Öröm az ürömben, 7. olvasói levél

Összes megtekintés: 62 

7. Olvasói levél – Velem van a gond?

Kedves Derűlátó!

Mindenkinek jó, ha van hobbija. Eddig azt hittem, nekem is megadatott. Sokat írok, s pályázatokon is rendszeresen indulok. Sokszor elutasító választ kapok, lehet, velem van a baj? Ha valaki tehetséges, hamar a nyertesek közé kerül, nem gondolod? Lehet, nem a legjobb hobbit választottam?
Üdvözlettel: Tollforgató

Kedves Tollforgató!

Hidd el nekem, a zsűrinek is nagyon nehéz dolga van, amikor a rengeteg pályázati anyagból ki kell választani azt a keveset, ami nyerő. Attól még a te írásod is lehet csodálatos! Egyébként, ma már több lehetőség létezik a publikálásra! Blogot vezethetsz, közösségi oldalakra írhatsz, s ha összegyűlik, mondjuk, egy könyvre való írásod, meg is jelentetheted elektronikus könyvtárak oldalain is! Sőt, irodalmi folyóiratokban, netán antológiákban. Ne add fel! Meg kell találnod azt az olvasóközönséget, akik örömmel és gyakran olvassák írásaidat. Olvastasd fel valakivel egy-egy történetedet, akkor meghallod, hogy hangzik kívülről, teljes egészében. Minden írónak megvan a maga lelki társasága, akik szívesen olvassák! Légy türelmes, keresgélj, s meglátod, a jutalom sem marad el!
Nagyon szép hobbira találtál, mert adni akarsz az embereknek, közben téged is kikapcsol, feltölt, gyógyít, művel. Szerintem vannak, akik már most is büszkék rád!
Körmölj szorgalmasan, de ne erőltesd túl! Csak, ha kedved és időd van rá!
Üdvözlettel: Derűlátó

Gyógyító gondolatok

“Mindig haladni kell előre, mert a legjobb hír az, hogy bár sorsunk alakulásában szerepet játszik a véletlen, a siker egyik fontos összetevője a mi kezünkben van: a dobások száma, az, hogy hányszor próbálunk szerencsét, hányszor ragadjuk meg a lehetőséget. Még ha hamis is a pénz, amelyet feldobunk, és a súlya a fej felé húzza, akkor is előfordul néha, hogy írás jön ki.”
(Leonard Mlodinow)

“A művész, az alkotó, még ha teljesen szkeptikus, lemondó is, hisz a jövőben, különben nem hozna létre műveket. A legpesszimistább fajta is úgy érzi, hogy élményeit tovább kell adni, nemcsak kortársainak, de az utána következő nemzedékeknek is. Mi más lenne ez, mint ösztönös bizalom a jövőben? !”
(Szakonyi Károly)

“Optimista szerző nem ír előszót a saját műveihez, mert bízik abban, hogy azok önmagukért beszélnek, és meg van győződve arról, hogy mondanivalóját olvasói minden külön magyarázat nélkül is megértik.”
(Rényi Alfréd)

“Öröm az ürömben, 7. olvasói levél” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Kedves Marika!
  A téma nagyon jó és érdekel minden tollforgató embert.
  Ezt a részt is örömmel olvastam, várom a folytatást.
  Szeretettel: gyöngyi 🌷

 2. Köszönöm, hogy hűséges olvasóim vagytok! Ahogy időm engedi, szívesen és örömmel olvasom mások írásait is, hiszen így gazdagodhatunk lelkileg!
  Hamarosan érkezik a folytatás!

 3. Kedves Marika! Nekem tetszik amit írtál, bár tudom, hogy csupán egy olvasó vagyok. Szeretettel olvasom írásaidat, mikor alkalmam van rá. Éva🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

Szólj hozzá!