“Büntetés / haiku/” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Kedves Rózsa!
  Mint te is , arra törekedsz, hogy kiírd magadból az életed, a világ dolgairól is meg van a külön elképzelésed. Az ihletet nem kérjük az ajándék. Illetve van olyan esély is előttünk amit kiakarunk próbálni saját megmérettetésünkre.

  " Előttem vad sziklák merednek.
  De nekivágok a meredeknek "
  / Wass Albert/
  Köszönöm véleményedet, örülök, hogy olvastad a versemet, szeretettel,Zsófi.

 2. Kedves Zsófi!
  Remek ez a haiku, és hidd el, nem leszólni akarom írásod, csak engem mindig olyan szomorúvá tesz, ha nem magyar stílusú munkát küld be valaki, aki itt él közöttünk – legalábbis pályázatra. Értem én, ennek is megvan a maga pikantériája, értéke, vonzása csak az a baj, hogy sokan ( nem ilyen műveltek, olvasottak ezen a téren) azt sem tudják mi az a Haiku…csak állnak előtte értetlenül. Tehát, a maga nemében értékes, mert más, mint a többi, általában hangulatosak is, de őszintén?
  Nekem, sokkal jobban tetszenek a "hazai" ihletésű verseid.
  Azok, igazán közel állnak hozzám, de megértelek, hisz ezt is elsősorban, az ihlet diktálja , mint úgy általában a költők tollát. Szeretettel ölellek. Rózsa *)

 3. (f)Kedves Csilla!
  Egészen beleéltem magam a hsz-edbe. Ma sakkszakkörre szerettem volna elmenni. Szeretek sakkozni, a lépéseket, jó előre tudni, de sajnos lemaradtam. Köszi, hogy olvastál, szeretettel, Zsófi.

Szólj hozzá!