Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Müller Márta: Hatvanegy lettem
Hatvanegy lettem

Hatvanegy lettem.
A hatszáztíz messze még!
Akarnám? Most nem.
Több száz évig ifjú-vén?
Változásban élek én.


„61 éves vagyok most, és vannak napok, mikor úgy érzem magam, mint egy autó, melynek 300000 kilométert mutat a kilométer számlálója. A motor néha akadozik, a fűtést nem lehet kikapcsolni, a karosszéria rozsdásodik, az üléshuzatok foltosak és szakadtak, az ablaktörlő már rég nem működik, a kipufogó lyukas és a csöpög az olaj. Az orvosom azt mondja, ne aggódjak. Ragaszkodik ahhoz az állításához, miszerint a magas vérnyomásom, a diabetes veszélye és az egyik fülemben időnként fellépő süketség ellenére kitűnő állapotban vagyok. Pont úgy hangzik, mint egy használt autó kereskedő, aki egy karambolozott autót akar eladni. De mit csináljak? Minden vevő szívesen hallja az ilyesmit. Az orvosi konzultáció után lazán dalolva vezetek haza.“ Charles Simic, szerb-amerikai költő.

Kutatók kimutatták, hogy az átlag emberélet hosszúsága egyre jobban kitolódik. Kukacokon végzett kísérletekben az állat 20 napos élettartamát sikerült 124 napra megnövelni. Ez emberre átszámolva körülbelül 500 éves élettartamnak felel meg. Az elvileg lehetséges maximum az emberi élet hosszára nézve a jelenlegi tudományos álláspont szerint 700 év. Mutáns Drosophila legyekről (magyarul muslica) részletesen is lehet olvasni az interneten (angolul): www.exploratorium.edu/exhibits/mutant_flies/mutant_flies_html
3920
lilapetunia - 2014. június 25. 23:56:30

Kedves Katalin!

Nagyon köszönöm kedves szavaidat és a jókívánságaidat. Smile

Kicsit félresikerült a szándékom: azt reméltem, hogy az öregedésröl indítok el egy kis vitát, csak ezuttal nem újságcikk-kel próbálkoztam, hanem így.

Szeretettel üdvözöllek:
Márta
Rose

3920
lilapetunia - 2014. június 25. 21:12:23

Kedves Viola!

Nagyon szépen köszönöm kedves gratuláló szavaid! Smile

Ha már nem tudtam "elfelejteni" a születésnapom, remélem, legalább mentség, hogy nem vettem nagyon tragikusan.

Szeretettel üdvözöllek,
Márta
Rose

277
farkas viola - 2014. június 25. 20:25:09

Kedves Márta!

ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG jó egészségben és boldogságban.
Jól megírtad, amivel lehet, alátámasztottad s bár érzem a túlzásokat is, még sem mosolygok rajta. Mi lesz 15-20 év múlva? A mostaninak a sokszorosa, amivel már nem nagyon dicsekszik az ember. El sem hiszi, aki nincs benne.

Gratulálok és a legjobbakat kívánom szeretettel: Viola Rose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.