Malaccomb, ahogy én szeretem
Nincs ízesebb étek, zsenge malaccombnál.
Ha éjjel hűtőben, sörös pácban bent áll.
Mézet, mustárt, fűszert, keverj el a sörben,
szójaszósz is kell még, rakj majd hozzá bőven.
Nem kell túl sok fűszer, őrölt bors, fokhagyma,
só helyett delikát, többit nyelved tudja.
Megtisztított húsod, szurkáld meg majd szépen,
éppen úgy, hogy pácod mindenhová érjen.
Malaccombot szépen, helyezd el a pácban,
legyen lével mindig, elfedve a tálban.
Tedd be a hűtőbe, s reggel ha felébredsz,
nagyszerű ebéded, már sütésre kész lesz.
Megfelelő tepsi, egy mély akad nálad?
Szalonnával béleld, ha vékonyra vágtad.
Tedd a pácolt combot, rá a közepére,
szalonna csíkokat halmozz tetejére.
Kapcsold a sütődet, közepes melegre,
alufóliával tepsidet jól fedd be.
Ha ezzel megvoltál, tedd be két órára,
petrezselymes krumplit, készítsd el hozzája.
Majd amikor eltelt a kiszabott óra,
emeld ki sütőből, fedést szedd le róla.
Locsold meg mindenhol, engedett levével,
süssed még fél órát, sütőd erejével.
Ma nekünk, csak ilyen szerény az ebédünk.
Most a szégyenünktől, már majdnem megégünk.
Nem bosszantok tovább, ily' gonoszul senkit.
Bár tudnék kínálni, ki éhes mindenkit.
Olcsóbb volt malaccomb, sokkal mint a többi,
Párom is csak ezért tudta most megvenni.
Húsleves lesz hozzá, szaftos karajcsontból,
irigykedhet ezért, rokon, koma, sógor.
Kovászos uborka, éppen beért mára,
hármat, avagy négyet bevágok hozzája.
Készítsétek el majd, ha meg jött étvágytok,
legfeljebb utána, Bila-Git-ot rágtok!
2018.07.22.
Kicsit megkésve, de szívből köszönöm, kedves Viola!(f)
Kedves Michelinpapa!
Fogadd elismerésemet és óriási gratulációmat, eme kitűnő, étvágy-gerjesztő alkotáshoz. Szívesen lennék ott vendég, ahol ilyen szakács süt, főz.
Ismételten gratulálok szeretettel: Viola :):]:)