HM Magazin Találkozó 2012. június 9.

Összes megtekintés: 8,157 

2012. június 9-én szombaton a XIX. kerületi Könyvtár előtt ismerős és még ismeretlen arcok vártak, amikor megérkeztem. Kíváncsi, fürkésző tekintetek, kézfogások, bemutatkozások.
Új ismeretségek köttettek.
Ismét eltelt egy év és újra együtt voltunk. Sokan eljöttek, vártuk már ezt a napot. Berendezkedtünk a teremben és kezdetét vette egy nagyon jó szombat délután.
Dögei Éva és Holl Nándor előadásában hallhattuk a Holnap Magazin alkotóinak írásait.
A megálmodott szereplők, történetek, életre keltek és szemünk előtt megelevenedtek a leírt sorok.
50 szerző verse, rövid prózai alkotása fért bele a műsorba, így sokan kimaradtak.
Igyekeztünk a rendezvényen részt vevő szerzők írásaiból megszólaltatni műsorunkban, de azokat az alkotókat sem hagyhattuk ki, akik nem tudtak eljönni Budapestre. Nekik is igyekeztünk biztosítani azt az élményt, hogy a színészek hangján szólaljanak meg írásaik.
A magazin alkotói jelenleg 900-an, így lehetetlen mindenkitől egy-egy írást beszerkeszteni műsorunkba.
Az 50 perces műsorrész után bemutatásra került az Évszakok kötet, majd Winczheim Tibor Guinness könyvsorozatának első kötete is.
Végül a szerzők közül, akik jelezték nekünk, saját maguk is előadhatták egy-egy írásukat, így jobban megismerhettük őket személyesen is.
Sajnos a késő délután miatt a vidékről érkezőknek ezután el kellett indulniuk, így csak néhányan beszélgettünk még egy kicsit.
Újabb kellemes délután élményével térhettünk haza.
A rendezvényen készült fényképekből készült összeállítást nézve feleleveníthetjük ezeket a pillanatokat. Nemsokára felkerül a videó és a hanganyag is.
Az újabb találkozásig azonban nem kell egy évet várnunk!
A most készülő 2012-es Antológia három helyszínen is bemutatásra kerül Szeptember és Október hónapban. Találkozunk Szegeden, Budapesten és Székesfehérváron is!
Várjuk írásaitokat az Antológiába!
A könyvbemutatókon a kötet írásaiból állítjuk össze a műsort.
Szívesen tartunk könyvbemutatót más városokban is, ha van köztetek, aki elvállalja a helyi szervezést. Így még többen tudunk találkozni személyesen is.
Köszönjük mindenkinek, aki eljött rendezvényünkre Június 9.-én, és köszönjük a könyvtár dolgozóinak a szervezésben nyújtott segítséget, Dögei Évának és Holl Nándornak pedig a nagyon jó hangulatú délutánt, amelyet előadásukkal adtak nekünk.

— Képgaléria elérhető itt! —

“HM Magazin Találkozó 2012. június 9.” bejegyzéshez 37 hozzászólás

 1. Kedve Tibor!

  Fájó szívvel olvasom elkeseredett soraidat. Én azt mondom, hogy ne add fel a reményt. Nagyon sokan nyaralnak, és hidd el kevés embernek van köztük lap-topja /idősebbeknek biztos nincs/, vagy okos telefonja, vagy mobil netje. Az oldalon is kevesen "mozognak", ne add fel a reményt!!! Adj még egy kis időt, hogy rátalálhassanak a felhívásodra, mely nagyon megtisztelő és köszönet érte!
  Szeretettel: Zsuzsa

 2. Kedves Írótársaim!

  Azt hiszem, töredelmesen be kell vallanom Nektek, mellé fogtam!
  Azt hittem, Ti egy emberként álltok a meghirdetett parti mellé, jöttök, és kirúgjátok a ház oldalát. De nem! Öt nap alatt mindössze öten (és ebben már én is benne vagyok!)jelezték érdeklődésüket, az én olvasatomban: érdektelenségüket.
  Egy dolog, h. most a nyaralás ideje van, hiszen az emberek döntő része viszi magával a lap-topját, vagy okostelefonját, h. meg tudja nézni leveleit.
  Ez tehát most nem jött össze, de legalább elismerem tévedésemet. Talán, valamikor…

  Köszönöm a mindössze 3 lány, és Józsi jelentkezését, (ez a létszám jól néz ki egy söröző boxában, de kerti-partyhoz édes kevés!).

