Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Gyöngy: Haikuk 2: Szökőár - Szivárvány
Haikuk 2

Szökőár

Iszonyatos víz,
mindent söprő őserő.
Megsemmisült lét.

Szivárvány

Felhőn ívelő,
Égi színvilágkapu.
Örök paletta!

Gyöngy
3362
zsubanya - 2013. január 30. 07:46:55

Drága Gyöngyöm!
Örömmel látom, hogy a nálunk még csak "kopogtató" haiku versformát szeretettel ölelted magadhoz. Nálunk még nem igen van hagyománya, hisz nehéz műfaj. Nagyon szép haikukat olvastam most tőled, lényegre törő, összegzéseket. Köszönöm, hogy olvashattam. A hsz-ből olvastam, hogy polemizáltok erről, hiszen úttörő műfaj ez a mi hazánkban. Sok sikert a honosításhoz. Én a szabályokat sem ismerem, ezért formailag nem is tudok hozzászólni. További sikeres alkotásokat kívánok sok szeretettel!
Ölellek: Zsuzsa

2175
hzsike - 2013. január 27. 20:18:10

Mindkettő tetszett kedves Gyöngy.
Szeretettel olvastam:ZsikePfft

3649
Oroszlan08 - 2013. január 27. 14:02:47

Érdekes műfaj ez a haiku! Vannak gondolatok amelyek tetszenek. Szerintem a szabályokat be kell tartani.
Személy szerint én nem tudok ilyeneket írni.
Gratulálok aki tud!
Szeretettel: Ica

3681
gyongy - 2013. január 27. 09:47:36

Kedves Katalin!
Köszönet. hogy megosztottad ezen információkat velem, bár be kell hogy valljam még nem győzött meg teljesen. Egyrészt azért, mert a "nagyok" sem követték volna e szabályokat,nem tudom?.Mindenesetre minden információt hálás szívvel fogadok e témában. Elnézést pedig igazán nem kell tőlem kérned, érdekel minden kifejtett véleményed. Sértődős pedig nem vagyok, hogy ez jó e vagy rossz, hát azt nem tudom. Is-is! Ha többet tudsz e témában kérlek továbbra is osszad meg velem.
Szeretettel: gyöngy (és nem véletlen, hogy kisbetűs)
szeretem a haikukat, bár lehet, hogy soha életemben nem fogok tudni egyetlen értékelhetőt sem alkotni, de mégis jóóóó!Smile))))

3681
gyongy - 2013. január 26. 21:08:45

Kedves Katalin!
Először is nagyon örülök, hogy olvastál, hogy figyelmet fordítottál az írásomra. Másodszor örömmel veszem a figyelem felhívásod, véleményed. Haiku-val (igaz más versekkel sem) nem túl régóta foglalkozom, kb. 2 éven belülre gondolj. Természetesen a neten nagyon sokat olvasgattam a haiku írásról, több oldalon is bogarásztam. Valóban vannak olyan fordítók, írók is, akik csupa kisbetűvel írták a sorokat, de tapasztalatom szerint nem ez a jellemző. Ezért megkérlek, hogy ha van erről egy elérhető oldalra(oldalakra) tipped, ötleted, azt kérlek írd le nekem. Amúgy a szivárványosomban alapból is hibásan van írva nagy betűvel az "Égi".Smile Ezek még a legelsők voltak, de már egy ideje pl. nem írtam egyet sem (vagyis egy bugyutát igen a MacsakazenéreSmile
Köszönöm mégegyszer a figyelmed, és előre is köszönet, ha van ötleted a kisbetűs szabály megtalálásához.
Szeretettel: gyöngy

3300
kandracs roza - 2013. január 25. 10:37:16

Gratulálok...Lexirózsa

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.