Időpontok/4. befejező rész

Összes megtekintés: 68 

Az újabb időpont alkalmával más antibiotikumok felírására került sor. Ezeket is bevettem az előírások szerint, majd lehetőséget kaptam a kilégzési vizsgálatra.

Ezúttal negatív lett az eredmény, amit boldogan vettem tudomásul.

– Főorvos úr kérem, szeretném megkapni a leletem.
– Minek az magának?
– Bármikor szükségem lehet rá, hiszen Ön is kérte a korábbi vizsgálati eredményeim.
– A kezelő lapjára felírtam mindent. Nem nyomtatjuk ki feleslegesen a leleteket, a fertőzés megszűnt, de ha bármi problémája van, jöjjön el.

A kezelő lapom, amit minden alkalommal le kellett adnom, kézen-közön eltűnt, a vizsgálatról pedig nem kaptam meg a leletet.

Gondoltam, hogy mindegy, a lényeg az, hogy eddig eljutottam, majd elmegyek a házi orvosomhoz és megkérem, hogy nyomtassa azt ki.

A házi orvos nem találta, azt mondta, hogy ha nem tette fel a főorvos úr a „felhőbe”, akkor nem tudja kinyomtatni. Kérjem tőle. Mondtam, hogy már kértem, de nem adja ki.

– Joga van hozzá.
– Tudom.
– Ha nem adja ki, panaszolja be.
– Nézze, én alapvetően nagyra értékelem az orvosokat, tisztelem és becsülöm a tudásuk és helytállásuk, nem fogom se feljelenteni, se perelni, szerettem volna békésen intézni az ügyet. Arra gondoltam, hogy Ön talán, mint a házi orvosom jogosult lesz arra, hogy elkérje.
– Önnek kell elkérnie, hiszen a betegnek kötelező kiadni a vizsgálati eredményt.
– Tudom.

Ennyi a történet. Többet nem megyek hozzá. Leletem nincs. Bizonyítani nem tudom a vizsgálatokat, viszont nem vagyok hajlandó egy neves orvost vegzálni. Jó szakember, de nem együttműködő. Végül is se a vérvételre, se az ultrahang vizsgálatra nem került sor. Most itt a járvány, de egyébként is jól vagyok, talán egyszer, ha változik a helyzet – akár a járványügyi, akár az egészségemé – már tudom, hogy hozzá semmiképpen se megyek.

Egy televíziós műsorba is meghívták, jó volt az előadás, amit tartott. Az interneten láttam, hogy magánrendelője is van. Örülök, hogy nem minden orvos hagyta el hazánkat. Szükség van rájuk itt Magyarországon, akkor is, ha vannak közöttük fura figurák, akik bár jó szakemberek, öntörvényűen viselkednek.

“Időpontok/4. befejező rész” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Kedves Tibor!

  Igen, igazad van. Nem is értem, hogy miért köti az ebet a karóhoz, de már nem foglalkozom vele. Jó koponya, de a stílusa és a modora az minősíthetetlen, legalábbis számomra. Egyszer megüti a bokáját, mert nem fogja mindenki tolerálni az öntörvényűségét.

  Szeretettel: Rita

  🌸

 2. Kedves Rita !
  Ők is csak emberek,én nem kátom jónak a cselekedetedet
  Ő biztos tudja,hogy helytelenül viselkedett amit nem kellene eltitkolni
  mert azt tovább fogja csinálni amíg valaki megsokalja
  Szeretettel olvastalak Tibor

Szólj hozzá!