BECSAPVA

BECSAPVA…

Csúnyán becsaptál, mégsem átkozlak
Nem a te bűnöd – direkt lettem áldozat,
hogy újra élvezhessem az érzelmek tüzét
Szenvedjem a vágyak gyenge esküjét
Azt akartam, hogyha nem is tart sokáig
Égessen katarzis, gyönyör a halálig…
Amely eljött értem, mikor elmentél
– Hideg karmával megfojt a jeges tél –
Mégis hálás vagyok, hogy voltál nekem
Röpke szerelmed színesre festette életem
Bár hűséged elszállt, mint röpke gondolat,
Mégis szívemben őrzöm csalfa csókodat.

Becsapni csak azt lehet, aki vakon szeret
Erre megtanított a nagy élet engemet…
Mégis lázadozom, s közben azt remélem,
hogy miért csaptál be, egyszer megértem.

Eger,2018.jan.15.

“BECSAPVA” bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. Kedves Rózsa!

  Azt hiszem, félre értettél! Amit írtam, nem rólad, hanem rólam szólt, egyszerűen csak a hozzászólások motiválták.Nem kioktatni akartalak, csak megmutatni az én hozzáállásomat. Ha félreérthető voltam, elnézést kérek!

 2. Kedves horla 51!
  Elnézem neked, amit hozzászólásodban rólam feltételeztél, hiába érzem sértőnek, de legalábbis bántónak… hisz nem ismersz. A kioktatást mindig nehezen viseltem, még ha jóindulatú is. Bocs, de ilyen vagyok. Kicsit rátarti, és talán túl érzékeny.
  Én nem csak magamról írok, millió téma, ami megfog és beleteszem a szívem úgy, mint ha az én magánügyem, történetem lenne. Nekiülni szinte soha nem szoktam írásnak, legfeljebb az adott (pályázati )témáknál. ami kényszer, így nem is az erősségem, hisz bizonyos kötöttséget jelent. Amikor jönnek a sugallatok, késztetések mindig leírom, legyen bár éjjel, legyek járművön, vagy utcán, vagy akárhol, nem taglalom tovább. Mindig van nálam papír és toll, de ha épp mégse, akkor bármit, színes krétát, rúzst, szemceruzát is felhasználok, hogy rögzítsem a feltoluló gondolataimat. Mióta mobilom van, gyakran abba írom bele. Ez fontos, mert hamar elszáll az ilyen semmiből jövő téma, benyomás. Mivel eléggé éjszakai tündér vagyok, gyakran ér fekvés után, alvás közben az ihlet, és természetesen fel kell kelnem, mert nem hagy aludni. Sok versem íródott éjjel.
  A régiekhez azért nyúlok, mert itt a HM-en csak 5 éve vagyok jelen, és immár több, mint 50 éve írok ( talán már ezer fölé emelkedett a számuk: vers, novella, és cikkek) persze néha éveket is kihagyva, s ezek a korábban írtak, még nem jelentek meg szinte sehol, és úgy gondolom, kár lenne őket sutba dobni. Persze, a javát válogatom ki, hisz a gyermekkoriak nem mind érik el azt a színvonalat, amit publikálni szabad, ill. érdemes.
  Erre mindig igényes voltam.
  Kedves horla51!Tudom, hogy nem akartál megbántani, nem is azért írtam így válaszom – csak, hogy tiszta képet fessek a költészetemről (kissé nagyképű kifejezés, de nem találtam hirtelen jobbat)és arról, hogy dolgozom. Elnézést, ha bántónak találod soraim, nem annak szántam, de igen zavar, ha félreismernek, és félremagyarázzák tetteimet.
  Remélem, azért nincs harag? Szép, jó estét kívánok.Rózsa 😐

