Lélekké rokkant pöcegödör

Lélekké rokkant pöcegödör

Vas-cápák kellőn prédikátori vezér-raja cirkál ujjongva naphosszat az égen. Megsértve a büszke horizonti ég negédes kincseit; űrbéli diplomácia ember és levegő között ritkán ha működik. Kivont sugárral, babonázó őzike-tekintetekben már egyre ritkábban látható az igazság őszinte-igaz pillanata. Zsonglőr-ügyeskedők kisstílű sorfalán felragyog a csalogató védjegy: milliók közt is bárki számításba jöhet, csupán kapcsolatokkal nem rendelkezők.

Magányra kárhoztatott lélek-tükreikkel a lélek-öltők iramlanak keresve maguknak másik, megbízhatóbb elefántcsont-menedéket. Királyin koldustenyereken végig sóhajt egy-egy rebbenő fecskefarkú szempilla-fedél. Nagy-kisstílű svindli-módszerek mosdatják ki rendre az ,,egyeseket” akik még beprotezsált bolhapiacokon is százszámra többet érnek.

Caesarok béka-király hetvenkedő tökfeje így sem lapul s alkuszik: visszavicsorgó fogukat olcsó-alantos garasokkal megedző sündörgő, habzó-profit szájalásaikkal ritkán nyerhetnek meg tisztességesen zajló szópárbaj-karatékat. Planétás fesztiválok utcája is már mind gaz majom-megalkuvókkal van kirakva. Bársonyos pupilla-kupec országban ritkán valósulhat meg hócipőt hordott demokrácia! Jó mézeskedni egy arctalan műfaj csatlósaiként?! Alom-bűzben álldogáló veszteglők hitehagyott, béna tábora akár a birka tapsviharokat imitál nyitható tenyerekkel – de nem tornádó, szupernóva orkánokat. Soha-királyfiak földibéka-görgetege piperkőc peckesen ha kell, ha nem végigvonul a megtépázott graffiti-sújtotta utcarészleteken; dobhártyákon máris unalomig hallgatható, mint ismétlődő, meghibásodott bakelitlemez fülsértő, csontdudáló duettje viharkabátok hivatalos konfetti-záporának!

Szólj hozzá!