Viták/1.

Összes megtekintés: 42 

Mindenről tudunk vitatkozni, mindenről van véleményünk, ami szerintem nem baj. A baj az, ha beledöngöljük a másikat a földbe, ha nem azonosul a mi véleményünkkel. A legtöbb ember azt állítja magáról, hogy toleráns és megérti a másikat, nem várja el, hogy mindenre bólogasson bárki is, szereti a kritikai észrevételeket. Ezeket mindaddig hangoztatja, amig valaki bármilyen témában nem mond ellent neki. Ám, ekkor se látja be, hogy valójában mégsem olyan megértő, mint amilyennek gondolja magát, hanem átmegy személyeskedésbe és visszavág. Ilyenkor maga a téma már lényegtelenné válik, talán a nagy összeveszés után a felek nem is tudják, hogy mivel indult az egész. És lehet elefántot csinálni a bolhából is.

Egy apró kis példácska. Vannak, akik azt vallják, hogy „annyi idős vagy, amennyinek érzed magad”, míg mások szerint ez hülyeség, ahogy az is, hogy minden a fejben dől el. Ezek a mindenhatóságunkat igyekeznek alátámasztani, míg a valóság ezekre rendre rácáfol. Persze, lehet valaki a korához képest csinos, és ha burokban született, akkor egészséges is, de elég egy csoportkép a család különböző korosztályban levő tagjaival és máris ott a bizonyíték arra, hogy mindez önámítás, hiszen a kor akkor is látszik, nagyon is látszik és akkor még arról nem szóltam egy szót se, hogy a legegészségesebb ember is elveszített már a régi, fiatalkori életéből valamit. Nem olyan karcsú a bokája, vagy a dereka, nem olyan sima, feszes a bőre, kénytelen szemüveget viselni (esetleg kontaktlencsét), nem olyan gyors, rugalmas, stb. Nevetséges, ha valaki saját magáról állít olyant, aminek az ellenkezőjét mindenki látja, csak éppen ő nem akarja észrevenni magát.

Viszont, ha fontos számunkra a békesség, akkor ráhagyjuk. Higgye azt, hogy ő dönti el, hogy meddig fog élni és azt is, hogy nem a kor számít.

“Viták/1.” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Kedves Rita!

  Vannak helyzetek amikor kell vállalni a vitát, ha tudjuk, hogy előbbre visz, meg kell védeni az igazunkat, vagy másét, de a meddő vitákat kerülni kell.
  Szeretettel,
  Magdi🌷

 2. Kedves Rozika!

  Igen, elvileg lehetnek egészséges viták, de azokhoz szeretet és megértés kell. Mindig abban hittem, amit Te is írtál, de az élet rendre rácáfolt, sajnos a vita többnyire harccá válik és ha egyiknek se sikerül meggyőznie a másikat, akkor haraggá is.

  Szeretettel: Rita🌷

 3. Sok igazságot Írtál le. De ha mindenki a maga életével törődne, nem a máséba akarna beleszólni, talán kevesebb lenne a vita. De ez mellett vannak egészséges viták is. Amik előre visznek, és nem a sárba tiporják a máikat. Én ebben hiszek
  Szeretettel olvastam soraid. Rozika

Szólj hozzá!