Első napon története: Tizedik történet

Összes megtekintés: 18 

Mindig városban éltem. Hirtelen jött az ötlet. Mi lenne, ha falura költöznék. Ennek már tíz éve. Az első napra nagyon jól emlékszem. A bútorszállító behordta a bútorokat. Pakolászni kezdtem. Csengő szólt. Kinéztem.
– Jó napot szomszéd. Biztosan megéhezett.-egy néni szólt kezében kis fazékkal.
Amint a kapuhoz mentem bemutatkozott és átadta az ételt , mit nekem szánt.
-Köszönöm. -mondtam.
-Nincs mit. Majd beszélünk, hisz szomszédok lettünk.-mondta nevetve.
Nagyon jól esett a figyelme. Az ebéd is. Dolgoztam tovább. Ismét csengő. Kinéztem.
Két öreg bácsi állt a kapunál.
-Ha gondolja segítünk. Látjuk egyedül van.
Nem is gondoltam volna, hogy ilyen figyelmes emberek élnek itt. A városban, a házban szinte mindenki csak köszönt, nem ért rá.
Persze, hogy beengedtem őket. Jól jött a segítség, több kéz gyorsabb munka, gondoltam magamban. Közben sok mindenről szó esett. Sokat segítettek, úgy gondoltam, majd másnap folytatom. El is mentek szépen. Eszembe jutott, hogy a telefonomra tölteni kell. Mivel nem volt még internetem gondoltam a Postára megyek. El is indultam. A szomszéd néni kinn állt. Meg is kérdezte:
– Hova? Hova?
Elmondtam.
– Fiatalember itt már négykor bezár minden, de ha gondolja telefonálhat a vezetékesemről.
Nem fogadtam el. Hazamentem. Mivel fáradt voltam lefeküdtem. Hallgattam a csendet, gyorsan el is aludtam, ilyen a városi zajban sose történt ezelőtt még.
Mielőtt elaludtam megállapítottam, milyen jó sikerült az első nap. Azóta már sok első nap volt. Nem bántam meg, hogy falun élek.

“Első napon története: Tizedik történet” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Mindegyik életformának van előnye is, hátránya is, tanúsíthatom. De az bizonyos, hogy a falusi élet nyugodtabb, az emberek kiegyensúlyozottabbak, közvetlenebbek. Igaz, a technikai fejlődésnek köszönhetően, bár kitágult a világ, megváltoztak, “felhigultak” a korábban zárt közösségek.
    Szeretettel gratulálok az íráshoz:
    Erzsi

Szólj hozzá!