Rossz anya voltam?

Rossz anya voltam?

lehet, rossz anya voltam
túlzottan szerettem
minden pillanatban csak
őérte reszkettem.

lehet, jó anya voltam
óvtam és féltettem
minden aggodalmamat
rá kivetítettem

lehet, rossz anya voltam
alig voltam vele
éjjel-nappal dolgoztam
meglegyen mindene

lehet, most másképp tennék
többet legyen velem
de remélem, mindezt még
megbocsátja nekem.

2017. május 8.

“Rossz anya voltam?” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Drága Marika!
  Köszönöm, hogy ilyen sok időt szántál rám. Köszönöm a jó kívánságodat is, de ez már jobb nem lesz. Ez a mi életünk úgy tragikus, ahogy van, az enyém is külön, egyedül, az övék is külön-külön, gyűlölködve, mert mind külföldön él. Az én veszteségem hagyján, de a fiamé? Az szörnyű! Minden házassága tönkrement, kihasználták, kifosztották mindenéből, abból a vagyonból is, amit én adtam vele. Állítom, hogy a jóhiszeműségének az áldozata, a rámenős hölgyek pedig, gonoszok voltak. 5 gyerek után fizeti a gyerektartásokat, de nincs munkája, semmije sem, a tönk szélén áll, egy csomó adóssággal. Én pedig 82 éves vagyok, senkire nem számíthatok.
  Talán jobban megérted így.
  Szeretettel: Viola 😉

 2. Drága Viola! Könnyekkel olvastam a hozzászólásod, mélyen megrázott. Bennem is sokszor azért fordult meg a gondolat, hogy rossz anya voltam-e, mert én is sokat jártam külföldre, külkeres voltam, sokat hagytam a nagyira a fiamat, mivel én elvált voltam. Aztán amikor voltam, tanultam, továbbképeztem magam és mellette éjjelenként fordítottam. De kellett a pénz, hiszen egyedül tartottam el én is őt. Bár, a fiam nem fordult ellenem, csak szeretetet ad, de magamban mégis valahol úgy érzem, sok időt töltöttem nélküle. Drága Viola, én nagyon remélem, hogy visszatér hozzád a gyermeked, és rendbe jön a kapcsolatotok. Telje szívemből kívánom. Szeretettel: Marika

 3. Drága Mária!
  Szíven ütöttél verseddel. Válaszom: jó anya voltál, hisz dolgoznod kellett. Ha jó a kapcsolat köztetek, akkor meg is bocsátotta. Ezt én nem mondhatom el: férjem meghalt, semmink nem volt, külföldre mentem dolgozni, hogy legyen lakásunk. Sosem bocsátotta meg, hanem ellenségem lett, sőt a családjait is ellenem fordította!
  Szeretettel: Viola (f)

 4. Kedves Keni, akármennyire megteszünk mindent, amit lehet, mindig van bennünk egy érzés, hogy: Vajon megtettünk-e mindent? Pedig tudjuk, hogy erőn felül tettük, amit tettünk. De úgy éreztem, ezeket a gondolatokat ki kellett írni magamból. Most, hogy látom a három unokámat, és azt, ahogy a fiamék is "kínlódnak" a kamasz gyerekekkel (15, 13 és 7), belegondoltam, hogy én jól csináltam-e. Köszönöm szépen a kedves szavaid.

 5. Kedves Rita! Köszönöm szépen a kedves szavaidat. Igen, ez így igaz. Mindent megteszünk, de mégis úgy érezzük sokszor, hogy tehettünk volna többet is – legalább annyival,hogy többet legyünk velük. Én is elvált voltam, és plusz munkát vállaltam, tanultam, és igyekeztem emellett még jó anya is lenni. Nem volt könnyű. Köszönöm szépen a figyelmedet!(f)

 6. Kedves Ica, igen, igazad van, amíg fiatalok vagyunk, dolgoznunk kell, és sokszor kevés idő jut a gyerekekre, pedig szeretnénk minél többet velük lenni. Köszönöm a figyelmedet.(f)

 7. [b][center][color=#cc3333]Kedves Mária !

  Ezeket a dolgokat ma már nehéz megítélnünk, mert erről csak a gyereknek lehet véleménye,,,
  Az anyaság nem könnyű dog, magunkat nem láthatjuk és így mérlegelni sem tudjuk,,,
  Bízzuk ezt a véleményezést egy későbbi időre, amikor gyermeked már csak gondol rád, s hogyan az lehet többesélyes !!!

  Kíváncsisággal olvastalak !

  – keni -[/color][/center][/b]

 8. A munka mellett sokszor kevés idő jut a gyerekekre…sajnos…ezért nem vagy rossz anya!
  Szeretettel voltam: Ica

 9. Kedves Etel! Köszönöm szépen a kedves szavaid, igen, jól esett kiírni magamból, bár tudom, csak annyi volt a bűnöm, hogy sokat dolgoztam, mint elvált anya. De a szeretet, amit adtam, az nagy volt. Ezt látom a fiamnál is, ahogy a három unokámat szeretgeti. Ez már megérte. Köszönöm a figyelmedet! (f)

 10. Kedves Mária!

  Ne legyen lelkiismereti furdalásod, mert ha gyereked szeret, akkor megérti, amit érte tettél.Az a jó, hogy kiírtad magadból ezt az érzést.
  Gratulálok!
  Üdvözlettel,
  Etel

Szólj hozzá!