Most szól, nem vár…

Most szól, nem vár…

Míg fakóaranyba hull a nyár, megint
oroz, s a holt virágokat fakasztja;
sötét magányba bújik új tavaszra,
torz reményt regél a múltra és ha int,

sikolt a zöld, de most a hangja mérged;
zihálsz és szelén a lélek is bolyong,
óhatatlanul magába húz, s bolond
lidércek állnak itt fölöttem ébren.

Ne tudd és ne halld, ne éld e tetszhalált;
egy röpke virradat úgy sodort feléd,
mint a táj aludni kész, megért dalán

vár a csönd, vakít a pőre, messzi lét,
ám ha van nyomod és kéznyomod, talán
röpít a szárnyam, s röpülni hív a kék.

Alexandra Burke – The Silence
https://www.youtu…LNw2wlnBjs

“Most szól, nem vár…” bejegyzéshez 10 hozzászólás

  1. Szia Babu! 🙂

    Örülök, hogy tetszett ez a szonettem is.
    Köszönöm szépen kedves szavaidat. 🙂 (f) (l)

    Szeretettel: Kankalin

  2. Szia Magdi! 🙂

    Örömmel tölt el, ha élményt nyújthatok egy-egy versemmel.
    Köszönöm szépen, hogy ezt a szonettemet se hagytad ki. 🙂 (f) (l)

    Szeretettel: Kankalin

  3. Szia Kankalin!:]
    Csodás szonettedet szeretettel olvastam!
    Mély gondolatok kecsesen megírva!
    Az akrosztichon használata még különösebbé tette versedet !
    Gratulálok szeretettel….Babu(f)

  4. Szia Kankalin!
    Csodálatos szonetted olvasása , különleges élmény.
    Köszönöm, hogy olvashattam.
    Szeretettel gratulálok,
    Magdi

  5. Formajaban is remek vers. Szeretettel olvastam.
    Maria(f)

  6. Szia Rita! 🙂

    Örülök, hogy tetszett.
    Köszönöm szépen az olvasást és a véleményedet. 🙂 (f) (l)

    Szeretettel: Kankalin

  7. "ám ha van nyomod és kéznyomod, talán
    röpít a szárnyam, s röpülni hív a kék."

    Tetszéssel olvastam versed.

    Szeretettel: Rita(f)

Szólj hozzá!