Mikor haza érek

Mikor haza érek

Megnyugodtam, mikor kicsinyke
otthonba értem,
s ha fáradtan is, de mosolyogva
jött elébem, és az ünnepi vacsora,
nekem, hogy haza értem,…

Mert várt, most ő készítette nekem
a sült krumplis vacsorát,
nem volt semmi különleges, csak
a krumpliba sütött szeretet,
s ez attól lett ízletes,…

Csak ne maradj magadra, mondja a
szomszédban lakó néni szinte
naponta, ne menj el tőle hosszú napokra,
szeresd a gyermeked, de ti ketten
vagytok csak egészek.

Igaz is, mert a megszokás bennünk
lakozik, s e kötelék oly erős, mit lassan
bizonyít az ötven év, hogy jóban rosszban
fogjuk egymás kezét, s mindennek vége,
ha ez elvész.

Mert társak lettünk egy életre, gyermekeinket
unokáinkat nevelgetve, úgy összegyúrtak
minket az évek, kevertünk bele mi kesernyést, meg
édeset, mire megöregedtünk, egészen jó lett.

Most én rád, te rám vigyázva, kis házunkban
nem vágyunk másra, csak nyugalomra.Szeret
a szeretet, mert körül ölelnek minket a gyerekek,
ettől már nem is kérek többet, csak várj rám ,
mindig ott a kiskapuban, mikor haza érek.

Kondoros 2017.május 13. Oláh Péterné Jantyik Erzsébet.

“Mikor haza érek” bejegyzéshez 9 hozzászólás

  1. Teljesüljön kívánságod! Maradjatok meg egymásnak, amíg csak tart az élet, egymás kezét fogva, szeretteitek körében. Nagyon szépen, hangsúlyosan megírtad, mi jelenti számodra az élet értelmét. Ennél nincs nagyobb öröm. Puszillak. Rózsa

  2. [b][i]Megnyugodtam, mikor kicsinyke
    otthonba értem,
    s ha fáradtan is, de mosolyogva
    jött elébem, és az ünnepi vacsora,
    nekem, hogy haza értem,… [/i][/b]

    Javított verzió.

  3. Terike én így gondolom.Most még kerek nekem a világ.Mert itt vagyunk egymásnak.Ezeket az éveket kell megbecsülni,mert ez csak most van. 🙂 Rzsike

  4. Kedves Rzsike!
    Gyönyörű,emberi örömök . Igazi boldogság…vigyázni egymásra,várni a kiskapuban
    a jöttét,az unokák adta boldogság…..átölelni őket ragyogó …boldog gyermekkacaj-
    Kell ennél több???
    Köszönöm a gyönyörű gondolataidat..érzéseidet…..Szeretettel:K.Teri

Szólj hozzá!