Játék az élet? 2.


Játék az élet? 2.

Tanulj meg fiacskám komédiázni,
Az élet csak játék, mást úgy sem tehetsz!
Tanulj meg fiacskám kacagva sírni,
Másnak örömet így sose szerezz!
Ne lássa senki, hogy vérzik a szíved,
Hogy becsapott, tönkretett, akit szeretsz,
Koldusként ballaghatsz, de emelt fejjel,
Nagyokat nyelj, s közben csak énekelj!
Mosolyog, s ha könnyeid torkodon folynak,
Játék az élet, hát komédiázz!
Véresen komoly ez az élet játéka,
Ezért lesz véres, sokak halántéka.
Vagy el se kezd fiacskám, nem játék az élet,
Lásd be és Te ne játssz, ne játssz!

2010. április 12.

Skapi Anni

“Játék az élet? 2.” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Kedves Timóca!
  Köszönöm, hogy meglátogattál és véleményedet leírtad.Az, hogy ezt a dalt ki énekelte, nem tudtam, de hogy a címhez pont illik, azt igen. Gyermekkoromban, mikor édesapám zenélt és énekelt és az anyukám is, nagyon sok operettdalt, népdalt, műdalt, hallgatót megtanultam tőlük és egy egy foszlány, dallam vagy sorok a fülembe csengenek, tetszenek még ma is és emlékeimből jönnek elő, és felhasználom ezeket. Ezek az én életem részeit képezik, dalok, versek, zenék.

  Köszönöm, hogy itt jártál: Anikó

 2. Kedves Mara!

  Örülök, hogy ide is ellátogattál és megtiszteltél hozzászólásoddal. Milyen csodálatos dolog ez az internet, milyen távol vagyunk egymástól, és ma többször is gondolatot cseréltünk.

  Köszönöm a hozzászólásod: Anikó

 3. Kedves Anna!

  Köszönöm, hogy itt jártál és értékelő szavaidat is örömmel nyugtáztam, köszönöm. Nekem már megint újabb gondolatom támadt, de nem tudom, illik-e még egy harmadik verset is beküldeni? Várom versedet, küld be, hogy mihamarabb olvashassam.

  Üdvözlettel: Anikó

 4. Kedves Krisztina és Gyöngyi!

  Köszönöm a látogatásod és az értékes véleményeiteket. Valóban dolgozhattam volna még a rímeken, de ez csak úgy kiszakadt belőlem, a keserű érzés irányította újaimat. Örülök, hogy itt jártatok!

  Szeretettel: Anikó

 5. Kedves Anna
  Nagyon tökéletesen írtad ki lelked érzéseit. Érdekes, hogy az élet mennyire rányomja a véleményre, gondolatvilágra a bélyegét.
  Nem tudom ki hogy van? De hidd el, aki komédiázik annak a lelke vérzik. Nem szabad soká csinálni, mert keserűvé válik és később semmiben sem mer hinni. Nem tud oldódni. Szép a versed. De az utolsó soroknál a rímek elakadtak, és azok egy kicsit félrevitték az én ütememet.
  Sok sikert kívánok Szeretettel Gyöngyi.

 6. Kedves Viola!

  Soha nem tekintettem és a körülményeim sem engedtél, hogy az életet játéknak tekintsem, mert nem is az. Három kis gyermeket egyedül felnevelni , taníttatni az nem játék! Köszönöm a látogatást és az egyetértést!

  Szeretettel: Anikó

 7. Kedves Anni!
  "Tanulj meg fiacskám komédiázni", ez hozzám közel áll, sőt még másnak is ajánlottam. Sajnos, vagy jó, én soha nem tudtam ezt tenni, "csak" becsületesen, odaadással és halál-komolyan venni, mint látom: Te is.
  Szeretettel: Viola

Szólj hozzá!