Szent Rita

Szent Rita

Ave, Szent Rita! Ave, Szent Rita!
Krisztus választott jegyese,
Ki hitben kedvese.
Ki hitben kedvese.

Életed kísérte bánat, és anyai gyász.
Mégis kezed nyújtod a vétkezőnek,
Akit a nép gyaláz,
Akit a nép gyaláz.

Szent Rita, ki vagy türelem
A lelkierő, lángoló példaképe,
Kérj nekem szent lelkierőt,
Kérj nekem szent lelkierőt.

Mutasd meg nékem a helyes utat,
Melyet vak szemem, hiába kutat.
Hogy álljam e harcot, kitartsak,
Hogy álljam e harcot, kitartsak.

Ave, Szent Rita! Ave, Szent Rita!
Krisztus választott jegyese,
Ki hitben kedvese.
Ki hitben kedvese.

“Szent Rita” bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Kedves mami(Róza)!
  A hamgos versek között olvastam először versedet és a hngoddal és zenével együtt engem lenyűgözött. Nagyon tetszett az összhatás. Szeretettel: gyöngy:)

 2. Aranyos Évikém!

  Örülök, hogy itt jártál. Már írt is az admin., a zz-k ügyében. Köszönöm! Évikém! Nehéz volt megírni ezt a verset és még nehezebb a CD-re felmondani. Nem gondoltam, hogy az ilyesmi több napi kőkemény munka. Minden esetre eztán se fogom irigyelni a színészeket.
  Köszönöm, hogy itt jártál és olvastad versemet.

  Szeretettel: Róza

 3. Kedves Zsermen!

  Szent Rita az a szent akihez mindenki maga szól ha gondban van. Ő az aki az egészen lehetetlen helyzetekben is segít az embereknek. A "szakirodalom" számtalan imát sorol fel. Mindenki úgy imádkozik Szent Ritához ahogy tudd, ami bajból szeretne épp "kimászni". Szent Rita szobra szinte minden templomba megtalálható, hisz bárhol bárki kerülhet lehetetlen helyzetbe, de sosem fő helyen. Szent Rita testét CASCIÁBAN, a Szent Rita templomban őrzik. A hagyomány szerint Szent Rita az egész kilátástalannak tűnő esetekben is képes segíteni, ezért a lehetetlenségek szentjének tartják. Az én családi kötödésem, hogy a férjem nagyszüleit és az anyukáját aki 1946-47-ben 17 éves volt Alsósbeliből röpítette a sors Tótkomlósra. Szent Rita Alsószeli védőszentje volt. Sok mindent megtudhatsz az írásaimból ezekről az időkről.

  Kedves S-G! Te egy gróf vagy? Az majdnem király, vagy valami hasonló!!!

  Köszönöm, hogy olvastad kis versemet! /mami/

 4. Ne haragudj, de nem olvastam el az előttem szólókat. 🙂
  A hangulat viszont – ami versedből áradt – magával ragadott.
  Szép napokat! Éva

 5. Aranyos Lambrozett! Ismét kértem az admint a javításra. Köszönöm, hogy Te is szóltál a z-k-ért. Hamarosan jövök olvasni addig is ölellek Téged is és mindenkit! /mami/

 6. Drága Mami! Ez a balladisztikus könyörgés/sirám egész jól sikerült, ám én a formát néztem inkább, mint a tartalmat. 🙂 Bocsáss meg, hogy szólok, de a második versszak végén a "gyaláz" szó (szerintem) egy "z". Ha felszólító módban írod, akkor természetesen nem, de itt kijelentőt érzékelek. 🙂 Zavaró, ha így marad. Szeretettel voltam. Éva

 7. Kedves Erzsi!

  Kedves Vadvirág47!

  Kedves Hespera!

  Megtisztelő, hogy olvastátok versemet. Hepera, Szent Rita a felvidéki Alsószeli védőszentje is, ahonnan a férjem nagyszülei elszármazottak, ott hagyva otthonukat, szívüket, lelküket, Igaz az idők során Tótkomlóson otthonra leltek, szép családjuk körében, de egész életükbe az álmaik Alsószelibe szálltak. Erről is írtam a Manó a templomban és a most megjelenő könyvemben a Golgoták és kisdedekben. Igazából az ebben olvasottak ihlették meg Derkovátsot ehhez a szép zenemű-sorozathoz és az, hogy a könyvben lévő, azonos című írás hatására Siess Zsuzsa Fonyódon élő ikonfestő művész megfestette Szent Rita ikonját amit nekem adományozott. Így aztán lassan nem is lehet kibogozni, hogy kit mikor mi ihletet meg, csak Szent Rita ikonja biztos és ez a, nem is kevés alkotás ami eddig e szent okán összekapcsolódott, hisz még két vers is született a szent okán, az egyik lovag Bornemissza Attila Vörösmarty díjas költő tollából.

  Köszönöm dicsérő szavaitokat, szeretettel: /mami/

 8. Kedves Mami!
  Szép imaverset írtál!
  Szent Rita hozzám is közel áll.
  Gratulálok versedhez és szép sikereidhez!
  Hespera

 9. Kedves mami! Gyönyörű a vers, lélekemelő .
  Annyi kis megjegyzésem lenne: a gyaláz szó, egy Z! Talán véletlenül tetted felszólító módba?
  Áhítattal olvastam szép soraidat. A CD-t feltétlenül meg fogom hallgatni, és szívből gratulálok sikeredhez.
  Szeretettel Vadvirág (f)

 10. Kedves Róza!
  Gyönyörű versedhez szeretettel gratulálok, bizonyára nem véletlen, hogy a te versed került a CD-re.
  További szép gondolatokat kívánok.
  Szeretettel: Erzsi

 11. Derkováts Gyula Örökbecsűek CD sorozat (első a Karácsony éjjelén ) A második CD Szent Rita, komolyzenei szerkesztésél a Szent Rita zenedarabhoz ( kb 5 perc ) kérte a verset tőlem az alkotó. Addig próbáltuk a hangzást hogy az én tolmácsolásomban maradt a vers. Nekem ez hatalmas megtiszteltetés mert a 80 perces komolyzenét tartalmazó CD eddigi fogadtatása nagyon jó.
  A Szent Rita ima meghallgatható a hangos verseknél.

  Szeretettel ajánlom a komolyzene kedvelőinek is és mindenkinek aki szereti a szép zenéket.

  Jártó Róza

Szólj hozzá!