Öröm az ürömben… 10. olvasói levél

Összes megtekintés: 116 

10. Olvasói levél – „Csak egy tánc volt?”

Kedves Derűlátó!

Végzős gimnazista vagyok, a nyakamon az érettségi. Ettől is félek, de most valami más esett zokon. Világ életemben béna voltam tesiből, így az osztályfőnököm azt mondta, a szalagavatón se táncoljak a többiekkel, ne nézze mindenki a csetlésemet-botlásomat. Nagyon kellemetlen volt, amikor végig kellett néznem, hogyan táncolnak a többiek, én meg kimaradtam. Eleinte még csak, csak örültem, hogy nem kell részt vennem a kemény próbákon, de fájt, hogy a közösségből így kihagytak. Utána, pedig, a rokonok, ismerősök büszkélkedtek azzal, milyen csodálatosan táncol X Y a szalagavatóján, milyen elegáns, csinos ruhában van stb. Nekem meg a szégyenkezés és a pirulás jut osztályrészül.
Mit találhatok ebben jót?
Üdvözlettel: Kiközösített

Kedves Kiközösített!

Ne érezd magad ennyire árvának! Nem volt emberséges dolog téged ebből a „buliból” kihagyni, s szalagavató is csak egyszer van az ember életében. Ez igaz, de hallgass csak rám!
Magad is mondtad, nagyon kemény próbák lehettek, amiken a többieknek részt kellett venniük. Ez legalább egy kis megkönnyebbülést hozhat neked. Egyébként, lehet, ők remekül táncolnak, de Te pedig másban vagy jó! Ahhoz kívánok neked sok sikert, hogy megtaláld, mi az. Játszol valamilyen hangszeren? Táncolni nem tudsz, de szórakoztatni másokat, igen. Ha nem játszol semmilyen hangszeren, énekelni szoktál? Azzal is lehet másoknak örömöt szerezni. Keresd meg magadban, miben vagy jó, s máris jobban leszel! Lehet, esetleg, másokon szeretnél majd segíteni, ki tudja?
Képzeld, még az is lehet, hogy a táncot sem kell feladnod! Ha szeretnéd kipróbálni, olyan oktatóhoz is kerülhetsz, aki rávezet a nyitjára, s élvezni fogod! Egy próbát megér!
Fel a fejjel!
Üdvözlettel: Derűlátó

Gyógyító gondolatok

“-Tudod, más vagy, amikor táncolsz… olyan nyugodt, olyan békés vagy.
– Igen, mert amikor táncolok, teljesen jelen vagyok. (…) Ez egy olyan állapot, ahol minden lecsendesül, és elfelejtek minden rosszat. És az jó érzés.” (Vezet a ritmus c. film)

“Az ember nem élhet egyedül, az ember nem erős. Muszáj fognunk egy másik ember kezét.”
(Ingmar Bergman)

“Az ölelésben mindenkor ott a melegség, a szeretet, az üzenet, hogy nem vagy egyedül.”
(Tisch Ferenc)

“Öröm az ürömben… 10. olvasói levél” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Hasonló szituációt sajnos én is átéltem, úgyhogy megértem a történetben szereplő gimnazistát.
    Jó tanácsot adtál neki. Szeretettel: gyöngyi

Szólj hozzá!