  Azt hittem, nagyobb összefogás van legalább a regisztrált tagok között, de tévedtem!

  További szép napokat Mindenkinek: Tibor

 3. Kedves Róza & Zsuzsa!

  Kérésetek számomra parancs! Jöjjünk össze akkor SZEPTEMBER 15.-én, szombaton, és GRILLEZZÜNK!
  (Ettől függetlenül, ha valaki inkább nyársalna, semmi probléma, vannak nyársak, és tűzifa is, csak a rávalót hozzátok).
  Faszén is van, ne koszoljátok össze magatokat fölöslegesen.
  Katalinka! Írd meg léccci, honnan jönnél, és mivel jönnél. Megpróbálok egy használható útleírást összeállítani, nehogy már ez legyen a gond! Mindenki más is jelezheti, ha nehézsége támadt volna, nem mindenki volt kiscserkész…

  Mami! Mivel Te messziről jössz, és éjjel nincs vonat, itt alszol, és reggelizés után indulsz haza. Oké?
  (És mindenki más, aki eleve úgy tervezte, hogy maradni szeretne).

  Várom további kérdéseiteket, javaslataitokat: Tibor.

 4. Kedves Tibor!

  Ember legyen a talápán, aki egy ilyen szeretős, "jóízű" invitálásnak ellen tud állni. Magam előtt látom a sokadalmat, kik közt nagy a tolongás, – te ne nyúlj hozzá, inkább tölts; no mutasd mit rejt a szatyrod; hé valami ég, nem érzed? És még sorolhatnám egy igazán kerti parti hangulatot árasztó "idill" minden csodáját és varázsát. Bár én a "világ másik végében" lakom Fóthoz képest, de szívesen sertepertélnék Veletek. Valóban a 12.-után, az nagy jelentőséggel bír nálam is. És akkor lehetnénk együtt "szeptember végén", mikor még nyílnak a kerti virágok, de már nem kapunk guttmannt.
  Szóval! szívesen mennék, elvinném a "sütnivalómat" is, salátával körítve!
  Szeretettel: Zsuzsa

 5. Rendben, Róza, ha grillezünk, megleplek Benneteket. mexikói csirkeszárnnyal, ha szeretitek. (mézes-csípős paprikás kechup-ös husi). Ha mégis főznénk, egy diabetikus gulyáslevest rittyentek össze, nektek, ha nem utáljátok.
  Ha valaki hoz magával sátrat, a szomszédom telkén (ahol a fű is zöldebb), felverheti. Két-három kislánynak pedig szerény ágyikót tudok biztosítani.
  A srácok pedig (ha van legalább egy háló-zsákjuk), sátor nélkül elférnének az eresz alatt, csak ne essen!
  A tábortűz pedig hajnalig éghet, kivágtam már a környező fa-villanypóznákat.

