tesszük fel. Nagyon fontos a derűlátás. Biztosan ismered az Élet játéka c. könyvet és a belőle készült filmet.
  Eleanor H. Porter: Az élet játéka c. könyve alapján készült film:
  https://www.youtube.com/watch?v=4lxOMHWSJ3c
  Néhány szó az ÉLET JÁTÉKÁ-ról a koronavírus járvány idején:
  https://abekessegszigete.blogspot.com/2020/05/harmati-gyongyi-nehany-szo-az-elet.html
  Szeretettel kívánok szép napokat: gyöngyi

 3. Kedves Mária!

  Magam is szemüveges vagyok, nagyon megértem a kislányt, mert nagyon tud fájni egy gyereknek, ha csúfolják, gonoszak vele, nekem napszemüveget kellett hordanom, mert gyakran begyulladt a azemem, szenvedtem is miatta, a gyerekektől.
  Szeretettel gratulálok írásodhoz
  Magdi
  🌷🌹🥀

 4. Kedves Marika!

  A gyerekek , tudnak szeretetre méltóak de gonoszak is lenni . Legyen okos az akit csúfolnak, ha nem vesz róluk tudomást, akkor talán felhagynak a gonoszkodással.
  Szeretettel, megértéssel olvastalak. Rózsa🌹

 5. Kedves Derűlátó!😉 Ma voltam az Optikában, mert a szemüvegem szorította az orromat. Lehet, hogy – a fiam szerint – vasorrú bába leszek?🤗 Félretéve a viccet, szegény gyermeket megértem, mert a felnőttek is nehezen fogadják el ha állandóan kell a szemüveget hordaniuk. Magam is akkor békéltem meg a helyzettel, mikor szembejött valaki az utca túlsó oldalán és üdvözölt, de halvány fogalmam sem volt kinek köszönök vissza. Tetszett írásod. Szeretettel olvastalak: Éva 🧐🧐🤓🤓

Szólj hozzá!