Legszebb a Tavasz!


Legszebb a Tavasz!

Nap süt, forrón izzik s fűt
Irány a szabad, s most érezd jól magad!
Léleknek jó, pici mosolyfakasztó!

S kik élnek
Hűs szellőtől szédelegnek,
Szerelemre ébredeznek
Virágok, fák a világ együtt éledeznek!
Napsütésben örömtől hemperegnek…
S halld most, ahogy a fák velem nevetnek
S törzseikből gyémánt fényű könnyeket
Szívemre, mint lágy záport,
úgy eresztenek!
S most én is újra felébredek,
Tavasz téged mosolyogva Üdvözöllek!

Orsós Mónika

“Legszebb a Tavasz!” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Kedves Mónika!

  Egy kicsit talán egyetértek a többi hozzászólóval is. De ha azt mondod, hogy csak három hónapja írsz verseket, akkor igazán nem lehetünk Veled ennyire kritikusak!
  Írsz Te még nagyon sok szép verset, csak ne hagyjon alább a lelkesedésed az általunk elhangzott megjegyzések után! Hiszen mindenki volt egyszer kezdő, és most én még azt is hozzáteszem, (már máshol is írtam), hogy: "nagyoktól is olvaastam már rosszat!"
  Olyan nincs, hogy egy költőnek csak csupa jó verse szülessen.

  Üdv.: Torma Zsuzsanna
  :):):)

 2. Timóval egy véleményen. A magyar nyelv bővelkedik magánhangzókban, ha nem kifejezetten bokorrímekkel operálsz, akkor lehet a,á,e,é,i,o,ó,ö,ő,u,ú,ü,ű magánhangzókat tartalmazó rímeket variálni, netán valamilyen rímképlet szerint (abba, abab, axax, aabb, stb.). Kár, hogy az első versszak sorközi rímei nem folytatódnak a továbbiakban. A téma már közhelyszámba megy: tavaszköszöntő! Én meg azt köszönöm, hogy mellőzted a már elkoptatott ravasz, kamasz, panasz, tapasz, stb. szavakat. Megnyugtatlak, 3 havi verselés után én még ilyen verset sem tudtam írni, de nem hagytam abba. Az idén 55. éve, hogy próbálkozom, de csak minden 10.-20. ha többé-kevésbé sikerül. Ne add fel, próbálkozz, olvasd neves költők verseit, gondolkozz verssorokban. Ha beugrik néhány "olyan" sor, még éjszaka is felkelek, hogy papírra vessem, mert reggelre elszállhat a fejemből…

 3. Kedves Timóca!

  Hmm…hát akkor jelzem itt nálunk ma is nagyon meleg volt:)
  szellőtől nem szédelgünk:) tény…de ha szerelmesek vagyunk akkor igen…olyankor mindentől…és hol van még a rózsaszínköd…amitől látni sem látunk?gyenge rímek?Lehet! Sőt… oO, de
  3 hónapja írók verseket, vagyis próbálkozom!
  Kritikáid szívesen olvasom:), azokból sokat tanulok!

  Köszönöm: Mónika

 4. Kedves Mónika!
  Borús időben, borús a kedvünk, ha süt a Nap és tavasz van/éledés, megújulás/akkor könnyebb előre nézni, reménykedni, örülni stb.
  A többi évszak is kínálja az értékeit, csak másként!
  Szeretettel olvastam:Teri

Szólj hozzá!