  Ennyit tudok bevállalni, várom a többiek jelentkezését is. Sziasztok: Tibor 😛

 6. Ha még úgy 12-e után is lesz akkor nem kizárt hogy én is tudok menni. Legfeljebb mindenki ad egy-egy falat ételt a sajátjából, hogy ne innen cipeljem!!!! Puszi Róza

 7. Kedves Író-társaim!
  Ha valóban megmozgatta fantáziátokat egy kötetlen, baráti összejövetel, azt mondom, ne is várjunk jövőig, üssük nyélbe szeptemberben, amikor már elviselhető a meleg, de a monszun még nem jött el. Adjatok tippet, mi legyen: grillezés, vagy főzés, vagy batyu-bál? (Mindenki hozza a maga kis hamuban sült pogácsáját, maga készítette salátáját, sültjét, forrás-vízét, vagy a hegy levét, azt, és annyit, amit, és amennyit megeszik-megiszik).
  Adjátok tovább ezt a lehetőséget a legkedvesebb barátaitoknak, ezzel levéve vállamról a szervezés egy részét. Eddig tehát 3-an vagyunk. KI CSATLAKOZIK MÉG? Jelentkezzetek! Sziasztok: Tibor

 8. Kedves Józsi!

  Köszönet utólag is a találkozó megszervezéséért.
  Én is jól éreztem magam. Tibor javaslatával én is egyet tudok érteni. Egy kötetlenebb találkozón még jobban éreznénk magunkat!

  Szeretettel: Zsuzsa
  🙂

 9. Nagy szeretettel üdvözlök mindenkit. Sajnos, csak most van pár percem, hogy hozzá szóljak a könyv bemutatóhoz, de ami késik… Nos: meglepődtem, milyen sokan voltunk, igazán jól esett, hogy ennyire figyelünk a másikra, kíváncsiak vagyunk, ki, mit írt, és, ha még kötete is jelent meg egyikünknek-másikunknak, akkor anyagi lehetőségünkhöz mérten igenis! a zsebünkbe nyúltunk.
  Profi volt a szervezés, profik adták elő a műveinket, és őszintén szólva, nagyon jól éreztem magam.
  Sokan örültek a másiknak, és úgy vettem ki egyik-másik hozzá szólásból, hogy szívesen jönne össze egy csomó ember, hogy kötetlenül beszélgessenek egymással, ismerkedjenek a még ismeretlen író/költő-társsal, eszmét cseréljenek, vagy egyszerűen csak megváltsák a világot…
  Már gondoltam arra, ha sikerül a beígért 7 könyvet kiadni, jövő tavasszal szívesen szerveznék egy HM-es találkozót a fóti kis tanyámon Nektek. Egy olyan összejövetelt, ahol mindenki önállóan felolvashatná költeményét, novelláját, nem kellene "viselkedni", lazán, valóban egymásnak örülve töltenénk el egy teljes napot.
  A városból (Újpest) fél óránként járnak a távolsági buszok, és a menetidő is csak 40 perc.
  Lehetőség lenne vagy bográcsban együtt főzni, vagy grillezni.
  Ha jónak tartjátok az ötletemet, kérném a véleményeket: mikor találkozzunk, hogy már ne legyen hideg, de ez a rekkenő hőség se, és mit csináljunk (grill-party-t, vagy bográcsozást)?
  Várom javaslatotokat, mindenkinek további jó nyaralást, sziasztok: Tibor 😛

 10. Kedves Józsi és Mindenki!

  A találkozó örök emlék marad azoknak, akik ott tudtak lenni. Külön örülök, hogy Kispesten, szűkebb hazámban ilyen jól sikerült ezt megvalósítani. Köszönet a színészeknek a közreműködésért, s mindenkinek a munkájáért, akinek ebben része volt.
  Sok szeretettel Eszter

 11. Kedves Józsi!
  Gratulálok a Találkozóhoz! Örültem, hogy ott lehettem.
  Ezek szerint nagyon éhes lehetettem, mert majdnem bekaptam a mikrofont.

  Szerető üdv Mészáros Ildikó(Kokesz)

 12. GRATULÁLOK KEDVES JÓZSI!
  Nem lehet eléggé megköszönni a munkátokat!

  Örömmel éltem át azt a forró hangulatú Találkozót ismét.
  Az eddigiek is jók voltak, de ez? MAGASAN A LEGJOBB.

  Szeretettel gondolok Mindnyájatokra: Viola :):P:)

Szólj hozzá!