A lélek koldusa


A lélek koldusa

Hozz nekem egy szelet kenyeret!
Így szólt felém a koldus, –
Mert éhen halok!
Pedig osztottak a templomban bőven,
Lelki táplálékot,
Nincstelen papok.

Maguk is szenvedtek, láttam!
Nyomorult koldusok!
S, mi nekik van,
Csak abból tudtak adni.
Lelki szegénységükből,
Bús, éhező papok.

2010-02-18.

Nagy József Gábor

“A lélek koldusa” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Kedves hozzászólók!

  Köszönöm mindenkinek a véleményét! Anna! A papok nagy része, szerintem lelkileg valóban szegény, nem éli át azt amiről beszél, megtanulta a Bibliát a teológián és előadja, mint egy betanult előadást. Nem lehet elmondani nagy részükről, hogy bizonyságot tudnának tenni, a Biblia alapján átélt dolgokról, ezért unalmasak az istentiszteletek és mivel hiteltelen, nem érdekel senkit és elfordulnak. Persze szerencsére vannak kivételek is, de én sokszor úgy érzem, hogy inkább lelkileg éhen hal az ember.
  Magic! Nem a fizikai éhenhalásról volt szó.

  NJG

 2. De jó!!!!
  Végre rátaláltam a versemre!!!
  Már azt hittem, hogy kiverte a biztosítékot, és fel sem tették. 🙁
  A hozzászólásokra majd nemsokára reagálok, csak, most nincs türelmem.

 3. Kedves Gábor!

  Örülök, hogy magazinunk új taggal bővült, szeretettel köszöntelek. Olvastam szomorú versedet és én is elszomorodtam. Lehet, hogy a papok is szegények, de lélekben gazdagnak kell lenniök, hogy lelki gazdagságukból osszanak az embereknek. Lelki táplálékkal nem lehet jóllakni az igaz, de a fájdalmakat, a szomorúságot, bánatot talán könnyebb elviselni, ha szívünkben szeretet van és nem gyűlölet. Várom további verseidet, sok sikert kívánok!

  Üdvözlettel: Anikó

 4. Kedves Gábor.
  Szeretettel köszöntelek első versed alkalmából. Külön gratulálok versedhez. Tökéletesen füzted össze komoly elgondolkoztató, megszívlelendó tényeket. :(Sajnos egyre szomorúbb lesz a hit, remény, szerete, és becsület értékeit megtalálni.Sok sikert. Szeretettel Gyöngyi. .

 5. Kedves Gábór!
  Sajnálatos , hogy a mai életünkben ilyen és ehhez hasonló témájú verseket is írunk még.Sajnos az igazság az, hogy itt tartunk.
  nekem tetszett – e fájdalmas, de igaz versed.
  Szeretettel:Rozálka

Szólj hozzá!