Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Putterer Magdolna Léna: Rémes
Rémes

Hír, mint a keselyű, felröppenve szállt tova,
visítozva, vadul a szárnyait csapdosva,
hangja hátborzongató, félelmet keltett,
amitől e Föld szinte beleremegett.
Járt már itt Tífusz, Lépfene, Ebola, Lepra,
Fekete himlő, sok-sok nyavalya s Kolera;

mert őseink akkortájt, akár a kakas,
mi szégyen, szemétből emelt embermagas
hegyen, a fertőzés táptalaján éldegélt,
ahogy a ma embere: - Pedig a múlt mesélt!

2020. március 13.

/ Szerző: Putterer Magdolna Léna /
5396
Kitti - 2020. március 19. 09:04:09

Kedves Léna!
A felsorolt rémségek is pusztító erővel bírtak, némelyikbe városok népei haltak bele a múltban. Mivel az emberek régen és ma is felelőtlenül nyitnak kapcsolatokat, higiénés szabályokat a hétköznapokban hanyagolnak és ráadásul a népvándorlás is általánossá vált, hát számítani lehet hasonló vírus-mutációkra, mint ez a korona is.Rose

3933
vadvirag47 - 2020. március 18. 17:11:29

Pár, őszinte, kemény sorban, élő valóságot rajzoltál az emberi társadalomról. (...a múltról? Is.) Annak, a közömbös, mindent könnyedén vevő, későn ébredő rétegéről, mert szerencsére nem mindenki ilyen. Csak ott a baj: Fejétől büdösödik a hal - a fej, pedig mindig későn ébred, mint most is...és sokan csak mennek utána, mint a birkák - akár a bitó alá is, ha "..bán-atyuskánk" mondja?! No, nem!
Reméljük azért sikerül úrrá lenni ezen a káoszon, és nagyobb veszteség nélkül túlélni a most történteket! Fogjunk össze, segítsük egymást, csak ez segíthet most.
Köszönöm értékes soraidat. Ölellek. F.egri Rózsa

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.