 3. Kedves Rózsa!

  Nem okvetlenül kell a múlthoz nyúlni egy vers megírásához.
  Sokan úgy gondolják, hogy egy vers mindig rólunk szól, minden történés a mi életünk része, pedig ez koránt sem van így. Egyszerű empátia kell ahhoz, hogy ha van egy jó verstéma, akkor azt a lehető legmegfelelőbben ki tudjuk fejteni.Sok olyan versem van, ami nem rólam szól, csak egy ötlet, egy érzés, vagy mással megtörtént cselekmény motivált a megírására. Az persze egyértelmű, hogy magunkat is hozzá adjuk a megírásakor, hiszen a mi szemüvegünkün keresztül mutatunk be valamit. Rengeteg olyan dalnak jegyzem a szövegét, ahol az együttes hozta a zenét, és megkértek arra, hogy mi legyen az adott szöveg témája.Volt, hogy a drogokról, /vagy a prostitúcióról/ kellett írnom, és utána megkaptam, hogy drogos vagyok 🙂

  Tehát empátia, képzelőerő, és máris neki lehet ülni az írásnak.

  Tetszik a versed, gratulálok hozzá! (f)

  [youtube]https://youtu.be/m2MqQBtclw4[/youtube]

 4. Kedves Rózsa!
  Nem először olvastam e versedet. Még mindig nagyon tetszik. Sőt, egyre jobban.
  Szívből gratulálok hozzá!(f)
  Melinda

 5. KisKata, és Babu köszönöm a hozzászólásotokat. örülök, hogy olvastátok versem, és tetszett. Rózsa

 6. Kedves Rózsa.
  Szeretettel és ugyanakkor meghatódva olvastam ezeket a fájdalmas
  soraidat.
  Ne érezd magad nagyon becsapva,mert az élet tartogat mindenkinek
  valami meglepetést,csak rugalmasabbak kell legyünk ,hogy
  mindent elfogadjunk.:)
  Gratulálok szeretettel….Babu(l)

 7. Kedves Rózsa!

  Nagyon szép vers, ha nem olvastam volna a hozzászólásodat, az élethű érzelmeidnek köszönhetően – én is " becsapva" lennék. 🙂
  Szeretettel: (f)

  Kata

 8. Minden hozzászólónak:
  Én egy kicsit restelkedem, mikor olvasom együttérző soraitokat – hisz kicsit olyan, mintha becsapnálak benneteket, mert legtöbbször a múló évek történéseiből építkezem, épp amilyen hangulat tör rám. Nem mostani dolog ez a mai verstéma sem, bár amikor megírom szinte újra élem az egészet, de szerencsére, az már nem olyan fájdalmas.
  Kicsit unalmas lenne, nap, mint nap arról írni: hogy aludtam, mit főztem, mikor takarítottam, mostam, vagy jártam az nyugdíjasok klubjába. Milyen tv- műsort néztem, vagy könyvet olvastam. A séták sem túl érdekesek egyedül – bár én így is szeretek a szabadba barangolni, legfeljebb társként, a fényképezőgépet viszem magammal.
  Úgyhogy feltétlenül a múlthoz kell nyúlnom, hogy olvasóimat szórakoztassam…mert a jelen, ( ha csak nem utazom gyermekeimhez, vagy jön egy irodalmi fesztivál kirándulás,csurdítás, egyéb ünnepi alkalom) bizony elég egyhangú…akkor színesedik ki, ha írok. Nekem is jó a visszaemlékezés, és jönnek is szépen az emlékek: szomorúak, kedvesek vegyesen. Hát, ilyen egy poéta titka – de végül is ezt ti is tudjátok, tehát nem is titok. Szerető öleléssel. Rózsa 😉

 9. [i][color=#003333]Drága Rózsa !

  Nem egyszer másokat is becsaptak már és valóban csak azt lehet aki vakon és hűségesen szeret,,,
  Te mindened odaadtad a csalfa szavakért és jobban szerettél, mint más Tégedet, de hidd, hogy ez csak veled történt meg,,,

  Szomorú versedre, kérdésedre – egyszer biztosan kapsz feleletet,,,

  Szomorúan olvastalak !

  Sok szeretettel !

  -keni -[/color][/i]

 10. Kedves Rózsa !

  Szomorú vallomás,gyönyörűen megírva,lehet,hogy az is olvassa
  Szeretettel gratulálok
  Tibor

Szólj hozzá!