Eszem a kefét

Eszem a kefét

Hömpölygő baromcsordák zabálnak aromás színhúsokat, hírnévre ráragadt vágóhídi tapló naponta milliókat kényszerít féltett, hiú lelkiismeretük feladhatóságára. Celeb-diadémokat termel bőven kivetve az alattomosított bulvár-média. Mert ma mindenki zsákmány-világot szolgál s falatozik. Hamis neon-reflektor s fényreklámokkal telítettek habzsoló, ember-csökevény agyak. Már ránk is szabadított, újabb népbetegség-nyavalyák szedik mértéktelen áldozataik; bolyhos Niagara-senkik zuhantak glóriás üstökösökként a dicsőségük árnyékából a totális dicstelenség markai közé.

A világ-alkonyat ma még egyre több álszent-felkentet termel ki tahosítható sokaságokból. Gyöngyházszín pikkely-lakokkal bebőröznék a független óceánok vizeit, ha megtehetnék. – Filteres szemöldököket készítettnek maguknak partiképes, zabolázhatatlan teenagerei az ál-jövőnek. Az idült szélviharok is inkább gyászindulókra hasonlítanak. Csatornákba tiport tört-bordákat, aki előbb észrevesz talán még kisstílű hírnevet, talmi csillogást szerezhet. Ha pénz uralkodott, csak úgy épületek, műmárvány stadionok s még jobban pusztulásnak indult a lestrapált egészségügy.

A halál valódi okfejtését is kár tovább silabizáltatni lakatlan bonctermi-asztalokon. – Tömeghalál-terhű, lébecolgató doktorok játszottak kedvükre isteneket gyilkos evilági tréfaként az embereken. Halál-árkok bíbor, dobbanó rózsáját – még ha tüskés is -, egyre többen érinthették végzetesen. – Már régtől fogva döntött a luxusbiztonság: a kísérlet sohasem éri meg befektetett árát. Túl drága! S kinek volt elég profit-haszna, hogy érdekeltségeit tovább kamatoztassa virágzó magán-praxisokat pénzelő ön-zsebéből tovább.

A visszavonhatatlan végzet-jele a lobogó fejfán így is mindig koszorú marad!

“Eszem a kefét” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Hát csak úgy dől a sorokból az igazság… és sajnos ez a való világ amiben élünk.
    Én is elgondolkozom – háborgok sokszor a miérteken…… ennyire felelőtlenek lettünk, hogy lassan ki írtunk mindent magunk körül…
    Üdvözlettel Ilona

Szólj hozzá!