TITKOK A FÉNY ÚTJÁN TIZENHARMADIK FEJEZET

TIZENHARMADIK FEJEZET

Elérkezett Alina és Omar esküvőjének napja. A templomot Nináék díszítették fel, mely elkápráztatóra sikerült. Óriási tömeg gyűlt össze. A lányt, édesapja vezette az oltár elé. Meghitt, lenyűgöző szertartás volt. A fogadalmat saját maguk írták. A meghatottságtól szinte mindenki elmorzsolt egy könnycseppet a szemeiben.
Az étteremben a vendégeket mindenféle finomság várta. Az ülésrendet az ifjú pár előre meghatározta. Igyekeztek úgy összeálltatni, hogy a közelben ülők tudjanak egymással beszélgetni. A zenészek azonban olyan változatos és kellemes zenét szolgáltattak, hogy a táncos lábúak hamar táncra perdültek. A nyitótánc természetesen az ifjúpáré volt, akik elragadóan keringőztek. Egészen reggelig tartott a dínom – dánom.
Bonita ötlete betalált Selenánál és Pedronál. Rengeteget beszélgettek és ismerkedtek egymással. A mulatságban is kivették részüket, felszabadultan ropták a modern tánc minden típusát. Bonita és Alina mosolyogva, boldogan kacsintottak össze.
Selena és Pedro megbeszélték, hogy bár az egyetem az első, de a szabadidejüket igyekeznek együtt tölteni. Egymásra talált a két fiatal és nagyon egy húron pendültek. Ez szüleiket is örömmel töltötte el.
Időközben Bonita sikeresen felvételt nyert az egyetemre, ahol megkezdte tanulmányait az újságírói pályán. Nagyon szerette és szívvel – lélekkel csinálta.
Nina érezte, hogy valami nincs rendben a gyomrával, ezért elment orvoshoz, de nem szólt róla senkinek, hogy ne aggódjanak. Kiderült, hogy terhes és minden a legnagyobb rendben van nála. Határtalanul megörült, de igyekezett magában tartani, hogy csak a megfelelőnek látszó időben közölje Sergioval, ugyanis rengeteget dolgozott és sokszor holtfáradtan érkezett haza. A vacsorát követően jó néhányszor egyből bedőlt az ágyba. Szerették, fiatal lelkes bíró volt, sok üggyel bízták meg. Felesége többször kérte lazítson, mert így az egészsége fog rámenni. Tudta, hogy igaza van, de nagyon szerette a munkáját. Egy idő után ő maga is belátta. Elhatározta, hogy a hétvégeken nem fog dolgozni és igyekszik időben mindig hazamenni.
Egy ilyen alkalomkor árulta el szerelmének a csodálatos hírt.
– Sergio! Vacsora után szeretnék neked mondani valamit.
– Ne csigázz édesem! Mondd!
– Előbb vacsizzunk meg.
– Hú, ha ez akkor komoly lehet – nézett Ninára kérdően.
Ő azonban csak bazsalygott és folytatta az étkezést. Miután rendet rakott a konyhában, megfogta férje kezét és behúzta a szobába.
– Ülj csak le drágám!
– Igen? Hát jó, hallgatlak.
– Apa leszel kilenc hónap múlva! – adta hírül boldogan.
Sergio, először csak nézett nagy kerek szemeit meresztve. Fel sem fogta, lemerevedett, majd felugrott és könnyes szemmel ölelte át feleségét.
– Apa leszek! Apa leszek! Apa leszek! – kiabálta, miközben felemelte Ninát és csak forgott, forgott vele rettentő örömében.
– Tegyél le már szédülök – mondta nevetve Nina.
– Jaj, bocsáss meg kedvesem! Csak annyira boldog vagyok, azt sem tudom mit csinálok.
Majd leültek az ágyra egymás mellé és szorosan fogta a lány kezét.
– Biztos? Voltál már orvosnál? Mit mondott? Hogy érzed magad? – záporoztak a kérdések.
