Öröm az ürömben, 16. olvasói levél

Összes megtekintés: 54 

16. Olvasói levél – Hiába keresgélek

Kedves Derűlátó!

Veled nem fordult már elő, hogy állandóan keresgéled a környezetedben lévő mindennapos tárgyaidat, s alig-alig találod? Nálam nagyon gyakran előfordul, sokszor kora reggel, pont akkor, amikor munkába kellene indulnom. A nap bármelyik időszakában megtörténik, főleg akkor, ha sietnem kellene valahova! Sokszor már az idegeimre megy!
Gyakran az egész lakást felforgatom ezért, vagy amazért, a munkahelyen is megtörtént már, hogy kerestem valamit, majdnem lekéstem miatta a vonatot.
Nagyon bosszant a dolog! Orvoshoz kellene fordulnom?
Üdvözlettel: Elveszve

Kedves Elveszve!

Nem kell így megrémülni, nem szükséges mindjárt orvoshoz fordulni!
Velem is megtörtént, hogy kerestem a dolgaimat, előfordul az ilyesmi, főleg, ha az ember feszült, ideges, nem tud koncentrálni.
Ha keresel valamit, az is megeshet, hogy olyan dologra is rátalálsz, amire nem is gondolnál! Előkerülnek olyan dolgok, melyekről teljesen megfeledkeztél, s most, jól jönnek.
Ha keresel, több mindenre felfigyelsz, észreveszel egyet, s mást, amit máskor nem.
Egy tanáccsal szolgálhatok, ami nagyon praktikus és hasznos. Próbálj meg minden tárgyat mindig ugyanoda rakni, legyen mindennek megszokott helye. Így automatikusan oda fogsz nyúlni, ahol az adott dolog található, így sok időt megspórolhatsz.
Este készítsd össze a másnapi holmidat, így reggel sem kell sietned. Ha a munkahelyen sikerül ugyanezt a rendszert bevezetned, máris könnyebbek lesznek mindennapjaid.
Legelőször a kulcsaidnak és, ha van, szemüvegednek találj egy megszokott helyet! Amióta így járok el, könnyebb az életem! Kívánom, neked is sikerüljön!
Üdvözlettel: Derűlátó

Gyógyító gondolatok

“Törvény és rend nélkül nincs emberi világ.” (Wass Albert)

“Ha az ember lelkében nincs rend, nem képes rendet tenni maga körül.”
(Ezra Pound)

“Azok, akik büszkék arra, hogy szabályos rend van az íróasztalukon, soha nem tapasztalják meg azt az izgalmat, hogy megtalálnak valamit, amiről azt gondolták, hogy menthetetlenül elveszett.” (Helen Exley)

“Öröm az ürömben, 16. olvasói levél” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Kedves Marika!
    Ezeket a jó tanácsokat magam is alkalmazom. Szeretem a rendet kívül magam körül, mert az befelé is hat.
    Szeretettel: gyöngyi

Szólj hozzá!