Tasev Norbert: Visszafojtott álmok
Visszafojtott álmok

Üvöltenek, tobzódva már dáridót járnak hattyúcsorda-hölgyei e modern, poszt-apokaliptikus világnak. Elúsznak az összetett, kiszolgáltatott létezésből akár az álmok, boldogító emlék-töredékek. Beíratlan igazolást kapnak romantikus, értékük dobbanó szív-kelyhektől. Fehérre festett, elmaszkírozott Hóhér-halálok, félelmetlen bűnök fortyogó vérbosszú-kötelékei béklyózzák kicsinyes, prostituált, kiszolgáltatott életük.

Kókler-vigécek, varánuszgyík-alakoskodók osztják nagyvilági parádésan a könnyelmű észt, ami már be nem váltható múltaknak szelíd adósa. - Látnok szemgolyókra világvége-borotvát szerel a szépségipari teremtmények sorozat gyártott tündér-tömege. Éjkő-üvegekből titkos-szirupos abszint s ecstasy-koktél fogy; eltiltották már őket a megérdemelhető boldogságtól. Csillagölő munkájuk felbotoxolt arcukból rátarti-büszkén lekiállt.

Korunk: a hirtelen jött hírnév esthajnal üstökös halála. Kapcsolatokkal rendelkezők egyedüli mentsvára, ahol az érvényesülés szabályait a test kémiájába oltották, s nem ember-erkölcsök hangjába. Az egymáshoz fűződő szerelem is csupán időtlen látszat, vadállatok csapzott, orgia-dörgölőzése.

Az egymást evők önző-gyilkos marcona-szerelme gyakorta szétszakad. Pártütő lesz már a vagyon-vonzás, és mikro-csillagok embertekintetekbe plántált, titkos-telepátiás Morze-beszéde. - Szemeink előtt már önmagukon feszülnek a végső bomlás téglái szószátyáron. Mi még bámulni igyekszünk egy kis ideig az ablakon, s öngyilkosok alamuszi módján flörtölni kényszerülünk önző halál-tudatunkkal mert hamarabb eljöhet a vonzás haláltusája!
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.