– Nyugodj meg szívem, igen voltam és jól vagyok, minden a legnagyobb rendben van – ölelte át férjét és megcsókolta.
– Mikor mondhatjuk meg a többieknek? Legszívesebben már most kikiabálnám a világnak – mondta nevetve.
– Talán jó lenne, ha hétvégére meghívnánk őket egy grillpartira – vetette fel Nina.
– Nagyszerű ötlet, úgyis régen találkoztunk, a munka nagyon lefoglalt mostanában – válaszolta Sergio.
Még arra a hétvégére sikerült leszervezniük az összejövetelt. Mindenkinek megfelelt az időpont. A nagy bejelentést, hangos üdvrivalgás fogadta. Igazi örömünnep volt.
Nina jól viselte a terhességét, teljesen probléma mentes volt. A környezete, amit csak tudott segített neki. Előkészítették a gyermek szobát is, ahogyan közeledett a szülés időpontja. Az utolsó percig nem tudták, hogy kislány vagy kisfiú lesz. Szándékosan nem kérdezték meg.
Az újszülött pontosan érkezett. Egy egészséges kisfiú. Sergio, édesapja után a Benito nevet kapta. Nagy volt a boldogság a családban. Nina otthon maradt nevelni a gyermeküket, aki szépen fejlődött mindenki örömére.
A későbbiekben a szülők kiköltöztek az apartmanba és Nináék telepedtek le a főépületbe. Reménykedve abban, hogy idővel tovább bővül a család.
Alináéknál sem maradt el a gólya látogatása. Benito egyéves születésnapján ők is boldogan jelentették be, hogy gyermeket várnak Omarral.
Pedro eljegyezte Selenát még a tanulmányi éveik alatt. Az egyetem elvégzését követően pedig elvette feleségül. Ők a lány, édesanyja lakásában éltek. A fiúnak lehetősége nyílt arra, hogy egy új sebészeti eljárást Amerikában tanuljon meg. Pár évet ott töltöttek feleségével. Amikor visszajöttek Pedroból főorvos lett és tanította az egyetemen az új eljárást. Selena egy új, újságot indított el a városban, amelynek nagy sikere lett.
Bonita az egyetem elvégzését követően nála dolgozott és ott szerzett gyakorlatot. Egy jól menő magazin vezetője, Jonatán felfigyelt rá és tehetségére. Felkérte, hogy legyen a magazinjának a főszerkesztője, amit Bonita nagy örömmel el is vállalt.
A közös munka során beleszeretett főnökébe, amit eleinte természetesen titkolnia kellett. Úgy érezte, hogy megtalálta számára az ideális férfit.
Jonatán agglegény maradt, mert életében sok csalódás érte és nem bízott meg senkiben. Jóképű, sármos, karakán férfi volt. Az együtt töltött idő alatt, azonban Bonitát megismerve feledésbe merült nála a múlt. A szoros munka kapcsolat átalakult szerelemmé.
Szeretett volna családot alapítani még. A korban benne volt, így nem sokat teketóriázott. Egyik este, amikor hazakísérte a lányt megkérte kezét édesanyjától. Az esküvőt fél év elteltével családi körben ünnepelték meg.

Vége! 🙂

“TITKOK A FÉNY ÚTJÁN TIZENHARMADIK FEJEZET” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Kedves Rita, Gyöngyi és Zsuzsa! Hálásan köszönöm az olvasást és a kedves szavaitokat, örülök, hogy tetszett! Szeretettel Edit

 2. Kedves Edit!

  A történetet és a szereplőket is jól “összehoztad”, öröm volt olvasni. Gratulálok!

  Szeretettel:
  Zsuzsa

 3. Kedves Edit!

  Ahogy mondani szokás, minden jó, ha a vége jó. Remek kis történet volt, fordulatos, olykor izgalmas, érdekes és cselekményekben gazdag.

  Szeretettel: Rita🌷

Szólj hozzá!