Szép szívemtől Esztergomig

Szép szívemtől Esztergomig

Hazám, hazám e szép Magyarország
Északon a csodás Esztergom
Róla írom e dalt most hozzád
Hiszen ez az otthonom

Történelmi szép vidék
Melyben ezernyi emlék honol
Becses fővárosa volt még
Országunknak egykoron

Szent város, mi túlélte
A tatárt és a törököt
Lakói már megéltek
Bánatot és örömöt

Rabul ejt e város páratlan szépsége
Mindegy, hogy most jöttél vagy itt születtél
Szíved úgyis visszahúz ide
Bármilyen messzire is mentél

A halálból épült újra
A várfalak lerombolhatatlanok
Bárkinek vezethet ide útja
Akár szegények, akár gazdagok

A Dunakanyar legtetején
A Pilis-hegység lábánál
Ott nyugszik a Visegrádi hegynél
A Duna jobb partján

A Bazilika látványa mindig szép
Legyen nappal vagy éjjel
Mikor elénk tárul e kép
Nem bírunk a hévvel

Rabul ejt e város páratlan szépsége
Mindegy, hogy most jöttél vagy itt születtél
Szíved úgyis visszahúz ide
Bármilyen messzire is mentél

Dalom szól most
A gyönyörűszép Esztergomhoz
Csodálatom csak növekszik
Szép szívemtől Esztergomig

Rabul ejt e város páratlan szépsége
Mindegy, hogy most jöttél vagy itt születtél
Szíved úgyis visszahúz ide
Bármilyen messzire is mentél.

Szólj hozzá!