Volt köztük/negyedik rész

Összes megtekintés: 24 

Miután Liza elment, Szilvi dühében sírva fakadt. Nem, ezt nem hagyhatja annyiban! Mit képzelnek ezek magukról! Hogy merik leértékelni őt? Persze, Zolinak a tökéletes férjnek megbocsátana Liza, ha megtudná, hogy megcsalta, mert az a nő, aki erre hajlandó egy nulla, akiért nem éri meg felrúgni ezt a tökéletes frigyet. Meg tudta volna fojtani Lizát. Hiába próbálta csitítani magát, felhozni az észérveket, hogy nem róla volt szó, mert tudta, hogy igenis róla. Attól, hogy Liza ezt nem tudta, még róla beszélt. Ezt Zolival tisztázni fogja, őt nem lehet így negligálni, semmibe venni, mert nem hagyja magát.

Felhívta Zolit és kérte, hogy jöjjön el hozzájuk. Most nem érek rá, válaszolta a férfi. Figyelj Zoli, feltétlenül beszélnünk kell, nagyon fontos és nem csak nekem. Sándor kiküldetésen van, egy hétig nem jön haza, tegnap utazott el, vagyis hat nap múlva érkezik. Légy szíves oldd meg, hogy ezek valamelyikén felugorj hozzám, mert ha nem, akkor én megyek el hozzátok és mindent kitálalok.

– Zsarolni akarsz?
– Nem, csak kértelek, de ha ilyen elutasító vagy, akkor én is tudok másmilyen lenni.
– Ne fenyegess!
– Zoli, kérlek, tisztáznunk kell a helyzetünk.
– Nincs helyzetünk.
– De van, épp erről akarok beszélni veled, de nem telefonon. Légy szíves tisztelj meg azzal, hogy eljössz hozzánk.
– Nem megyek hozzátok, de kiveszek egy szobát és ott találkozhatunk. Majd felhívlak, hogy mikor és hová gyere, ezzel kinyomta a telefont.

Hát, ha Szilvi a beszélgetés előtt ki volt borulva, akkor az semmi se volt ahhoz képest, amit most érzett. Olyan gyűlölet kerítette hatalmába, amelyet soha életében nem tapasztalt. Az is felmerült benne, hogy megöli Zoltánt.

Nyugtatót és altatót vett be és lefeküdt. Félálomban volt, mikor hívást jelzett a mobilja. Ránézett, Zoltán hívta, de nem volt ereje, hogy felvegye.

Másnap visszahívta Zoltánt, aki ezúttal valamivel kedvesebb volt.
– Ha tudsz jönni, taxit küldök a házhoz, rendben?
– Igen. Mikorra várhatom?
– Te mondd meg, hogy melyik időpont felel meg, akkorra kérem.
– Jó. Legyen délután hat óra.

A taxi pontban hatkor ott volt. Szilvi másnapra már kicsit lecsillapodott. Szépen felöltözött, finoman kisminkelte magát és elhatározta, úgy fog viselkedni, hogy kenyértörésre semmiképpen ne kerüljön sor, „aki időt nyer, az életet nyer”. Igenis be fogja bizonyítani, hogy nem egyszeri kaland volt az ő esetük, hanem attól sokkal több. Most, hogy Lizának vigyáznia kell, talán sűrűn tudnak találkozni, hiszen Sándor gyakorta elutazik, tőle nem kell tartani. A többi Zoli dolga, a saját felesége miatt neki fájjon a feje. A szíve mélyen haragszik Lizára, arra a nagy erkölcsi fölényére, a magabiztosságára, hogy őt nem lehet elhagyni. Kedves lesz és odaadó. El fogja érni, hogy beleszeressen Zoltán. A tegnapi ellenséges viselkedését is meg kell magyaráznia, majd azt mondja, hogy csak kíváncsi volt a férfi reagálására, hiszen neki is fontos a házassága, dehogy is akar borítani.

Mivel Szilvi taktikát változtatott nem mondta meg a várandóságát sem. Hogy a férfi egóját növelje annyit mondott, hogy soha senkivel nem érezte ennyire jól magát. Jó ötlet volt az is, hogy szobát vett ki, így kevésbé kockázatos az együttlétük. Igen, remekül intézte ezt is, hiszen nem dúlhatják fel a házasságaikat pusztán az érzékiségük miatt. Sohase tudná Sándort elhagyni, akinél jobb férjet el se tudna képzelni. Attól tartott, Zoli megijedt, hogy többet gondolt a kettőjük viszonyáról, ezért nem jelentkezett, de biztosíthatja arról, hogy ez számára is csak annyi volt, amennyi Zoli számára, csak szex és más semmi.

Rendben, válaszolta Zoltán. Valójában azért nem kerestelek, mert attól tartottam, hogy többet vársz tőlem, de ha nem, akkor talán lehet róla szó, hogy folytatjuk. Viszont arra kérlek, hogy te ne hívjál, majd én kereslek, amikor megfelelő az alkalom számomra.

Most kéne felállni és elmenni, elhagyni ezt a sehová se vezető utat, amin a kapcsolatuk halad, és akkor még emelt fejjel tehetném, attól függetlenül, hogy Zolinak mi a véleménye rólam. Nem kellene tovább süllyednem, de muszáj bosszút állnom – gondolta Szilvi.

Odament a férfihez, átölelte, megcsókolta és szinte magával vonszolta az ágyba.

Zoli taxit hívott, de ő még maradt, mondván, hogy rendeznie kell a számlát. Szilvi ezt újabb megalázásként élte át és a gyűlölet tovább dolgozott benne.

“Volt köztük/negyedik rész” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Kedves Magdi!

    Köszönöm, hogy olvastad. Igen, nehéz lehet, mégis sokan belemennek a kalandokba, nem törődve azzal, hogy másoknak milyen fájdalmat okoznak ezzel.

    Szeretettel: Rita🌹

Szólj hozzá!