Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Kövesdi Ferencné: Ha csak önmagadért vagy, miért vagy?

Ha csak önmagadért vagy, miért vagy?

Nem szabad az embernek önzőnek lenni,
Másokért is kell - ha lehet - tenni.
Ha, alkalmad van, el ne mulaszd!
Értelmét éltednek el ne szalaszd!
Kinek máson segíteni nincsen ínyére,
Annak a jóra nincsen igénye.
Sohasem érezhet igazi örömet,
Nem tudja milyen a hála és köszönet.
Az a köszönet jó, amit mi nem várunk,
Mert segítségünket nem azért kínáljuk!
Simogasd meg aki vigaszt vár!
Barátságos mosoly mindenkinek jár.
Vedd észre, ha másnak valami fáj,
Egy kis írt számára mindig találj!
Essen meg a szíved a szenvedő emberen,
De különösen az ártatlan gyermeken!
Ugyanez kijár fűnek és a fának,
Na, meg az elhagyott kivert kutyának.
Tiszteld az "életet", védd a kicsi bogárt,
Ismerd el neki is élethez a jogát!
Így, majd neked is jut másoktól szeretet,
Amelyre tőled is mosoly a felelet!

Kövesdi Ferencné
490
kismehi - Libricz Maja - 2009. március 15. 20:27:40

Kedves Teri!!

Sokszor egy mosoly, egy simogatás is sokat jelent egy elesettnek, vagy épp szomorkodó embernek.
A versed pont ezt mutatja meg. Hidd el vannak még kezüket a másik felé nyújtó emberek, csak azoknak is észre kellene venni azt a bizonyos kezet és elkapni!
Gratulálok, nagyon szép a versedSmile

498
kovesdiferencne - 2009. március 15. 12:05:44

Kedves Mindnyájatok!
Írtam hosszú köszönő választ mindenkinek.Tegnap még itt volt olvasható,mára eltűnt.Ilyet sem tapasztaltam még.Most újra megköszönöm,de csak röviden:kösz
Kövesdi Teri

313
kicsikovakell - 2009. március 14. 14:50:50

Szia! A tartalommal teljesen egyet értek irányvonalak szintjén- a teljességet adó részletekben már egy leheletnyit másképp vélekedek- és ügyesen csaltad ezt a szerintem nehéz "kiért mit ha már itt vagyok akkor kell vagy csak ajánlott de tényleg hány nyolc kalács" kérdéskört. Amit hiányolok az az egészséges lazaság, amit egy ilyen jellegű írásnál el lehet szerintem ereszteni. Kicsit olyan elmondós rímes- ami hozzá teszem ügyes és lelkesítő- de ezt a témát én sokkal agyacsavartabbra írtam volna, kevésbé kötötten. Ennek ellenére szép és jelen világban hasznos tanácsok rímesen megfogalmazott összetétele. Megjegyzem: aki már hallott a vonzás elméletéről, azok tudnának mesélni az adok kapok kölcsönhatáson.Szép vers sok olvasónak követendő.Gratulálok és csak így tovább mind írásban, mind az életben- ide kell is sok ilyen ember.Kécsók és gratula meg tittelettel: Hargitai Győző a kicsikovakell

298
keni - 2009. március 14. 12:49:17

Kedves Jó Teréz-ke !

Képzeld el már megint úgy jártam, hogy végig megírtam a hozzádszólásomat és akkor eltünt,.... de még a Honlap se jött elő kb. 2 órán keresztöl, és internet kpcsolatom se volt.
/Agyvérzésig - bosszanató-.../
Megpróbálom leírni úrja, de már nem úgy.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Már a versed címe is óriási, és már előre enged következtetni, hogy vajon milyen és mennyi boölcs mondanivalóval fogod megtölteni.
Mert valóvan ebben az egyre elembertelenedő világban, ahol mindenki csak hajt és inkább befelé fordul - nem is sejtjük talán, hogy mennyi olyan ember vesz minket körül, aki önző, aki egoista, aki önimádó, aki beképzelt, aki nem ismeri már az aláztot, a szerénységet, a szép és a jó szót, az érintést és a símogatást. Vajon hogy jutott el idáig az emberiség ez a világ, és meddig mehet még tovább.?
A pénz, a gőg, s kivagyiság és a rátartiság lett a vezérelem - életünk mozgató rugója a könyöklés...Néha arra gondolok, lehet, hogy én is ilyen vagyok?

Mindig csak mindenben az enyém legyen az utolsó szó, mert csak én lenhetek olyan főokos.
Hogy lehet így meglátni egy ártatlan kisgyerek szemében a csodát, a félelmet, a bánatot, vagy a még romlatlan tiszta örömöt, a ragyogást?.

Valóban segíteni kellene ezeknek az embertársainknak jó pédát mutatni, és felkelteni az érdeklődésüket a szépséges csodákra, melyet az élet ad nekünk.
Talán sokan önhibájukon kívül nem is tudják, miért ilyenek, és miért oly boldogtalanok. Mert nincs önismeret és megállás néha, hogy ki vagyok, miért vagyok, hogy dolgaim és kötelességeim vannak, és közben szeretnem is kellene és szeretve is szeretnék lenni, mert ez talán a ki nem érezhető gondom.
Ezt kellene legelőször megoldanom.
Te a versedben, nagy tapasztalti úton és bölcsességed érettségében mindezt jól látod, és én mindenben igazat adok Neked. és csodállak, hogy egy mosollyal -Te biztosan meg tudod szelídíteni - talán a legmagányosabb és legbánatosabb embereket is. Mert áldott vagy Te az asszonyok között !!
Hála, köszönet, igány - milyen fontos lételemek...és még folytathatnám, de inkább most -
Végtelenül és felülmúlhatatlanul Gratulálok - szépséges és tartalmas írásodért !
- keni -

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.