haikuk

Összes megtekintés: 691 

haikuk

A széna ázik,
Föld alá ömlött a rét,
Nem tudok úszni.

Az ablak sötét,
Kérdően a Napra néz,
Nem hallja a fényt.

Nyuszika lohol,
Völgybe le és hegyre fel,
Ugat a kutya.

Virul az erdő,
A hangja messze szárnyal,
Süketek a fák.

A hegyi csermely
Csillogó tükrébe nézek,
Látom a Napot.

A nő rád figyel,
De az eget kémleli,
Rögtön esni fog.

Csahol a kutya,
A sok vadász kíséri,
Nem tudnak lőni.

“haikuk” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Azonnal kiszúrtam a haikukat, el is kellett gyosran merülnöm bennük, mert én szeretem őket. Tetszenek végül is, de miért is ne, ami a legjobban tetszik és tényleg közel áll hozzám, abban a 7 szótag helyett nyolc van. "A hegyi csermely
  Csillogó tükrébe nézek,
  Látom a Napot."

  De nagyon könnyen javítható lenne, mondjuk Csillám tükrébe nézek

  Amúgy gratulálok, érdeklődve várom a továbbiakat is.:)

 2. Köszönöm,kedves László,azt a kevésnek tűnő pozitívumot is, minden kicsit is meg kell becsülni! Én magam úgy érzem, hogy mindenikben van egy kis váratlan meglepetés.

  János

 3. Kedves János!

  Kétségtelen, hogy ebben a műfajban talán a legnehezebb "maradandót" alkotni és igaz Germain frappáns megjegyzése, hogy nem vers, haiku, nincs és nem is kell rá jobb kifejezés. Az első, második, negyedi, ötödik érzésem szerint belépett a haikuk birodalmába, a másik három, bennem kevésbé. De mint látod, ahány ember annyi látásmód, én pont az elvon, filozófikus, súlyosabb tartalmat kedvelem a haikuban magam is próbálkoztam vele, nem túl nagy sikerrel. Egyszóval az összkép végül is pozitív.

  titus56

 4. Kedves Gábor!

  Arról már meggyőződtem,hogy nem kell a szomszédba menned egy kis szellemességért. Most hozzám kötődik, s azt kell mondanom, hogy 'baromi jó' a szójátékod:[color=#3300ff](hai)kui[/color]. Nagyon köszönöm az alapos hozzászólásodat,mint mindig, most is nagyon pozitívan szólsz a munkámról, s ez szárnyakat ad nekem.

  Baráti üdvözletem:
  Jánoos

Szólj hozzá!