Tennem kell

Tennem kell

Gondolat spirálon
fakó üveggolyóként gördül le a bánat.
Mérlegre tettem a multamat, a jövőmet s a mámat
s látom nem érnek semmit…
éltemnek súlya nincsen.
A lábnyom, mit e földön hagyok magam után,
minden kincsem,
fabatkát sem érnek.
Hát tennem kell! Tennem kell értem s érted,
tennem kell e világért
míg az utolsó sóhajjal el nem hagy az élet!

“Tennem kell” bejegyzéshez 53 hozzászólás

 1. Pontosan ezt érzem én is nap mint nap. Tennem kell!
  Fogalmam sincs mit és hogyan, de muszáj.
  Lelkemből szólnak szavaid. Csodálatosak.

 2. Kedves Zina! Igazad van! A jelen pillanat a legnagyobb kincsünk. Néha azért meg-meg állok, és számot vetek, hogy eldönthessem, jó-e az irány. 🙂

 3. Drága Andikám!

  Nem véletlenül vagy az első pillanattól az egyik legnagyobb kedvencem.;)
  Ez a versed is annyira, de annyira ott van! Belelátsz a lelkembe, mert szinte mindig az én gondolataimat fogalmazod meg!

  Nagyszerű vers, gratulálok szeretettel: Icu(f)

 4. A tettet megelőzi a hit.
  Higgy önmagadban, legyenek álmaid, és tedd, amit tenned kell!
  Nagyon kifejező a versed.
  Nagy lépés ez, hogy eljutottál edddig, hogy megérezted, hogy valami változás kell, ezt megfogalmaztad és "kimondtad" 🙂
  Nekem tetszik!
  Szeretettel és bíztatva 🙂 Éva

 5. Kedves Andrea !! Mire véljem ezt az önostorozást?Félő, hogy nem akarat hiány,hanem télvégi depresszióra hajlamosító időtényező az oka másra nem foghatod,termékeny gondolatokkal teli verseid,már ott vannak első körben. és ahogy elnézem eléggé termékeny verselő vagy,a többit meg utad során majd felismered,hogy mit kell tenned,még fiatal vagy,előtted az élet!Biztos,hogy még sok kihívásban ,feladat megoldásban lesz részed.és van bőven megoldásra váró feladat is!!szeretettel gra(l)tulálok Ágnes

 6. Kedves Ildi!

  Az életen belüli reinkarnáció fogalma tetszett! Ez azt jelenti, hogy valamibe belehaltál, majd hamvaidból feléledtél ismét?
  Az jó dolog, ha az ember keres olyan dolgokat, amik életben tartják, amik értelmet adnak az életének – kalandok! De az rossz, ha a köztes lét a halállal egyenlőnek tűnik… azt hiszem át tudom érezni ezt!
  Nagyon meg vagyok hatódva, hogy valamiért sikerült belőled kihozni olyan gondolatokat, amiket elsőként itt osztasz meg! Azt írod, hogy közösséghez nem igazán tartoztál eddig! Remélem itt, bár csak virtuálisan, de sikerül átérezni a közösségi élményt!

  Én is azért vagyok itt. 🙂
  A verseimmel kapcsolatban én is eléggé szégyenlős vagyok… de mivel nem gondolom azt, hogy én akkor most "költő" vagyok, nem törekszem arra, hogy más legyek mint ami… úgy írom le őket, ahogy egy adott pillanatban kibuknak. Mivel szomorú dologból jó sok van körülöttem, ez inkább ad ihletet. A tenni akarásom arra is kiterjed, hogy emeljem ki a napjaimból a jót és szépet.

  Szeretettel, Andi

Szólj hozzá!