Volt köztük/harmadik rész

Összes megtekintés: 28 

Egyik nap Liza felhívta telefonon, hogy összejöhetnének valahol egy kis dumcsira. Van egy meglepetése, de arra is kíváncsi, hogy mi van Szilvivel, hiszen már több mint két hónapja nem találkoztak. Zoli iszonyúan elfoglalt, így azt nem ígéri, hogy őt is magával tudja hozni, de legalább egy csajos találkozón fesztelenebbül tudnak diskurálni.

Szilvi igent mondott, bár rosszul esett neki, hogy ezek szerint Zoli nem kíváncsi rá, de erre majd kerít alkalmat, hogy négyszemközt beszélje meg a férfivel, hogy akkor most mi van köztük. Mivel Sándor ismét elutazik néhány napra – milyen jó lett volna Zolival tölteni ezt az időt – azt ajánlotta, hogy Liza holnap délután jöjjön át hozzájuk, akkor nyugodtan és fesztelenül tudnak beszélgetni. Kíváncsi a meglepetésre, várja már, hogy találkozzanak.

Liza remekül nézett ki. Mindig is csinos volt, de most ez több volt egyszerű csinosságnál, ugyanis ragyogott a boldogságtól. A nyakába ugrott és úgy mondta, hogy gyermeket vár és igaz, hogy még nem időszerű, de mégis megkéri rá, hogy vállalják el a keresztszülőséget, hiszen mindkettőjüknek ők a legjobb barátaik. Természetesen, majd ha Zoli is időt tud szakítani, valamint Sándor is itthon lesz, akkor erre a felkérésre egy hivatalosabb formában is sor kerül. Ő most egy kicsit elébe szaladt az eseményeknek, de csak azért, mert annyira boldog.

Szilvi, bár sohasem tartotta magát színészi alkatnak, mégis megpróbált lelkesedni, ami nyilván, ha nincs semmi a füle mögött, őszinte lett volna, hiszen valóban kedveli Lizát és miért is ne osztozott volna az örömében. Ráadásul ugye ő, nem lelkesedhet a saját terhessége miatt és meg se oszthatja azt, mivel fogalma sincs, hogy hogyan tovább.

Mit szólt hozzá Zoli? – kérdezte Szilvi.
– Gondolhatod, a mennyekben van. Minden vágya egy gyerek, hihetetlen, hogy férfi létére mennyire bolondul értük. Azért van egy kis probléma. Az orvos szerint kímélő életre van szükségem. Nem mintha az agyonhajszolt lenne, de ezt elsősorban a házaséletre vonatkoztatta. Szerinte elővigyázatosságból jobb lenne szüneteltetni. Természetesen egyéb eltiltások is vannak, mint pl., hogy nem emelhetek, nem cipekedhetek, stb., de ezeket simán meg tudjuk oldani.
– El tudod képzelni Zoliról, hogy ezt be tudja tartani?
– Őszintén szólva nem, de nem is elvárás részemről. Tudom, hogy intelligens, nyilván úgy oldja meg, hogy az számomra ne legyen megalázó. Abban meg biztos vagyok, hogy minden körülmények között mellettem marad.
– Komolyan nem zavarna téged, ha megtudnád, hogy van valakije?
– Azt hiszem, hogy zavarna, de a házasságunk több annál, mint hogy valaki mást is ágyba tud vinni, vagy nem. Ez egy szövetség, ami szerelmen és szereteten alapul. Tudod, hogy milyen stabil és jó a házasságunk, ezt egy esetenkénti kaland nem tudja felborítani. Zoli egyébként se tartja sokra az olyan nőket, akik ennyire igénytelenek. Hiszen gondolj bele milyen nő az, aki nem a szerelmével akarja tölteni az ünnepeket, aki nem vágyik arra, hogy vele menjen nyaralni, aki nem mutatkozhat vele nyíltan, aki nem akar tőle gyermeket, akinek elég egy mások háta mögött titokban összehozott aktus. Nos, erről már többször volt szó közöttünk. Neki az a véleménye – és ebben is egyetértünk – ha egy nő saját magát sem értékeli és nincs semmi önérzete se, azt ő se tudja értékelni és becsülni.
– Nem tudom. Én nem vagyok ennyire megbocsátó, ha megtudnám, hogy Sándornak van valakije, kiverném a palávert.
– Mit érnél el vele?
– Az előbb ecsetelted az önérzetet. Egy önérzetes nő nem viseli el, hogy a férje mással hemperegjen.
– Ezek szerint nem tartasz önérzetesnek?
– Ha így gondolkodsz, akkor nem. Csinos, okos nő vagy, azt állítod, hogy erős kötelék van köztetek, akkor ebbe hogy fér bele a megcsalás?
– Nálam sehogy. El se tudnék képzelni más férfit.
– Akkor meg, miért bocsátanál meg Zolinak?
– Azért, mert szeretem és ez nálam nem birtoklást jelent. Nem örülnék neki, nyilván fájna, ha megtudnám, de ez önmagában nem lenne elég ok arra, hogy felrúgjam a szövetségünk. Mire mennék vele? Milyen biztosíték van arra, hogy egy másik férfi nem csalna meg? De, ha nem is tenné, ha hűséges lenne, megértenénk-e egymást az élet egyéb dolgaiban is éppúgy, mint Zolival? A házasság nem csak szex, az ettől sokkal több. Nem is értem, hogy miért vagy ilyen ellenséges és indulatos.
– Bocsáss meg, nem akartalak megbántani. Nem tudom, hogy mi van velem. Talán csak az, hogy én ezt másképp gondolom, nálam a testi kapcsolat lelkit is jelent.
– Ebben egyértünk, mert nálam is. Nekem testi-lelki társam Zoli és gondolom, hogy Te is így vagy Sándorral.
– Igen, így vagyok – válaszolta Szilvi minden meggyőződés nélkül.

A beszélgetés során végig azt érezte, hogy Liza minden szavával megalázta őt, pedig ez részéről nyilván nem volt szándékos, hiszen fel se merült benne, hogy ő az a kategória, akiről a férjének – és ezek szerint neki is – ilyen lekicsinylő véleménye van. Most már biztos, hogy megtartja a gyereket és azért is bebizonyítja, hogy nem tekintheti őt Zoli egy igénytelen, értéktelen rongynak, aki csak arra kellett neki.

“Volt köztük/harmadik rész” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!