Öröm az ürömben… 8. olvasói levél

Összes megtekintés: 74 

8. Olvasói levél – Előkarácsony?

Kedves Derűlátó!

Téged nem zavar, hogy a legtöbb üzletben már október végén, november elején karácsonyoznak? Nekem télen jön meg a karácsonyi hangulatom, ősszel még nem vagyok rá kapható! Zavar, hogy ennyire előrehozzák, elhunyt szeretteinkről még meg sem emlékeztünk, de már karácsonyi dekoráció vár ránk. Engem ez bosszant! Mit gondolsz?
Üdvözlettel: Karácsonyozás

Kedves Karácsonyozás!

Már évek óta ez a divat a kereskedelemben, furcsa ugyan, de nem tudunk rajta változtatni. Nézzük ennek a jó oldalát! Bőven van idő szeretteinknek megvenni az ajándékot, nem kell az utolsó pillanatban kapkodni! Még így is sokan az utolsó napokra hagyják a bevásárlást.
Ősszel még talán kicsit kedvezményes áron lehet karácsonyi díszekhez, dekorációhoz hozzájutni, később, már drágább lesz.
Tapasztaltam, hogy a szenteste, karácsony első, és másnapja, ugyebár csak három nap. Hamar elmúlik, észre se vesszük, s vége! Azonban, ha van mit várni, már jóval előbb készülünk rá, sokat eszünkbe jut, tehát a ráhangolódás teszi széppé.
Ha az ünnepek alatt máshol akarunk tartózkodni, mert különleges programot szervezünk, ott is időben kell intézni a foglalásokat.
Bőven van időnk egy-egy karácsonyi finomságnak a receptjét elkérni valakitől, tanulmányozni, kipróbálni, hogy mire eljönnek az ünnepek, jól sikerüljön.
Ha komolyabb ajándékkal szeretnénk akár saját magunkat is meglepni az ünnepekre, időben el lehet kezdeni a gyűjtögetést.
Felsoroltam pár jó nézőpontot, most rajtad a sor, hogy gondolkodj.
Üdvözlettel: Derűlátó

Gyógyító gondolatok

“Karácsony előtt három héttel minden üzletet be kellene zárni, csak pici élelmiszerboltok lennének nyitva. Mindenki otthon üldögélne, s beszélgetnének, játszanának, zenét hallgatnának a családok egy jó pohár bor mellett. Fel kellene készítenünk a lelkünket, hogy befogadja az ünnepet. Egyelőre a legtöbb, amit tehetünk, hogy saját magunkban felépítünk egy ilyen vágyálmot, és próbáljuk követni az útvonalat.” (Szentpéteri Csilla)

“Karácsony és Újév az esztendő időszigetei. Napok, órák az év partjai között szinte csak percek. S ezalatt mennyi jókívánság, a “kellemes karácsonyt és boldog új évet” kívánó szavak tengere. Advent, a jobbat várása s a remény. Ezen a hídon egyszer egy évben minden keresztény átmegy, s míg gyalogolunk, emberarcunk talán megszépül.” (Dobos László)

“Öröm az ürömben… 8. olvasói levél” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Köszönöm mindenkinek a kedves hozzászólásokat, szép gondolatokat, és a gyönyörű idézetet. Hamarosan olvashatjátok a folytatást, szeretettel várlak titeket, tartsatok velem!

 2. Kedves Marika!

  Időszerü gondolatok, az ünnepvárás a velejáró gondok, örömök évről – évre visszatérnek.
  Szép dolog az ajándékozás, ha szeretetből történik, de nem jó ha kényszerből teszik, csak azért mert úgy illik.
  Sok szeretettel gratulálok,
  Magdi🌲🌷

 3. Ebben is, abban is van igazság. Jó időben készülni arra, hogy mivel tudjuk majd meglepni a szeretteinket. A vásárlás nem kötelező, de ha valakinek van rá pénze és örömöt is akar szerezni, akkor igyekszik kedveskedni. Különösen a gyerekek a célzott személyek. Túlzásba vinni nem szabad. Ugyanakkor ugye sokaknak akkor van bevétele, ha megveszik a terméküket. A dolog éppen ezért nem egyszerű.

  Szeretettel: Rita🌷

 4. Kedves Marika!
  Ennél aktuálisabb téma most nem is lehetne. Örülök, hogy írtál erről is.
  Ha megengeded teszek fel egy idézetet én is…
  Szeretettel várom a következő témát.

  Oren Arnold: Ne várj túl sokat a karácsony napjától…
  “Ne várj túl sokat a karácsony napjától. Nem tudod egyetlen napba belezsúfolni
  önzetlenséged és jóindulatod minden lemaradását, ami az elmúlt 12 hónapban összegyűlt.”

  Karácsonyi ajándék ötleteim:
  Az ellenségednek megbocsátás,
  Az ellenfelednek türelem,
  a barátodnak szeretet,
  a partnerednek szívesség,
  mindenkinek jóindulat,
  minden gyermeknek egy jó példa,
  magadnak tisztelet.

  Oren Arnold (1900-1980) amerikai író és humorista)

Szólj hozzá!