Profil

Elsődleges mezők

Vezetéknév Harmati
Keresztnév Gyöngyi
Megjelenítendő név Harmati Gyöngyi
Leírás

Meglepő fordulatokban és szomorú történésekben bővelkedő gyermekkorom hozománya az itt szereplő nevem. Akár kitalált, írói álnév is lehetne, de mégsem az. Ez a név szerepel a személyi igazolványomban leánykori névként, de nem ezen a néven anyakönyveztek. Ezt a nevet, mely nevelőapám (Anyukám 2. férje) vezetékneve volt alig 3-4 évig viseltem. Illetve a családi név pár nappal előbbi “magyarosíttatott” változatát, mert Szüleim úgy döntöttek, hogy egy jobb csengésű névre változtatják. Hamarosan újabb nevem lett, mivel férjhez mentem. Majd a véletlen fura játékaként mégis ez a többször változtatott leánykori név került az interneten rögzítésre.
Ezután most már következzen egy szokványosabb bemutatkozás: 1959. július 4-én, a Függetlenség napján születtem Székesfehérváron. Férjemmel egy dunántúli kisvárosban élek. Fiam már felnőtt, kirepült a családi fészekből. Gyermekkorom óta a könyvek, a prózai és a lírai irodalom nagy kedvelője vagyok. Gyermekkorom legjobb barátai a könyvek voltak és most is azok, el sem tudom képzelni az életemet olvasás nélkül. Fiatal éveim kedvenc tartózkodási helye a könyvtár volt, melynek sajátságos légköre azóta is fogva tart. Hiszem, hogy az olvasás szeretete és az írás talentuma által jobb és szebb hellyé tehetjük a világot, még ha csak egy rövidebb időre is. Pár évvel ezelőtt éreztem először késztetést, hogy leírjam, papírra vessem gondolataimat, melyek igazodva modern korunkhoz blog ill. blogok formájában valósultak meg, öltöttek testet. Hobbi szinten pár éve magával ragadott a fotózás, a pillanat megörökítésének lehetősége. Szeretem írásaimat, verseimet a saját fotóimmal illusztrálni, reményeim szerint ezáltal még jobban tudom érzékeltetni, megmutatni magamból, azt ami sokszor szavakkal kifejezhetetlen. Írásaimat szeretném reménnyel, békességgel, szeretettel, együttérzéssel átitatva, mint egy illatos virágcsokrot átnyújtani a Holnap Magazin kedves olvasóinak, látogatóinak.
– HITVALLÁSOM írásaimmal kapcsolatban:
“Bármilyen tehetséged van, használd azt: az erdő is nagyon csendes lenne, ha csak azok a madarak énekelnének benne, akik a legjobban tudnak énekelni.”
Henry van Dyke (1852-1933), amerikai író, költő, politikus.
– Szárnypróbálgatásaim röviden dióhéjban: 2014-ben kezdtem el szerkeszteni A BÉKESSÉG SZIGETE blogot (www.abekessegszigete.blogspot.com), eddig már több mint 720.000 látogató kereste fel. 2018-ban indítottam útjára a GYÖNGYI VILÁGA blogot (https://gyongyivilaga.blogspot.com/), mely saját írásaim gyűjteménye: verseim, személyes történeteim, egy bibliai témájú sorozat, receptek, valamint magyar és külföldi útleírások olvashatóak.
– Néhány útleírás (London, Cambridge, Velence témában) és a Pillanatkép (önéletrajzi ihletésű) mini-sorozat pár kis története megjelent a NYITOTT SZEMMEL MAGAZIN-ban. (www.nyitottszemmel.hu)
– A boldogság művészete c. versem megjelent nyomtatásban: Kárpáti Petronella: Boldogságra vágyunk c. könyvében.
– Karácsonyi telefonhívás (A megtalált vonatjegy) c. történetem meghallgatható az alábbi linken, a 11. perc 50. másodpercétől:
A polgárdi, Tekerespusztai Intézet lakóinak készült műsorban: https://youtu.be/wTSkwqBqkZQ
– 2021-ben készült el a LÉLEKSZIRMOK nevű ídézetgyűjtemény mely 365+35 versrészletet, töredéket és idézetet tartalmaz bíztatásul az esztendő minden napjára egyet-egyet.
Teljes könyv ezen a linken található meg:
https://abekessegszigete.blogspot.com/2021/07/harmati-gyongyi-lelekszirmok-biztato_31.html
– VIDEÓ-VERSEM: Ötödik dimenzió
https://www.youtube.com/watch?v=mz07sBfBIqc